Annonce

Annonce

Svar: Skoldkopper - udbrud og appetit


13. december 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Det er helt normalt, at din dreng kan have nedsat appetit i en periode med sygdom. Selvom feberen forsvinder, så kan han godt føle sig utilpas, have kvalme, være tilstoppet i næsen, have ondt i halsen osv. uden at han rigtigt kan sætte ord på det - og dermed spise mindre. Derfor er det rigtig godt, hvis du forsøger at tilbyde ham mange små måltider i løbet af dagen og gerne noget, som du tænker han kan spise og vil sætte pris på, så han stadig får lidt indenbords :)

Måske små bidder af en hjemmebagt bolle, lidt frugtgrød med mælk eller lidt frisk frugt og bær vil glide bedst ned :)

Det er rigtigt at skoldkoppeudslæt ofte begynder i ansigtet og på brystet og derfra spreder sig ud over kroppen. Og det starter også med røde pletter, der bliver til blærer, som bliver til skorper, der til sidst falder af... Men det kan nogle gange være svært at vurdere hvorvidt barnet har skoldkopper eller ej, for nogle børn får kun ganske få blærer (kan tælles på en hånd) som måske kunne være tilfældet hos jer, hvor andre børn får i hundredevis og hvor blærerne sidder overalt...

En anden mulighed er, at din dreng måske har fået det der ...


Annonce

... kaldes 3-dages-feber. Det starter med høj feber i ca. 3 dage (op mod 40 grader), herefter hæver lymfekirtlerne ofte på halsen, og når feberen er væk, så kommer der udslæt. Det begynder typiske i nakken og breder sig ud over kroppen, armene og benene. Det ses sjældent i ansigtet. Udslættet er blegrødt, plettet og der ses nogle gange små papler - det vil sige små noprede knopper. Udslættet kan nogle gange være svært at se og det varer 1-2 dage, så er det hele overstået.

3-dages-feber starter ikke med forkølelse, hoste og lignende - det starter med høj feber og når udslættet kommer, så har barnet ikke længere feber. Udslættet klør ofte heller ikke på samme måde som f.eks. skoldkopper gør.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du er i tvivl, så er det altid en god idé at drøfte det med lægen. Børn kan få udslæt og også blærer af mange forskellige årsager,- f.eks. skoldkopper, 3-dages-feber, hånd-fod-og mundsyge (coxsackie-virus), mæslinger... Og der kan jo også blot være tale om varmeknopper som måske er opstået i forbindelse med, at han har haft feber og svedt mere f.eks. i bleområdet...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Og rigtig god bedring! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

3. marts 2018 | Sygdom | 11 mdr.

Vænne fra amning - væske i ørerne

Hej Helen. Vores datter fylder snart 1 år og vi planlagt at vi vil vænne...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2018 | Sygdom | 5 mdr.

Vores datter klør sig voldsomt

Hey Helen, Tak for svaret ang. døgnrytme, som vi har prøvet at efterfølge så...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2018 | Sygdom | 14 mdr.

Nedsat appetit og vægttab efter sygdom

Hej Helen. Tak for tidligere svar. Min datter har været syg halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2018 | Sygdom | 13 mdr.

Forebyggelse af mellemørebetændelse

Hej Helen, Min søn har fået konstateret at han har en smule væske i det ene...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2017 | Sygdom | 1 mdr.

Amning og refluks

Hej Helen For 6 uger siden blev vi forældre for tredje gang til en fin,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce