Annonce

Annonce

Brev:

16 måneder vil ikke gå


4. august 2023

Kategori:
Alder:
16 mdr.

16 måneder vil ikke gå

Kære Helen

Et spørgsmål mere herfra, der sker mange ting for tiden.

H er 16 måneder og kan gå lidt, men nu vil han ikke. Til en smule frustration for hans forældre, der gerne vil have ham op og gå snart, for vi er trætte af at bære ham :). Man tager jo tingene i sit eget tempo, men gad vide, hvad man kan gøre for at motivere ham, når nu han egentlig godt kan, og sikkert hurtigt kunne blive bedre, hvis han øvede sig, men han bare ikke rigtig vil?

Lidt baggrundsviden:

Vi har været fulgt ved fysioterapeut siden H var fire måneder, fordi han havde favoritside, og han er det, man kalder et 'blødt barn', så han har lidt ekstra bløde led. Han har aldrig været meget bagud motorisk, men lidt langsom på grund af de bløde led. Han lærte at krybe, da han var 7 måneder, men kom først op og kravle omkring 11 måneder.

Han har kunnet rejse sig op og gå rundt ved møbler og mellem møblerne i flere måneder. Han kan nu også rejse sig op frit på gulvet, han kan stå og gå på knæene, han kan gå med gåvogn, og han kan gå når vi holder hans hænder. Vi er blevet afsluttet til fys og skal først til opfølgning igen, når han er 18 måneder.

H har også taget sine første skridt selv her i ferien, men nu har han droppet det igen og har ikke længere lyst til at prøve at gå.

Han er godt med udviklingsmæssigt på andre fronter. Finmorisk går det fint med at spise selv med ske ...


Annonce

... og gaffel, han kan også drikke selv af kop (dog ikke helt uden at spilde :)), prøver at bygge klodser, tegne, lægge lidt puslespil osv., og han kan samle meget små ting op. Han er rigtig god til at snakke; det er helt klart der, han har sit fokus.

Jeg prøvede at tælle, hvor mange ord, han bruger, og det er i hvert fald over 20 ord. Han lærer nærmest et nyt ord hver dag, og forstår endnu flere.

Nogle har sagt, at når børn har meget fokus på én ting, så kan de være mindre motiveret til at lære andre ting. H er bare altid glad for at lære at snakke, han elsker at læse bøger og pege på alting, når vi er ude. Jeg tror med andre ord ikke han kommer til at holde pause fra at forbedre sit sprog for at fokusere på noget andet.

Han har også altid været meget forsigtig. Selvom han kravler rundt på alting, så gør han det meget forsigtig og kontrolleret, og han falder nærmest aldrig. Måske synes han, det er for skræmmende at prøve at gå selv, og vil gerne være mere sikker; men så skal han jo også øve sig. Måske kan han heller ikke rigtig se fidusen ved det, når han er så god til at kravle.

Har du nogen erfaring med børn der ikke rigtig vil gå, selvom de egentlig kan? Og hvad kan vi som forældre gøre for at hjælpe ham og motivere ham?

Vil jo nødigt presse ham, da det nok kan have modsat effekt, men tror også han skal have et lille skub.

Mange hilsner
Mor til H

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


15. februar 2024 | Sovevaner | 14 mdr.

Søvn 14 måneder

Hej Helen. Min dejlige søn på 14 måneder driver os til vanvid om natten....

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


13. januar 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Tidlige morgener - 15 mdr.

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg håber du kan hjælpe et par...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex

Ærter

Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.

Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.

Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.

Ærter indeholder protein, samt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce