Annonce

Annonce

Svar: Tør næse


5. januar 2022

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev, det er rigtig fint du skriver :)

Jeg synes bestemt ikke, at du skal begynde at fugtiggøre din datters næsebor med olie. Det vil højst sandsynligt irritere hendes slimhinder unødigt, så de hæver ekstra op, og gør det sværere for hende at trække vejret. Små børns luftveje er meget snævre, og der skal ikke særlig meget irritation i barnets slimhinder, før de hæver op og luftvejene lukker til.

Det, du beskriver, lyder umiddelbart normalt. Du behøver normalt ikke fugte din datters næse, og selvom hendes bussemænd kan virke tørre, så er det ikke tegn på, at hun behøver mere fugtig i næsen. Det er snarere et problem, hvis hun har ekstra meget snot og slim i næsen og luftvejene, fordi det kan lukke af og give hende vejrtrækningsproblemer. Og når der ikke kommer noget ud, når du bruger en næsesuger, så er det sandsynligvis fordi hendes næse og luftveje er rene, og som de skal være....

Hvis du oplever, at det er svært for hende at die ved brystet eller spise af en flaske, så kan du, lige inden hun skal spise, komme en dråbe saltvand i hvert næsebor, som kan løsne lidt og gøre, at det er lettere for hende at trække vejret, samtidig med at hun sutter.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis hun ofte slipper, tager fat, slipper igen, måske smiler til dig, pludrer osv. så er det ikke nødvendigvis tegn på, at hun er lukket i næsen, men derimod ...


Annonce

... tegn på, at hun har nået en alder, hvor hun synes det er sjovere at pludre med dig, end det er at spise. Hun har en alder nu, hvor hun godt kan få tendens til at "slatspise" lidt, så det kan også spille ind. Hun kan også blive irriteret over, hvis mælken ikke løber hurtigt nok osv. Der er mange faktorer, som kan spille ind og forklare, hvorfor du oplever, at spisningen har givet lidt besvær de sidste dage :)

Med hensyn til din egen tørre næse, så kan dette godt hænge sammen med, at du har været gravid, og at graviditetshormonerne påvirker slimhinden i næsen. Mange gravide har problemer med tilstoppet næse, nogen får næseblod, og nogen oplever det som om, at de nærmest er "forkølede" hele tiden. Og det kan stadig godt spille ind i månederne efter fødslen og være forklaringen på, hvorfor du synes din næse føles konstant tør efter du har født...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Derudover kan det naturligt hænge sammen med årstiden, eller det kan spille ind, hvis I generelt opholder jer i meget tør og støvfyldt luft.. men du fortæller jo, at du har købt en luftfugter, så det burde ikke være tilfældet hos jer:)

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din datters næse og slimhinder er, som det skal være, så synes jeg, at du skal drøfte det med jeres læge. Det er vigtigt, at du ikke begynder at behandle på noget, som måske ikke er nødvendigt, og hvor en evt. behandling kan gøre det værre:)

Rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2024 | Diverse | 5 mdr.

Menstruation efter fødslen - 5 mdr.

Kære Helen. Jeg fødte en dreng den 15. juli 2023. Jeg ammer ham, men han får...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2024 | Diverse | 2 mdr.

Baby tager meget på

Kære Helen Jeg er mor til en pige på 10 uger. Hun er født til termin, og hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind et par Gogsig barfodssko til din guldklump

Værdi 645 kr

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for alle dine råd og gode svar. Det er altid en utroligt stor hjælp at skrive til dig :-)

Tusind tak fra Camilla - mor til to.


Annonce