Annonce

Annonce

Svar: Pige på 13 og hygiejne


26. juli 2004

Kategori:
Alder:
13 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Jeg synes det er helt relevant at en pige på 13 år ved hvordan man skal vaske sig selv og at det er vigtigt at vaske hænder, når man har været på toilettet.

Bakterier mellem børn er lige så 'farlige' som bakterier mellem voksne. Derfor indfører man jo f.eks. og rutiner om håndvask før madpakkespisning osv i mange børnehaver.

Problemet hos jer er nok at du og pigens far ikke er enige om at en god hygiejne er en god idé. Hvis I var enige, så var det jo mere simpelt at overholde de regler der er hos jer. Men pigen ved jo godt at I er uenige og derfor gør hun som det passer hende. Hun har jo sin fars opbakning.

En god måde at fortælle om hygiejne på til en teenager er at fortælle om sved. Når sveder udskiller man også affaldsstoffer og det lugter. ...


Annonce

... Ofte kan den der sveder ikke selv lugte det, men det er jo ikke rart at blive mobbet fordi man lugter og derfor er det rart hvis nogen gør opmærksom på det, så man kan gå i bad og evt. bruge en dejlig creme eller parfume.

Derudover vil jeg foreslå jer at gå ind på hjemmesiden: madklassen.dk som henvender sig til børn i alderen 10-14 år.
Madklassen.dk er bygget op omkring temaerne "Frugt og grønt", "Sukker", "Sund mad", "Krop og motion", "Bakterier i maden" og "Læs på mærkerne".


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvis du på siden i søgefeltet skriver hygiejne, så kommer der forskellige artikler frem som blandt andet omhandler bakterier i maden og rengøring. Herunder hvorfor man skal sørge for at vaske sine hænder, hvorfor karkluden skal smides til vask osv.

God fornøjelse.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex

Omsorgsdage

Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.

Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.

Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annonce