Annonce

Annonce

Vegetar og veganer


28. januar 2022

Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.

Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have modermælkserstatning i mindst to år.

Det anbefales også, at mødre, der spiser en kost med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, tager et dagligt tilskud af B12-vitamin under graviditeten og i hele ...


Annonce

... ammeperioden.

Børn, der ikke tilbydes mælk, mælkeprodukter og æg (og som lever vegetarisk eller vegansk) skal have et dagligt tilskud af B12 vitamin med henblik på at forebygge irreversible neurologiske skader. Tilskud af B12-vitamin kan gives i form af en fint knust børnevitamintablet indeholdende 1 mikrogram B12-vitamin dagligt. Tilskuddet bør gives fra barnet starter på skemad og senest fra 6 måneder. Ved at anvende børnevitamintabletter sikres barnet også tilskud af de vitaminer og mineraler, som det i øvrigt er i risiko for at mangle f.eks. jern, zink, calcium mm.

Det anbefales generelt, at børn under 2 år ikke lever vegansk, da det kan være vanskeligt at opfylde barnets ernæringsbehov.Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Som saedvanligt: Tusind tak for dine dejlige raad og brugbare viden! Det er fantastisk at have dig

Mange hilsner
Camilla


Annonce