Annonce

Annonce

Bogen til Far - bliv tryg i din rolle som far


27. juni 2020

Forfatter:
Nick Allentoft
Forlag:
Forlaget Samfundssind
Udgivelsesår:
2020
Sidetal:
258
Pris:
299
ISBN:
9788797145913
Bogen til Far - bliv tryg i din rolle som far

Læs omtalen af "Bogen til Far - bliv tryg i din rolle som far" under annoncen ...


Annonce

"Denne bog skal gøre dig tryg og sikker i rollen som far. Den skal også inspirere dig til at være en nærværende og engageret far. Der er nemlig brug for dig på rigtig mange måder. Dit barn har brug for dig, fordi børn elsker deres forældre ubetinget. Din partner har brug for dig, fordi en familie består af mor, far og børn. Samfundet har brug for dig, fordi vi stadig er ved at lære, hvordan man indretter et samfund, hvor både mor far arbejder". sådan skriver Nick Allentoft, forfatter til "Bogen til Far".

Der er ingen tvivl om, at når du bliver far, så ændrer dit liv sig for altid. Og for Nick Allentoft var det at blive far til tre sønner på blot 5 år det største i livet. Han opdagede nye sider af samfundet, familien, relationer, sig selv og børnelivet.. og i sin bog til far deler han ud af sine erfaringer og tanker.

Du kan blandt andet læse historien "Tillidssnoren", som er en fin håndgribelig historie/dialog mellem Nick Allentoft og hans 6 årige søn, og det billede han brugte på at beskrive båndet mellem dem. Eller læse om de gange, hvor der er blevet råbt, skældt lidt for meget ud - ikke fordi drengene gjorde noget forkert, men fordi man som forældre også kan blive presset og være frustreret - episoder, som i dag kan give dårlig samvittighed og knugen i maven.

Du kan også læse andre fædres historier:

Andreas Rasch Christensen, far til to og forskningschef på professionshøjskolen VIA. Han der sine refleksioner om, hvad ekspertviden bevidst og ubevidst har betydet for måden, han har været far på.

Thomas Torp, far til 4 og et bonusbarn, administrerende direktør for erhvervsorganisationen GRAKOM. Han deler sin historie om balancen mellem karrieren og at være en nærværende far.

Daniel Nygaard Jensen, far til en pige i 2016, fortæller om hvordan hun ændrede hans prioriteringer og tilgang til livet markant.

Kim Them Simonsen, far til to og uddannet pædagog. Han fortæller om sine praksisoplevelser fra daginstitutionen og forskellen på mor og far, når der afleveres og hentes.

Derudover er der i bogen en gennemgang af de senere års forskning omkring fædre og deres engagement i forhold til deres børn - lavet af Center for Børneliv. Forskningen bekræfter netop behovet for far. Og Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker fortæller om sundhedsplejerskens rolle i børnefamilier.

I bogen finder du f.eks. også 8 ledetråde for far:

1. Modstand er ok
2. Øvelse er nødvendigt
3. Fællesskaber skal rumme os alle
4. Søvn gør godt
5. Det er barnets liv
6. Alle konflikter har læring i sig
7. Ro på
8. Børn oplever nu, og lærer i morgen

Om forfatteren
Nick Allentoft er far til tre drenge, journalist og forfatter. Han har skrevet bogen på baggrund af 17 års notater og refleksioner og han har deltaget i den familiepolitiske debat i flere år. Læs mere på nickallentoft.dk


Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce