Annonce

Annonce

Svar: Baby gråd


29. august 2019

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Det lyder rigtig hårdt med så lille en dreng, der bare græder og pylrer, og det er naturligvis vigtigt at finde ud af, hvad det handler om.

Det lyder som om, at han spiser rigtig godt, og det lyder derfor ikke som om, at han græder, fordi han er sulten. Hans døgnbehov er 170 ml pr kg han vejer. Det betyder, at hvis han f.eks. vejer 3500 gram, så vil hans døgnbehov være ca. 600 ml, fordelt på 6-8 flasker i døgnet betyder det, at han skal drikke mellem 75-100 ml af hver flaske. Vejer han mere, vil hans døgnbehov naturligt være højere. Jeg tænker umiddelbart, at I lyder til at have helt styr på dette ...:)

Måske har han ondt i maven? Det er vigtigt, at han stadig har hyppige afføringer, og I må ikke have indtryk af, at han har svært ved at komme af med afføringen. Børn der får flaske kan godt have tendens til forstoppelse, og hvis I fornemmer, at det kan have noget med dette at gøre, så vil det være et forsøg værd at give ham en anden type erstatning. Der findes forskellige muligheder, som kan gives til børn med maveproblemer. Det kunne f.eks. være NAN Sensilac 1 eller Allomin syrnet SensiPro 1, som begge er beriget med mælkesyrebakterien lactobacillus reuteri. Netop lactobacillus reuteri skulle mindske barnets grådperioder og give lindring inden for 7 dage...

Ondt i maven kan også skyldes, at han måske har svært ved at bøvse og måske prutter mere, end han bøvser. Hvis der skal meget luft igennem mave og tarm, så kan det give mavekneb og dermed gråd. Hjælp ham derfor med at bøvse godt af i forbindelse med måltiderne.

I skal også være opmærksomme på, om han kan have smerter i hovedet, nakken, skuldrene. Nogle børn græder meget, fordi de har fået et tryk under fødslen, det kan være en spænding i nakken, en stram halsmuskel, en mindre funktionsforskydning i nakkens led eller lignende, nogle børn brækker kravebenet under fødslen, fordi der er tale om et stort barn og en smal fødselsvej... Jeres læge kan tjekke lillebror grundigt igennem og henvise jer videre, hvis det skønnes ...


Annonce

... nødvendigt.

Han kan også græde, fordi han har brug for hjælp til at finde ro. Han får rigtig mange stimuli i løbet af dagen, og det kan naturligt være svært for ham at koble fra, og det kan gøre ham overstimuleret, så han derfor græder mere :) Vær opmærksom på, at han kun kan klare øjenkontakt kort tid af gangen, og at han naturligt har brug for pauser undervejs, så giv ham tid til at kikke væk, før I kræver hans kontakt igen. Hjælp ham også med at sove afsides - så han f.eks. sover i barnevognen i haven eller sover i sin lift i soveværelset - så han ikke sover, hvor I andre er, hvor tv eller radio kører, hvor storebror leger, men sover hvor der er mere ro. Og vær generelt opmærksom på at slukke for netop tv og radio i løbet af dagen, så der er ro omkring ham :)

Du har naturligvis helt ret i at hvis han har det varmt, så kan han også græde, som en måde at vise ubehag på og en måde at vise, at han har brug for at blive afklædt. Han kan også græde, fordi han har brug for en ren ble eller måske blot brug for tæt kontakt og brug for at være i favn, mærke jer, høre jeres vejrtrækning, hjertelyd osv. Alt det som han kender fra sin tid i livmoderen. Han er stadig så lille og ny at det mest trygge sted at være netop er i mors eller fars favn, fordi det er genkendeligt og dermed trygt.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 17. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Måske vil han have glæde af en sut. Børn der får flaske kan godt have et større suttebehov, end børn der får bryst. Det at spise et måltid af en flaske, tager ofte ikke så lang tid, så en sut efterfølgende kan være rigtig dejligt for barnet. Det at sutte sætter gang i tarmperistaltikken og hjælper både mælk og luft igennem systemet, og det giver ham samtidig en god ro. Så hvis I ikke har introduceret en sut, så vil det være godt at gøre dette nu :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre. Derudover vil jeg anbefale jer meget at læse min bog "Helens bog om gråd og trøst", hvor I kan læse meget mere om, hvorfor det lille barn græder, hvordan gråd kan lyde forskelligt, hvordan I kan trøste og hjælpe...

Fortsat held og lykke...! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

19. december 2019 | Diverse | 12 mdr.

Flaske, søvn, sprog, tilknytning, røre ansigt

Kære Helen. Vores datter er nu blevet 1 år gammel, og jeg har igen lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


10. december 2019 | Diverse | 17 mdr.

Vuggestuens rutiner

Kære Helen Jeg skriver til dig, da min datter startede i vuggestue for to...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2019 | Diverse | 2 år, 1 mdr.

Begyndt at savle igen

Hej Helen Min søn, der lige er fyldt 2 år for en måned siden, er inden for...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2019 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Ulykkelig ved aflevering i vuggestue og mediepåvirkning

Kære Helen, Min dreng (2,5 år) har aldrig været glad for at blive afleveret...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2019 | Diverse | 2 år, 4 mdr.

2 år og vuggestuestart

Hej Helen. Min søn på nu 2 år og 4 måneder startede i vuggestue tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne få jernmangel.

Hvis dit barn drikker mere en 1/2-3/4 liter mælk i døgnet og ikke har appetit til anden mad, så må du skære ned for mælkeindtaget. I stedet må du tilbyde vand, hvis barnet er tørstig.

Hvis du har svært ved at vurdere om dit barn er mælkedranker...

Læs mere i Babylex

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce