Annonce

Annonce

Brev:

Uro om aftenen - 8 uger


29. januar 2023

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Uro om aftenen - 8 uger

Hej Helen

Vores lillebror er nu 7 uger (8 uger på tirsdag) og han trives. Han er dog meget urolig til aften - jeg ved godt det er normalt.

Vores dag starter omkring kl. 7, hvor han sidst er ammet kl. 6. Nogle dage følger vi storesøster i børnehave. Her går vi først når han er lagt til lur omkring 8-8.30, så går vi med barnevognen. Andre dage er vi bare os, hvor jeg går en tur med barnevognen. Han sover omkring 2 timer, nogle dage mere andre dage mindre. Herefter er han vågen 1 time, nogle gange 1,5 time, hvor efter han puttes i barnevognen igen og vi går ind og henter storesøster. Igen varierer længden af luren, nogle dage sover han til kl. 15 andre dage vågner han kl. 14. Han puttes igen efter 1 time til 1,5. Enten puttes han i barnevognen igen ellers i en strækvikle, hvis vi kommer for sent hen på eftermiddagen. Dette er som oftest en kort lur på en time.

Han ammes før og efter hver lur dagen igennem. I løbet af dagen laver vi ikke det store, ses ikke med andre eller har fjernsyn eller musik kørende. Når storesøster kommer hjem leger hun selvfølgelig og der er naturlig larm.

Jeg går i soveværelset med ...


Annonce

... ham omkring kl. 18/18.30, og er der resten af aftenen. Her starter uroen, hvor han sover korte powenaps på mig. Han græder i søvne - nogle gang hvert 10.-20. minut. Han er motorisk urolig og virker i det hele taget til ikke at finde ro eller vide hvad han vil. Jeg kan ikke svøbe ham, hverken i dyne eller rigtigt svøb, han bliver sur og mosler sig ud af det. Jeg har ikke et indtryk af at han sover godt på mig, men jeg kan ikke lægge ham fra mig, da hans uro bliver værre og vækker ham.

Sådan fortsætter det, med hyppige amninger også indtil kl. 22/22.30, hvor han falder til ro og sover frem til 01.30/02 og ammes. Herefter ammes han to gange mere frem til kl. 04, hvor han igen bliver motorisk urolig og er det frem til kl. 06, hvor han ammes igen. I løbet af natten kan jeg heller ikke lægge ham fra mig, men han sover på min arm eller bryst.

Der er ikke rigtig noget uro i løbet af dagen. Men jeg synes det er meget til aften og han virker meget utilpas i de timer det står på. Og det undrer mig, at det kommer igen ved 4-tiden om natten og varer et par timer frem.

Tænker du, jeg kan gøre noget anderledes?

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. september 2023 | Amning | 1 mdr.

Maveproblemer om natten

Kære Helen. Jeg håber, at du kan hjælpe mig med nogle spørgsmål om vores...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Dårlig mave - 2 mdr.

Hej Helen. Jeg skrev til dig tidligere på grund af min datter havde hård...

Læs hele brevet og Helens svar


18. september 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig nattesøvn og behov for brystet for at kunne sove

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Vi blev for lidt over 2...

Læs hele brevet og Helens svar


12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.

2 måneder og hård mave

Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...

Læs hele brevet og Helens svar


23. august 2023 | Graviditet | 0 mdr.

Hvornår er jeg blevet gravid?

Hej Helen Jeg er gravid og det er vores første barn, og vi glæder os...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce