Annonce

Annonce

Svar: Barn med på rejsen - eller blive hos mormor?


30. januar 2017

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære M og S

Tak for jeres brev :)

Det lyder dejligt med en 4 dages rejse til Budapest - men jeg synes ikke, at I bør rejse fra jeres dreng, når han ikke er ældre. At være væk fra jer i fire dage vil naturligt være meget svært for ham. Det er ikke et spørgsmål om, at han skal passes et par timer, det er dage og det betyder, at han faktisk skal på ferie hos sin mormor - og som udgangspunkt synes jeg ikke, at børn skal på ferie og væk fra mor og far, før de er så gamle, at de selv kan bede om det...

Det kan selvfølgelig have noget at sige, hvor tætte I er med mormor. Hvis I nærmest bor sammen, og hun udgør så stor en del af hans hverdag, så hun fungerer som primær omsorgsperson på lige fod med jer forældre, så kan I godt vælge at lade ham være sammen med mormor. Så er han jo lige så knyttet til hende, som han er til jer. Men hvis I er hans primære omsorgspersoner, og det er jer, der trøster ham bedst, putter ham i hverdagen, giver ham mad, reagerer på ham og aflæser ham og hans behov.. så er det jer, som han bør være sammen med - og så må I tage ham med på ferie.

Ferien bliver naturligvis så på hans præmisser, sådan er det, når man får børn. Det er ikke længere partid, men familietid:) Og det betyder, at I må forsøge at tilrettelægge dagene, så han stadig kan passe sine spisetider, sovetider osv. så hans ...


Annonce

... rytme ikke bliver fuldstændig ødelagt.

Man kan godt diskuterer behovet for ferie og den uro, det naturligt vil give, når han samtidig er født for tidligt. Selvom han vokser godt og trives rigtig godt, så kan han godt reagere på alt for store skift i hverdagen. Og det skal I naturligvis også være parate til så at håndtere og så måske skifte prioriteringer, hvis I kan mærke, at det bliver lidt for meget for ham og han bliver for overtræt og ked af det. Så en bytur ender måske med at I må være på hotelværelset, men så må I få det bedste ud af det - det kan også ende med at være rigtig hyggeligt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det kan være en god idé at medbringe barnevogn eller leje en på stedet, så I kan putte ham i den og trille ham rundt i den, når I bevæger jer rundt i byen. Det giver jer lidt større frihed og mulighed for at komme ud, opleve osv. Det gør det også lidt lettere at rejse med ham lige nu - hvis I venter til efteråret, så vil han naturligt være motorisk mere aktiv og have brug for at "løbe mere rundt", og det kan gøre det lidt sværere at rejse med ham, hvor han lige nu stadig nogenlunde let kan puttes i barnevognen, når I gerne vil ud at spise, gå ture i parken, eller besøge et museum... :)

Så... jeg synes godt, at I kan tage af sted nu, men han skal med jer, og det skal være på hans præmisser :)

Rigtig god rejse! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

19. juli 2023 | Transport og ferie | 6 mdr.

Cykelhjelm til baby

Hej Helen Vores lillesøster er nu knap 6 måneder gammel og vi er så heldige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Morgenmad og børn

Børn har brug for et solidt morgenmåltid, efter at have sovet en hel nat, og så de har energi og overskud til at lege, lære og udvikles hele dagen. Det betyder, at f.eks. en portion yoghurt ofte ikke vil være nok.

Til børn i alderen 1-2 år kan du f.eks. give:
- Havregrød, øllebrød eller anden type af grød. Gerne med lidt frisk frugt og bær.
- A38, tykmælk eller neutral letmælksyoghurt med rugbrødsdrys eller havregryn.
- Grovbrød, grovere boller f.eks....

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce