Annonce

Annonce

Svar: Teenager menstruation


25. juli 2004

Kategori:
Alder:
12 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Jeg synes ikke det er noget usædvanligt i at en pige får menstruation som 12 årig. Det er mit indtryk at de fleste er mellem 12-13 år, men der er jo også piger som får mentruation allerede når de er 10 og så er der de piger som først får det når de er 15.

Det er aldrig særlig sjovt at være den første i klassen, som får det, lige så vel som det aldrig er særlig rart at være den sidste. På en eller anden måde føler man sig jo anderledes.

De fleste sundhedsplejersker fortæller om pubertet, menstruation og hvad der ellers hører til i 4-5 klassetrin. Har din datter ikke været til samtale med sundhedsplejersken?

Jeg sprøger fordi vi plejer at udlevere en pjece eller en lille bog og at være pige og de ting, der sker med ens krop. Nogle gange får man også uleveret en prøvepakning med bind. Pjecerne/bøgerne ...


Annonce

... udgives af libresse. I kan evt. gå ind på hjemmesiden www.libresse.dk

Libresse laver nogle bind som hedder 'Complete', som flere af de unge piger synes godt om. Det er et tyndt bind, men som suger mere end et trusseindlæg. Det er rigtigt at det ikke er kortere end normale bind, men bindet skal jo også have en vis længde, for at man er 'sikker'. Det værste en pige kan forestille sig er jo at hun enten skal bløde igennem eller at man kan fornemme bindet igennem bukserne.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Jeg tror det er vigtigt at du fortæller din datter at man ikke kan se at hun har bindet på og at det er vigtigt at det har en vis størrelse, så hun er sikker på ikke at bløde igennem sit tøj. Fortæl hende i øvrigt at menstruation er tegn på at hendes krop fungerer helt som den skal, helt normalt.

Fortsat held og lykke med hende.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Tvillinger og trillinger

Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.

Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...

Læs mere i Babylex

Portionsstørrelse børn

Det er meget forskelligt, hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget, og andre børn spiser mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Børn skal have lov til at regulere deres behov for mad. Det lille barn skal have lov til at die ved brystet, når det viser behov, og børn der får flaske, skal på samme måde have lov til at selvregulere. Barnet må ikke presses til at tømme hele flasken - og omvendt - hvis barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annonce