Annonce

Annonce

Svar: Mad og vægt - 2 mdr.


15. september 2020

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev og fine spørgsmål om modermælkserstatning og mælkebehov :)

Den første måned vil det lille barn spise ca. 170 ml/kg, svarende til ca. 1/6 af barnets vægt. Og fra 2. til 6. levemåned reduceres mælkeindtaget gradvist for barnet, der får flaske, således, at barnet i 6 måneders alderen får ca. 110 ml/kg svarende til ca. 1/9 af barnets vægt...

Man skal dog se på både barnets vægt, hvor meget barnet tager på, vurdere barnets appetit og barnets generelle trivsel, og derfor er udregningen kun en rettesnor. Din dreng kan altså godt have brug for lidt mere eller lidt mindre for at trives bedst muligt.

For et barn på 2 måneder vil jeg umiddelbart anbefale ca. 160 ml/kg.. Det betyder, at hvis jeres dreng nu vejer 4.500 gram, så vil han have behov for 160x4.500= 720 ml i døgnet. Det svarer til 7 flasker af godt 100 ml hver eller f.eks. 6 flasker a 120 ml.

Derudover skriver sundhedsstyrelsen blandt andet:

"For at bevare barnets selvregulering skal måltidsmønstret ikke være skematisk, hverken med hensyn til antal flasker, tidsintervaller eller hvor meget, der skal være i flaskerne. Den mængde, der er anført på pakkerne, angiver kun barnets døgnbehov. Barnet bør ikke presses til at tømme hele flasken, men omvendt skal det barn, der tømmer flasken fuldstændigt og stadig virker sulten, have mere. Det er således vigtigt at være opmærksom på barnets signaler og acceptere, at det ...


Annonce

... flaskeernærede barn kan have svingende appetit". (Citat fra "Ernæring til spædbørn og småbørn", SST. 2019).

Bruger han sut? Børn som får flaske har ofte stor glæde af en sut, og du kan med fordel forsøge at erstatte flasken med en sut og se om det nogle gange kan hjælpe ham til at finde ro og falde i søvn. Når han efter en fuld flaske virker søgende, så kan det godt være et suttebehov og ikke nødvendigvis behov for mere mælk - men er han ekstra sulten, skal han naturligt have mere at spise :) En sut kan også hjælpe mælken igennem mave- og tarmsystem, så hans gylpetendens bliver mindre :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Det er helt naturligt, at han ikke selv kan fornemme mæthed og sult, og at du derfor er nødt til at være opmærksom på hans signaler og forsøge at rette ind efter, om han virker mere sulten eller måske blot har brug for en sut. Mange børn spiser til flasken er tom, og en del børn får tendens til at overspise, når de får flaske, fordi mælken flyder let til dem, og de "sutter bare løs". Det er derfor vigtigt at finde balancen mellem for lidt og for meget, men det lyder som om, at du umiddelbart har en god fornemmelse for det, og din dreng lyder til at trives og tage rigtig fint på, lige efter bogen :)

Så bibehold endelig den gode gænge og tro på din fornemmelse, det lyder som om, at han stortrives med sine flasker, dejligt :)

Håber du kan bruge dette og har fået lidt ro med på vejen - læs også gerne "Helens bog om Amning & Flaske" :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

10. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Madrutiner inden opstart i vuggestue

Hej Helen, Først og fremmest tusind tak for en rigtig god og vejledende...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Skal distraheres for at spise

Hej Helen Min datter er 9,5 måneder. Hun distraheres SÅ meget for at spise....

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Opstart mad v 6 måneder

Hej Helen. Hvor hurtigt skal man gå frem ved opstart af mad ved 6...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Aktivering og opstart af grød

Hej Helen, Og god påske :-) Nu bliver vores datter om få dage 4 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Baby vil ikke spise sin flaske

Hej Helen. Nu kommer der en lidt længere smøre - for at give dig mulighed...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annonce