Annonce

Annonce

Svar: Frugt i stykker og morgenmad


18. februar 2008

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Pernille

Du kan tilbyde din datter alle slags frugt og bær. Æble er meget hårdt i det og derfor svært at spise og der kan, som du skriver nemt bides et stykke af, som hun så kommer til at sluge. Men en meget moden pære eller lidt melon, en blomme, et stykke appelsin, fersken eller små stykker banan kan måske være lettere for hende.

De fleste børn begynder først rigtigt at øve sig på at tygge, når de er 8 måneder gamle og her er det små bløde rugbrødshapsere og godt kogte pastaskruer de mestrer. Men øvelse gør mester og det er fint at du forsøger, hvis du så har indtryk af at det er for svært for hende, så må du finde noget andet.

Med hensyn til grød, så kan du give hende øllebrød eller flerkornsgrød. En flerkornsgrød laver du ved at blande forskellige gryn, korn, flager og meltyper, hvad du nu har. Knækkede korn eller gryn giver den bedste grød hvis de har trukket i koldt vand i køleskab natten over, og husk ...


Annonce

... ikke at bruge for mange hele kerner, da din datter ikke kan optage næringen fra disse og da det kan give diarré.

Du kan blande f.eks. havregryn, hirseflager og rugmel. Tag ca en spiseskefuld af hver, bland det med 2 dl koldt vand og kog det op i en gryde i nogle minutter imens du pisker i det. Tag gryden af varmen, kom smør og mælk i og lidt mælk på til sidst. Grøden er klar til servering.

Du kan også bage nogle havregrynsboller, som hun kan sidde og gnaske lidt i:


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

150g havregryn og 7 dl vand blandes og står i 10 minutter.

50g gær, lidt salt og lidt sukker, 1½ spsk. olie og 2 dl A38 blandes i havregrynene og tilsidst tilsættes ca 750g hvedemel.

Det hele æltes og dejen må gerne være lidt klistret. Hæver ca 1 time, slåes ned og formes til boller (ca 20 stk). Bollerne hæver 20 minutter, pensles med æggehvide, drysses med havregryn og bages ved 200 grader i ca 20 min.

Håber du hermed er hjulpet videre på vej:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

29. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Ost, Nødder og Hørfrøolie

Hej Helen. Vi vil gerne at vores datter skal leve vegetarisk og derfor er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


25. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Amning som vinden blæser

Kære Helen Dejlige lillebror vil gerne die ofte om natten. For ofte til, at...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2023 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Grove meltyper og tørrede frugter

Kære Helen Lillebror bliver 6 måneder her den 10. januar. Gisp! ;-) Tiden...

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Dagsplan, når dagen starter kl. 05.30 :)

Hej Helen, Jeg har læst rigtig mange af dine indlæg vedr. dagsplaner for de...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Penicillin, mavekneb og grønne bønner

Kære Helen Som en lille julebonus har jeg fået en grum bihulebetændelse og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navn - navngivning

Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.

Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.

Læs mere i Babylex

Ufrivillig natlig vandladning

Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.

1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.

2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annonce