Annonce

Annonce

Vaner, valg og værdier ... villa, vovse og Volvo, hvad betyder det for dig?


15. september 2007

Daglige frustrationer, i forhold til dig selv, dine valg elle​r valgmuligheder, dine omgivelser og dine prioriteringer? De fleste forældre, kender sikkert til udfordringen med at skabe en god dagligdag, for hele familien. At håndtere mængden af beslutninger, prioriteringer og valg, kan give frustrationer, i forhold til at få familie kabalen til at gå op.
 
I artiklen vil du få indsigt og viden, og gennem en enkel øvelse få opmærksomhed på dine værdier og behov.  Hvilke positive og negative konsekvenser har dine værdier for det liv du har levet indtil nu? Er du tilfreds, eller måske bare mellemtidfreds?
 
Hvis du er mellemtilfreds, oplever du måske mange øv dage, flere øv situationer, måske øv måneder eller øv år. Sådan behøver det ikke at fortsætte.
 
Du vil få mulighed for at finde frem til dine vigtigste værdier, således du kan fokusere på at leve i overensstemmelse med det liv du virkelig gerne vil leve. At dine tanker, følelser og handlinger stemmer overens med dine værdier og valg.
 
Ubalance kan skyldes, at der ikke er overensstemmelse mellem, hvad du ønsker, og hvad du rent faktisk gør. Altså dine behov, bliver ikke dækket af dine handlinger. Værdier, handlinger og behov er ubevidste for de fleste mennesker – endnu!
 
Værdi øvelsen:
 • Spørg dig selv hvilke 3 mennesker du beundrer mest, uafhængig af køn?
 • Gå listen igennem og skriv ned de 3 største og vigtigste kvaliteter hos de mennesker.               
Når så du har “undersøgt” dine rollemodeller, kan du stille dig selv, følgende spørgsmål:
 • Sæt en streg under de kvaliteter, som du kan genkende hos dig selv:
 • Tænk over hvilke årsager der kan være til, at du oplever disse værdier som særlig attraktive
 • Skriv dine 3 vigtigste værdier og kvaliteter ned
 • Hvordan påvirker de dine valg indtil i dag?
 • Positive konsekvenser
 • Negative konsekvenser
 • Hvilke værdier vil hellere fokusere på?
 • Hvad bliver du nødvendigvis nødt til at ændre på i dit liv, for at du bliver mere ...


Annonce

... tilfreds?

 • Hvor tilfreds er du i dag, på skalaen 1-10, hvor 10 er det højeste tal? Og er det ok i forhold til dine ønsker?
 • Vi har alle valgt et sæt værdier, ubevidst eller bevidst fordi det har givet os god mening. Så der er det ingen facitliste på “det rigtige” liv, fordi hvem andre ved hvad det rigtige liv er for dig. 
   
  Den indsigt du fik igennem øvelsen, kan give dig en god fornemmelse af, om du virkelig lever dit liv som du ønsker, eller om du ønsker justeringer. For vaner og mønstre kan ændres! Måske er det ikke længere de samme vigtige områder du fokuserer på i dit liv i dag, som for 5 år siden. Måske vil du nu gerne noget andet, nye ambitioner, nye værdier, nye mål?
   
  Vores værdier er bestemmende for vores valg, så vores værdier bliver til sidst vores skæbne. Det allervigtigste er, at du oplever dig selv som autentisk. Autentisk, er en følelse af at leve i overensstemmelse med dine værdier og behov. At der er god balance mellem dine tanker, følelser og handlinger. Ved at bevidstgøre dine værdier, kan du langt bedre fokusere på at udleve dine drømme og ambitioner, fordi indsigt giver klarhed og lethed.
   
  Med enkelte coaching sessioner, vil du kunne skabe en hverdag, hvor du hver dag, er dig – autentisk. Hvordan vil du gerne, at dit liv skal se ud? I dag – om 1år – 10år. Hvad ønsker du at udrette? Som forældre, som samlever, på jobbet, karrieren, som ven?
   
  Værdiarbejdet tager 3 timer, hvor du grundigt kommer frem til, hvilke værdier du nødvendigvis må fokusere på, for at opnå dine mål, og hvordan du får indfriet dine behov undervejs.
   
  Hvordan vil eksempelvis dit parforhold være, hvis din partner præcist ved, hvad der er vigtigst for dig, og hvordan han specifikt kan være med til at opfylde dine behov?
   
  Eller …
   
  Hvordan vil din dagligdag se ud, hvis du præcist ved hvad du skal vælge, hvilke beslutninger du skal tage, fordi du kender din vej mod dit mål?
   
  Gå eventuelt ind på hjemmesiden ved at klikke på logoet, hvor du kan læse om andres oplevelser af coaching.
   
  Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse.


  Annoncer

  Sponsorerede artikler

  Vent ikke til din baby har fået rød numse

  - brug Olívy fra første bleskift

  Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

  Læs mere her



  Svartidsbarometer

  Aktuel svartid

  Annoncer

  Gratis nyhedsbrev

  med nye præmier hver måned

  Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


  Annonce

  Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

  Det siger medlemmerne ...

  Kære Helen

  Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

  Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


  Annonce