Annonce

Annonce

Svar: Hvor meget skemad?


6. november 2019

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mor

Tak for dit brev - dejligt at høre, at I har min bog om børn og mad, og er glade for og finder inspiration i den, tak :)

Det lyder som om, at I har ramt det helt rigtig tidspunkt at starte med skemaden. Jeres datter lyder parat og tager rigtig fint imod både grød og mos, og det lyder også som om, at hendes mave følger godt med...

Jeg ser derfor ikke nogen problemer i, at I øger hendes indtag, så hun tilbydes ¾-1 dl. grød og mos til frokost og aften. Derudover skal hun stadig tilbydes samme antal flasker, som hun plejer - det er helt okay at mælkeindtaget falder lidt, men der er naturligt grænser for, hvor meget det må falde. Min umiddelbare tanke er, at hvis hun ofte drikker mellem 150-200 ml af hver flaske, og hun får 6 flasker i døgnet, så vil hun få sit behov fint dækket. som nævnt i tidligere brev, vil hun sandsynligvis begynde at få behov for en drømmeflaske sen aften i takt med at skemaden fylder mere og mere. Dertil kommer, at hun stille og roligt også skal tilbydes vand af kop sammen med skemaden, og det vil på sigt også være med til at udgøre lidt af hendes væskebehov. ...


Annonce

... Lige nu er det naturligvis begrænset, hvor meget vand hun kan finde ud af at drikke, men øvelse gør mester, så det kommer :)

Når hun bliver omkring 6 måneder, vil det være rigtig fint at begynde med lidt morgengrød, så hun tilbydes skemad 3 gange dagligt, og stille og roligt kan hun så også her tilbydes lidt mellemmåltider. Det vil i den alder stadig være rigtig godt, at I holder mængden af skemad lidt nede, så hun ikke spiser alt for store måltider, men stadig har plads til mælken i maven - det er først i 7 måneders alderen, at skemaden begynder at erstatte et par af flaskerne.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Det er hele tiden en balance - hvor meget skemad I kan give, for at der stadig er plads til mælken og så længe hun ikke er ældre end hun er, så er mælken stadig hendes hovedindtag. Nogle børn spiser store portioner og drikker stadig deres mælk, hvor andre børn ikke får mælk nok, hvis skemaden fylder for meget. I er derfor nødt til at prøve jer lidt frem og se, hvordan I bedst finder balancen hos jeres datter...

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held lykke :)

Fortsat god appetit!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Sig farvel til røde babynumser

Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

21. januar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Nægter at spise - 11 mdr

Hej igen, Så har jeg endnu en problemstilling. Du har været så behjælpelig...

Læs hele brevet og Helens svar


21. januar 2021 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 måneder og morgenmad

Hej Helen. Først vil jeg tage dig med, hvordan det er gået efter vores...

Læs hele brevet og Helens svar


20. januar 2021 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Rejer - 7 mdr.

Hej Helen. Må baby på 7 mdr få rejer? Og hvordan skal de tilberedes, kan det...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Drænanlæggelse og mad

Hej Helen (: Tak, fordi du beroligede mig med at det ikke er forkert vores...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2021 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mælk, 10 måneder?

Hej Helen, Det hjalp virkelig meget dit sidste svar med det “motoriske uro”....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omsorgsdage

Alt efter hvilken type ansættelse man har har ngen ret til omsorgsdage. Det afhænger af overenskomsten på det enkelte område.

Er man ansat i industrien har de fleste ret til tre årlige børnefridage til hjemmeboende børn under 14 år. Er man ansat i stat, amt eller kommune har man ret til to dage om året indtil barnet er 8 år.

Omsorgsdage er ikke sygedage, men ret til at tage fri, når ens barn har behov herfor.

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annonce