Annonce

Annonce

Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?


1. juni 2023

Forfatter:
Nina Bendixen, Margrethe Brun Hansen
Forlag:
Forlaget Carlsen
Udgivelsesår:
2023
Sidetal:
160
Pris:
200
ISBN:
9788727018263
Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?

Læs omtalen af "Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?" under annoncen ...


Annonce

I bogen Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? Og andre gode klimaspørgsmål fra børn besvarer Nina Bendixen og Margrethe Brun Hansen på børns spørgsmål om klimaet, så utryghed bliver til handlelyst og håb.

Nina Bendixen og Margrethe Brun Hansen har sammen sat sig for at give børnene klare svar på de mange spørgsmål, børn har om klimaet, og som optager børn i hverdagen. Det er f.eks. følgende spørgsmål:

Hvad er CO2? Vil jorden gå under? Bliver vores hus oversvømmet? Er koens prutter farlige? Hvad sker der, når havet bliver varmere? Bliver det muligt at flytte til Mars? Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?

Børn har brug for klare svar. Hvis man har mange spørgsmål, som ikke bliver besvaret, så bliver man naturligt bekymret, især hvis man lader fantasien svare på spørgsmålene. Jo mere vi ved, jo bedre er vi rustet. Og viden om hvordan verden hænger sammen, kan både gøre os mindre klimabange og gøre os i stand til at handle på den viden, så verden bliver et sted, vi godt kan lide at være - også i fremtiden.

Og forlaget Carlsen planter faktisk træer. Forlaget har indgået et samarbejde med skovrejsnings-NGO´en "Growing Trees Network". De planter træer i Danmark og garanterer, at skoven bliver stående i fremtiden. For hver bog, der bliver solgt, donerer forlaget penge til, at de planter et træ.

Bogen er illustreret af Bjørn Nørby Andersen, der også har illustreret bøgerne i Carlsens "Er du rigtig klog?-serie.

Børn fra ca. 9 år kan læse bogen selv - bogen egner sig også til højtlæsning.

Om forfatterne
Nina Bendixen er klimajournalist og vejrvært. Hun har i mange år lavet vejrudsigter for DR, hvor hun har fortalt om vejret og klimaet på TV og i radioen, og så er hun Børneavisens klimanørd. Sammen med to skuespillere har Nina desuden skabt "klimakysset", hvor hun laver underholdende klimaundervisning for børn og unge på skoler og online på sociale medier.

Margrethe Brun Hansen er uddannet børnehavepædagog og cand.psych. I mere end 50 år har hun rådgivet forældre, og som forfatter har hun blandet anet skrevet bestsellerne "Rød stue kalder", og "De kompetente forældre". Udover at arbejde som børnepsykolog er Margrethe foredragsholder samt jævnlig deltager i aktuelle programmer om debatter om børn.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...

Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.

Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.

Mange varme hilsner,
Hønemor


Annonce