Annonce

Annonce

Svar: Desinfektion af legetøj


26. maj 2022

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Lucas mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål omkring desinfektion eller rengøring af legetøj :)

I Danmark anbefales det, at legetøj som udgangspunkt vaskes og rengøres i sæbevand - legetøj i plastik og træ bør derfor som udgangspunkt kunne tåle dette. Det er også anbefalingen for legetøj, der bruges i daginstitutioner...

Legetøj kan f.eks. vaskes i opvaskemaskinen, og du kan bruge de opvasketabs, som du normalt bruger - det er dog en god idé at vælge miljømærkede tabs.

Legetøj kan også vaskes i vaskemaskinen. Du kan her med fordel komme legetøjet i en vaskepose, evt. sammen med en gammel pude, et par håndklæder eller lignende. Også her kan du bruge det vaskemiddel, som du normalt bruger - igen er det dog en god idé at bruge miljømærkede produkter.

Temperaturen i vaskemaskine og opvaskemaskine afhænger af, hvad det er, du vasker. Ofte vil 40-60 grader være anbefalingen.

Legetøj, som indeholder elektronik, batterier osv. tåler ikke at blive meget vådt eller blive nedsænket i vand, men skal så rengøres med en fugtig klud (sæbevand), børste og ...


Annonce

... lignende - og tørres grundigt efter.

Legetøj i træ tåler ikke altid iblødsætning, derfor må du også her fjerne snavs ved at tørre det grundigt over med en fugtig klud med sæbevand.

Bamser, nusseklude og lignende kan ofte vaskes ved 30 grader i vaskemaskinen - her kan du følge vaskeanvisningen på produktet.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Normalt vil man i private hjemmet "rengøre" og ikke "desinficere" legetøj. Det betyder, at vand og sæbe normalt vil være tilstrækkeligt. Når legetøjet er rengjort, så betyder det, at der ikke er synligt snavs, og at der er minimal risiko for at videregive evt. smitte. Når legetøj desinficeres, så betyder det, at legetøjet er fuldstændig renset for forskellige vira og bakterier, og derfor ikke kan videregive evt. smitte. I private hjem er desinfektion ikke nødvendigt - du skal gøre legetøjet rent, ligesom du også rengør jeres gulve, sengetøj, service, bestik osv. :)

Og ja, du har fuldstændig ret i, at det som udgangspunk skal undgås at bruge kemi, netop fordi din dreng naturligt kommer alt i munden :)

Jeg håber, at du kan bruge disse anbefalinger lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annonce