Annonce

Annonce

Svar: Fodsved


2. juni 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære N

Tak for dit brev :)

Det lyder ganske voldsomt, at din datter sveder så meget fra sine fødder, at hun efter blot et minut glider rundt.. og nej, det skal normalt ikke være sådan...

Måske har din datter det som kaldes hyperhidrose - det er betegnelsen for øget svedproduktion, og det kan ses lokalt f.eks. netop komme fra fødderne, eller fra hænder og armhule. Nogle mennesker har dog ekstra svedproduktion fra hele kroppen.

Jeg har ikke hørt om hyperhidrose hos så lille et barn, men det opstår ofte hos netop børn og unge mennesker, man siger generelt, at det opstår før 25 års alderen - og jeg tænker derfor, at det sandsynligvis også vil kunne ses hos babyer... Samtidig ses det, så vidt jeg kan finde ud af, også hos lidt flere piger end drenge.

Hyperhidrose er kendtetegnet ved, at "man drypper ...


Annonce

... af sved", og er det fra fødderne, så må strømper skiftes flere gange dagligt... Det giver, som du selv skriver, f.eks. problemer med at stå fast, og derfor er det rigtig godt, at du giver din datter strømper på, vælg evt. strømper som har skridsikre dutter.. Du kan også forsøge med strømper/sokker af uld, som kan suge en større mængde sved end bomuld uden at føles våde.

Det vil være en rigtig god ide, at du taler med jeres læge om at få en henvisning til en hudlæge, som kan vurdere, hvorvidt din datter har hyperhidrose og også tale med dig om, hvad I kan gøre ved det, hvornår og hvordan.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Jeg vil meget gerne have en tilbagemelding fra dig omkring, hvad hudlægen siger, og hvad der videre sker hos jer - så kan både jeg og dem der læser med blive lidt klogere:)

Rigtig meget held og lykke med hende fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Babymassage

Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.

De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.

Børn har...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce