Annonce

Annonce

Svar: Brug af hue om sommeren


28. april 2021

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære M's mor

Tak for dit brev :)

Nu er jeg jo ikke ørelæge, men umiddelbart så mener jeg, at det er en myte, at man kan forebygge mellemørebetændelse ved at bruge hue...

Huen vil naturligt holde jeres drengs ører varme, og generelt kan man sige, at hvis det er koldt eller det blæser meget, så er det en god idé at give ham hue på. Han afgiver meget varme fra hovedet, så en hue er med til generelt at holde ham varm. Det gælder dog alle børn - øreproblemer eller ej :)

Man kan også sige, at det at holde ham varm eller tempereret generelt er en god idé. Han skal så vidt muligt undgå at blive forkølet - for forkølelsen kan forårsage mellemørebetændelse - så at hjælpe ham til at holde en nogenlunde stabil temperatur vil være godt. Kulde og træk kan nedsætte hans immunforsvar og kan derfor være en del af forklaringen på, hvorfor han bliver forkølet, men det er ikke eneste forklaring.

Noget af det vigtigste i forhold til mellemørebetændelse er at undgå passiv rygning. Det lille barn er særligt sårbar overfor tobaksrøg, da barnets luftveje, lunger osv. ikke er færdigudviklede - og luftvejene er snævre. Der skal således ikke ret meget til, før jeres dreng kan blive påvirket af tobaksrøg, og man ved, at det giver risiko for f.eks. bronkitis, astma, mellemørebetændelse og meget andet...

I skal også være opmærksomme, når I giver flaske. Det er meget ...


Annonce

... vigtigt, at jeres dreng ikke ligger ned, når han får flasken, men at I holder ham så oprejst som muligt. Der kan risikere at ske tilbageløb af mælk til mellemøret eller snarere det eustakiske rør, hvilket også kan øge risikoen for mellemørebetændelse.

Derudover så kan brug af sut også spille ind. Det må derfor anbefales, at I så vidt muligt kun giver sut, når han skal sove og naturligvis som trøst ind i mellem. Men hvis han ikke græder, eller han på anden vis kan trøstes, så er det en god idé at undvære sutten.

Og så er han også arveligt disponeret, ingen tvivl om det. Derfor skal I naturligvis også gøre, hvad I kan for at forebygge - og huen og/eller lidt undertøj i uld eller silke, som kan være med til at regulere hans temperatur kan være rigtig fint - men - når det bliver varmere i vejret, og I skønner, at det er rarere at være uden hue, så er det rigtig fint, at I tager huen af jeres dreng. Han skal naturligvis ikke udsættes for træk, og han må heller ikke sidde i fuld sol, så hans hoved og krop generelt skal naturligt beskyttes (med solcreme og soltøj/solhat), men han må gerne mærke "vinden i håret", når det er sommer og varmt.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Og ellers - så tal med ØNH-læge om det, og hvis ikke det med huen er en myte, så vil jeg meget gerne vide det :)

Jeg håber, at I kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke :)

God Stor Bededagsferie herfra :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

11. februar 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Dårlig hørelse?

Kære Helen . Så er jeg her igen. Vores søn på nu 11,5 mdr. er stadig...

Læs hele brevet og Helens svar


7. december 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Dårlig mave 2 1/2 uge

Kære Helen Min søn på lige præcis 6 måneder startede mad for ca 3 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2023 | Sygdom | 3 år

Sulte- og tisse-strejke i forbindelse med børnehavestart

Hej Helen Vi har kunne bruge rigtig mange af dine svar de sidste 3 år....

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2023 | Sygdom | 6 mdr.

Afføring 3-4 gange dagligt

Hej Helen. Vi har en datter på 6 1/2 mdr. Da far snart skal overtage barsel,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annonce