Annonce

Annonce

Svar: Barn med på rejsen - eller blive hos mormor?


30. januar 2017

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M og S

Tak for jeres brev :)

Det lyder dejligt med en 4 dages rejse til Budapest - men jeg synes ikke, at I bør rejse fra jeres dreng, når han ikke er ældre. At være væk fra jer i fire dage vil naturligt være meget svært for ham. Det er ikke et spørgsmål om, at han skal passes et par timer, det er dage og det betyder, at han faktisk skal på ferie hos sin mormor - og som udgangspunkt synes jeg ikke, at børn skal på ferie og væk fra mor og far, før de er så gamle, at de selv kan bede om det...

Det kan selvfølgelig have noget at sige, hvor tætte I er med mormor. Hvis I nærmest bor sammen, og hun udgør så stor en del af hans hverdag, så hun fungerer som primær omsorgsperson på lige fod med jer forældre, så kan I godt vælge at lade ham være sammen med mormor. Så er han jo lige så knyttet til hende, som han er til jer. Men hvis I er hans primære omsorgspersoner, og det er jer, der trøster ham bedst, putter ham i hverdagen, giver ham mad, reagerer på ham og aflæser ham og hans behov.. så er det jer, som han bør være sammen med - og så må I tage ham med på ferie.

Ferien bliver naturligvis så på hans præmisser, sådan er det, når man får børn. Det er ikke længere partid, men familietid:) Og det betyder, at I må forsøge at tilrettelægge dagene, så han stadig kan passe sine spisetider, sovetider osv. så hans ...


Annonce

... rytme ikke bliver fuldstændig ødelagt.

Man kan godt diskuterer behovet for ferie og den uro, det naturligt vil give, når han samtidig er født for tidligt. Selvom han vokser godt og trives rigtig godt, så kan han godt reagere på alt for store skift i hverdagen. Og det skal I naturligvis også være parate til så at håndtere og så måske skifte prioriteringer, hvis I kan mærke, at det bliver lidt for meget for ham og han bliver for overtræt og ked af det. Så en bytur ender måske med at I må være på hotelværelset, men så må I få det bedste ud af det - det kan også ende med at være rigtig hyggeligt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en god idé at medbringe barnevogn eller leje en på stedet, så I kan putte ham i den og trille ham rundt i den, når I bevæger jer rundt i byen. Det giver jer lidt større frihed og mulighed for at komme ud, opleve osv. Det gør det også lidt lettere at rejse med ham lige nu - hvis I venter til efteråret, så vil han naturligt være motorisk mere aktiv og have brug for at "løbe mere rundt", og det kan gøre det lidt sværere at rejse med ham, hvor han lige nu stadig nogenlunde let kan puttes i barnevognen, når I gerne vil ud at spise, gå ture i parken, eller besøge et museum... :)

Så... jeg synes godt, at I kan tage af sted nu, men han skal med jer, og det skal være på hans præmisser :)

Rigtig god rejse! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sexliv

Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.

Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.

Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annoncer

Annonce