Annonce

Annonce

Svar: Bedsteforældre går tur med baby


28. april 2020

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev, og stort tillykke med din lille søn - og velkommen til :)

Jeg synes, det lyder som en rigtig fin aftale, I har lavet med bedstemor og bedstefar. I disse coronatider, er det rigtig svært at være sammen som familie, og de vil naturligt gerne se deres barnebarn, følge lidt med i hvordan han vokser osv. og det får de så mulighed for ved at trille en tur 1-2 timer en gang ugentlig.. og du får frigivet lidt tid til dig selv, hvor du kan sove, få et bad, begynde på lidt aftensmad, eller bare slappe af og gøre ingenting, hvis det er det, du har brug for:)

Jeg synes, det lyder rigtig fint og dejligt for jer alle... MEN når det er sagt, så er det naturligt et voksent behov, mere end det er din drengs behov. Det betyder dog ikke, at det på nogen måder skader ham. Hvis han er glad, ligger og kikker i barnevognen eller bare sover når de kører, så er det rigtig fint - det er kun, hvis han græder i længere tid og tydeligt har behov for at komme tilbage til mor, og han så ikke kan komme det, at det vil være problematisk... og måske kan de ikke ...


Annonce

... engang tage ham op, netop på grund af den anbefalede afstand i øjeblikket, og det vil naturligt være uhensigtsmæssigt.

Så.. hvis din dreng er glad, sover godt og det fungerer fint at bedsteforældrene triller ham en tur imens han sover, så kan I roligt bibeholde dette, men hvis han er ked af det, ikke kan blive trøstet og ender med at græde sig i søvn eller græder længe, før de kommer retur til dig, så dur det ikke.


De bedste (bedste)forældre
LÆS OGSÅ HELEN OG SIGRIDS BOG: "De bedste (bedste)forældre"

Derudover så skal du naturligvis mærke efter, hvordan du har det bedst, for det er meget vigtigt, at du kan slappe af og har tillid til at bedsteforældrene tager sig af din dreng, når du ikke er der. Du må på ingen måde tvivle på, om de passer på ham og kan give ham den omsorg og nærhed, som han viser behov for. Og vågner han og er ked af det, så skal de naturligt komme hjem med ham med det samme, og mor skal kunne tage over, give mælk, trøste og berolige. De skal altså ikke være længere væk, end at mor hurtigt kan være der for ham, hvis der er behov for det :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og glæder mig til at følge jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om bedsteforÆldre:

5. januar 2021 | Bedsteforældre | 4 år

Mit meget talende barnebarn presser os

Kære Helen. Må en presset farmor skrive til dig? Jeg håber ikke mit...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce