Annonce

Annonce

Svar: Nedtrapning af flasker - 10 mdr.


17. januar 2020

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Lene

Tak for dit brev :)

Jeg vil anbefale, at I bibeholder 2 flasker indtil 12 måneders alderen, og derefter vil det være rigtig fint, at I begynder at trappe ud af drømmeflasken sen aften. Det vil være rigtig godt, at I netop trapper ud - så han tilbydes mindre og mindre, og på den måde vænnes til ikke at drikke så meget, men at kunne nøjes med mindre mælk i maven, for gradvist slet ikke behøve flasken mere.

Det vil være rigtig godt, at I nu begynder at indføre en godnatgrød om aftenen, gerne sammen med vand og/eller mme af kop, så han får noget ekstra her, som kan erstatte aften- og drømmeflasken på sigt, og så han fremadrettet efter godnatmåltidet blot kan puttes i seng med sin bamse, godnathistorie osv.

Den første flaske, I skal trappe ud af, er altså drømmeflasken, og når han bliver 13-14 måneder, kan I begynde at trappe ud af flasken før putning om aftenen. Igen ved at tilbyde ham mindre og mindre. Grøden I indfører nu vil måske gøre, at han allerede i stedet for 250 ml kan nøjes med 200 ml, og gradvist sætter I så mængden yderligere ned, så det bliver 180, 160, 140, 120 ml og han til sidst kan nøjes med den mælk, som han får sammen med godnatgrøden.

Det er vigtigt, at du indføre et ritual nu, som ...


Annonce

... kan fungere godt fremadrettet - altså f.eks. indføre putteklud, puttebamse, slaskedukke, godnatsang, bestemte kærtegn, beroligende ord, på sigt en godnathistorie eller lignende. Og så bibeholder dette ritual, så når flaskerne trappes ud, så er alt i øvrigt, som det plejer at være. Det eneste han mangler er flasken - og han har egentlig ikke brug for den, fordi han jo er fyldt op med godnatgrød og mme/vand - og alt er genkendeligt og trygt.

Det er vigtigt, at I ikke erstatter mme i flasken med vand eller begynder at fortynde hans erstatning. Han skal ikke lære at drikke noget andet af flaske, men skal lære helt at sove uden, og det gør han ved, at I trapper gradvist ud over nogle uger... Man kan naturligvis også tage en kold tyrker, men det synes jeg vil være synd. Introduktionen af en godnatgrød kan dog godt være med til at gøre, at I kan skære ned i flaskerne allerede, så han fremadrettet ikke skal trappe ud af så stor en mængde, men allerede er vænnet til at drikke lidt mindre :)


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Det er rigtig godt, at han spiser så godt om dagen og er rigtig god til også at drikke vand!

De fleste børn stopper helt med flasken i 15 måneders alderen :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex

RS virus

RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.

RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.

De...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce