Annonce

Annonce

Brev:

Uro om aftenen - 8 uger


29. januar 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Uro om aftenen - 8 uger

Hej Helen

Vores lillebror er nu 7 uger (8 uger på tirsdag) og han trives. Han er dog meget urolig til aften - jeg ved godt det er normalt.

Vores dag starter omkring kl. 7, hvor han sidst er ammet kl. 6. Nogle dage følger vi storesøster i børnehave. Her går vi først når han er lagt til lur omkring 8-8.30, så går vi med barnevognen. Andre dage er vi bare os, hvor jeg går en tur med barnevognen. Han sover omkring 2 timer, nogle dage mere andre dage mindre. Herefter er han vågen 1 time, nogle gange 1,5 time, hvor efter han puttes i barnevognen igen og vi går ind og henter storesøster. Igen varierer længden af luren, nogle dage sover han til kl. 15 andre dage vågner han kl. 14. Han puttes igen efter 1 time til 1,5. Enten puttes han i barnevognen igen ellers i en strækvikle, hvis vi kommer for sent hen på eftermiddagen. Dette er som oftest en kort lur på en time.

Han ammes før og efter hver lur dagen igennem. I løbet af dagen laver vi ikke det store, ses ikke med andre eller har fjernsyn eller musik kørende. Når storesøster kommer hjem leger hun selvfølgelig og der er naturlig larm.

Jeg går i soveværelset med ...


Annonce

... ham omkring kl. 18/18.30, og er der resten af aftenen. Her starter uroen, hvor han sover korte powenaps på mig. Han græder i søvne - nogle gang hvert 10.-20. minut. Han er motorisk urolig og virker i det hele taget til ikke at finde ro eller vide hvad han vil. Jeg kan ikke svøbe ham, hverken i dyne eller rigtigt svøb, han bliver sur og mosler sig ud af det. Jeg har ikke et indtryk af at han sover godt på mig, men jeg kan ikke lægge ham fra mig, da hans uro bliver værre og vækker ham.

Sådan fortsætter det, med hyppige amninger også indtil kl. 22/22.30, hvor han falder til ro og sover frem til 01.30/02 og ammes. Herefter ammes han to gange mere frem til kl. 04, hvor han igen bliver motorisk urolig og er det frem til kl. 06, hvor han ammes igen. I løbet af natten kan jeg heller ikke lægge ham fra mig, men han sover på min arm eller bryst.

Der er ikke rigtig noget uro i løbet af dagen. Men jeg synes det er meget til aften og han virker meget utilpas i de timer det står på. Og det undrer mig, at det kommer igen ved 4-tiden om natten og varer et par timer frem.

Tænker du, jeg kan gøre noget anderledes?

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


10. marts 2023 | Amning | 0 mdr.

Ammes for meget skyld i maveproblemer

Hej Helen. Lidt fakta: Jeg har en datter på knapt 4 uger. Hun tabte sig 15...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2023 | Amning | 1 mdr.

Svamp, Raynauds eller?

Kære Helen Først og fremmest mange tak for en rigtig god brevkasse. Før...

Læs hele brevet og Helens svar


18. februar 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Baby sover kun ved bevægelse

Kære Helen Tak for en god brevkasse! Min datter på 10 uger sover kun, når...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Urolig baby - refluks? spændinger?

Hej Helen :-) Jeg har skrevet til dig tidligere angående min datter på (nu)...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Hvor er det skønt at jeg kan skrive til dig og tak for dine altid fyldestgørende og indlevende svar - det savner jeg meget fra min egen sp!

Mange hilsner
Rikke, mor til dreng på 5 måneder


Annonce