Annonce

Annonce

Svar: Hovedpude til 1årig


31. oktober 2023

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

De fleste børn er mellem 1.5-2 år gamle, når de begynder at vise behov for en hovedpude, og de viser netop ofte behov ved at lægge hovedet på f.eks. forældres pude, en bamse eller lignende. Da jeres datter gør dette, så kan jeg naturligvis ikke udelukke, at hun godt kan have glæde af en hovedpude allerede nu...:)

Hovedpuden bør være flad og betydeligt lavere end den pude, som I voksne bruger. Den bør ikke være højere end 2-3 cm. I bør vælge en decideret baby- og børnepude, og som ikke er for fyldt med store mængder fyld. Det er vigtigt at vælge en pude, som ikke udgør nogen risiko - hverken i forhold til hendes udvikling af nakke- og rygmuskulatur, men også i forhold til at hun skal kunne sove sikkert med den. Det må ikke være farligt at få den over hovedet, hun skal selv kunne flytte den, hvis den ikke ligger rart for hende.

Du har ret i, at man normalt ville anbefale en pude med en vis højde, hvis man sover på siden. Det skyldes, at når man ligger på siden, så er afstanden mellem skulder og ...


Annonce

... hoved større, end hvis man sover på ryggen. Derfor kan en lidt højere pude hjælpe med at opretholde en mere naturlig og afslappet stilling for nakken og rygsøjlen.

Til små børn er anbefalingen dog stadig, at man vælger en lav og flad hovedpude, altså omkring 2-3 cm. højde. Børn har et større hoved i forhold til kropsstørrelsen, og de kan sagens have behov for lidt mere støtte, hvis de sover på siden, men det skal som sagt også være sikkerhedsmæssigt forsvarligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Måske kan du tage din datter med ud at afprøve forskellige hovedpuder og ud fra dette finde ud af, hvilken pude der passer bedst til hende nu. Køber du en pude over nettet, så vil jeg dog anbefale dig, at du går ud fra hendes alder og størrelse. Det vil sige, at du bør gå efter en baby hovedpude, og ikke en juniorpude - juniorpuder anbefales ofte først mellem 2-6 års alderen. Hvis puden hedder baby/junior, bør du tjekke mængden af fyld og dermed højde, og igen også se på din datters størrelse:)

Jeg håber, at du kan bruge ovenstående lidt videre, rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

25. december 2023 | Udstyr | 2 mdr.

Valg af bæresele

Hej Helen. Rigtig glædelig jul! Vi har fået en bæresele i julegave, men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge, imens du er på hospitalet, når du skal føde. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Til selve fødslen vil nogle kvinder medbringe tøj, som de kan føde i, hvor andre kvinder vil bruge det tøj, som man får udleveret på sygehuset. Det kan være rart, at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det...

Læs mere i Babylex

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

tusind tak for en eminent brevkasse, den har jeg fundet og finder meget trøst og viden i.

Mor til dreng 16 måneder


Annonce