Annonce

Annonce

Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?


1. juni 2023

Forfatter:
Nina Bendixen, Margrethe Brun Hansen
Forlag:
Forlaget Carlsen
Udgivelsesår:
2023
Sidetal:
160
Pris:
200
ISBN:
9788727018263
Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?

Læs omtalen af "Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?" under annoncen ...


Annonce

I bogen Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer? Og andre gode klimaspørgsmål fra børn besvarer Nina Bendixen og Margrethe Brun Hansen på børns spørgsmål om klimaet, så utryghed bliver til handlelyst og håb.

Nina Bendixen og Margrethe Brun Hansen har sammen sat sig for at give børnene klare svar på de mange spørgsmål, børn har om klimaet, og som optager børn i hverdagen. Det er f.eks. følgende spørgsmål:

Hvad er CO2? Vil jorden gå under? Bliver vores hus oversvømmet? Er koens prutter farlige? Hvad sker der, når havet bliver varmere? Bliver det muligt at flytte til Mars? Hvorfor planter vi ikke bare en masse træer?

Børn har brug for klare svar. Hvis man har mange spørgsmål, som ikke bliver besvaret, så bliver man naturligt bekymret, især hvis man lader fantasien svare på spørgsmålene. Jo mere vi ved, jo bedre er vi rustet. Og viden om hvordan verden hænger sammen, kan både gøre os mindre klimabange og gøre os i stand til at handle på den viden, så verden bliver et sted, vi godt kan lide at være - også i fremtiden.

Og forlaget Carlsen planter faktisk træer. Forlaget har indgået et samarbejde med skovrejsnings-NGO´en "Growing Trees Network". De planter træer i Danmark og garanterer, at skoven bliver stående i fremtiden. For hver bog, der bliver solgt, donerer forlaget penge til, at de planter et træ.

Bogen er illustreret af Bjørn Nørby Andersen, der også har illustreret bøgerne i Carlsens "Er du rigtig klog?-serie.

Børn fra ca. 9 år kan læse bogen selv - bogen egner sig også til højtlæsning.

Om forfatterne
Nina Bendixen er klimajournalist og vejrvært. Hun har i mange år lavet vejrudsigter for DR, hvor hun har fortalt om vejret og klimaet på TV og i radioen, og så er hun Børneavisens klimanørd. Sammen med to skuespillere har Nina desuden skabt "klimakysset", hvor hun laver underholdende klimaundervisning for børn og unge på skoler og online på sociale medier.

Margrethe Brun Hansen er uddannet børnehavepædagog og cand.psych. I mere end 50 år har hun rådgivet forældre, og som forfatter har hun blandet anet skrevet bestsellerne "Rød stue kalder", og "De kompetente forældre". Udover at arbejde som børnepsykolog er Margrethe foredragsholder samt jævnlig deltager i aktuelle programmer om debatter om børn.


Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce