Annonce

Annonce

Brev:

2 år og vil ikke sove


28. april 2020

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

2 år og vil ikke sove

Hej Helen. Så er jeg tilbage :)

A er blevet 2 år i marts og i den forbindelse er vi røget ind i et mareridt om aftenen når hun skal i seng.

Hun er normalt en glad pige som falder i søvn indenfor 2 min med hendes bamser. Så pludselig fra den ene dag til den anden - faktisk den dag det skiftede til sommertid har hun nægtet at sove dog kun om aftnen middag er der intet problem trods det er i sammen seng på værelset.

Det starter med hun for nattøj på, kommer ind og spiser en bolle/banan eller ligende. Ud at børste tænder og så siger vi godnat i døren til værelset og hun bliver puttet med hendes kanin Det faste godnat ritual tager fra 19.00-19.15 og intet har ændret sig udover hun først sover 20-20.30 med gråd og piveri.

Så er der for det meste ro de første ti min og så begynder hun at klynke og pive. Hvis far går der ind kalder hun på mig og græder voldsomt og går jeg der ind vil hun have vand, øjet klør, hun har lavet “adder” kaninen er væk osv osv og når jeg forlader rummet græder hun, bliver jeg ved hende vil hun lege, snakke og op af sengen osv.

- far er nok mere fast i denne situation og giver sig ikke med hensyn til vand, og andre problem stillinger kan det være derfor hun kalder efter mig?

Selvom hun har grædt hysterisk inden man går der ind stopper hun så snart man tager det første skridt ind i værelset som om hun tænker yes det virkede.

Hun er en meget viljestærk pige som virkelig prøver grænser af for tiden kan det være hun prøver grænser af ved putning også?

Jeg er normalt meget fast når jeg har sagt nej og ...


Annonce

... forklaret kort at det forstår jeg men det er nej så laver jeg det ikke om dog jeg har svært ved at stå fast og giver hende måske en tår ekstra vand når hun spørg efter det i håb om hun lægger sig til at sove.

Jeg ved hun ikke er tørstig fordi hun har fået 2 gange, men jeg ved simpelhen ikke hvordan jeg skal gribe det an jeg syntes det er så træls at brugt min aften sådan her og jeg bliver rigtig ked af det når hun græder sådan selvom det er mere ovre i hysteri end ulykkelig gråd.

Vi har prøvet at rykke putte tidspunktet til 19.30 og hun er bestemt træt men alligevel skal hun “bøvle” 30-40 min inden hun giver op og falder i søvn.

Vi har også problemer med at aflevere hende i dp for tiden trods hun elsker det og altid har haft for travlt til at vinke til mig inden hun er gået ind og lege men nu er gråden den samme der nede om morgenen som den er her om aftenen der er hun bare okay igen 3 sek efter jeg er gået.

Hendes dp siger det er alderen og det går over igen med hensyn til putningen om aftenen og afleveringen om morgenen samt at hun prøver mig af, men jeg kan heller ikke lade vær og tænke om det er blevet en dårlig vane at hun skal vågne 10 min efter hun er puttet og græde ? Samt hvordan jeg retter op på det når jeg ikke kan sidde der inde og hun så lagde sig til at sove men bestemt ikke må forlade værelset uden det eskalere?

Far kan desværre ikke putte hverdag og det er heller ikke anderledes med hensyn til tiden det tager når han gør det.

Undskyld det blev så langt jeg er simpelhen så frustreret, ked af det og opgivende.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Putning uden amning

Kære Helen Den 28/03 måtte vi fjerne den sidste amning på dagen vi havde...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2021 | Kost og ernæring | 2 år, 5 mdr.

Bange for ny mad

Hej Helen, Mange tak for dine råd og tanker angående min lille dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2021 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Barn 2 år og 4 mdr vil ikke sove alene på eget værelse

Kære Helen Vores søn på 2 år og 4 måneder har den sidste måneds tid været...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Meget sensitiv - siger han er bange

Hej Helen Min dreng har fra starten været ret sensitiv. Vi har tilpasset os...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2021 | Opdragelse | 2 år

Hvordan skal vi, på en kærlig måde, sætte grænser for vores 2-årig

Hej Helen, Vores søn er lige fyldt to år og blevet storebror for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Prøven tager man normalt først i 14-16 graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til , at fosteret kan tåle, man tager de 15-20ml ud, som skal bruges til prøven.

Fostervandet tappes med en kanyle, som stikkes ned gennem maveskindet, mens man via en ultralydsscanning passer på ikke at ramme fosteret.

Prøven foregår normalt ambulant og uden bedøvelse. Nogle oplever det ubehagelig og synes det...

Læs mere i Babylex

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annonce