Annonce

Annonce

Brev:

Sensitiv baby?


7. januar 2023

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Sensitiv baby?

Hej Helen,

Tak for dit svar til mit spørgsmål om ændring af døgnrytme. Dem vil vi forsøge os med:-)

Vi har en anden problemstilling, som jeg rigtig godt kunne tænke mig at høre dine tanker omkring.

Vi har som tidligere nævnt en dejlig pige på 7 måneder. Jeg føler altid, at hun har været noget mere “krævende” end eksempelvis babyerne i min mødregruppe. Særligt de sidste måneder har jeg ikke kunne ligge hende fra mig når vi er andre steder uden at hun bliver ked af det - heller ikke selvom jeg sidder lige ved hende. Hun er meget tryghedssøgende og vil gerne bare hænge på min arm når der er andre, så det får hun selvfølgelig også lov til.

Derudover er der ikke nogen udover min kæreste og jeg som må holde hende. Vi har prøvet flere gange at lade bedsteforældre holde hende, men har accepteret at det vil hun bare ikke til stor frustration for dem og alle andre som gerne vil holde hende.

Det egentlige “problem” er, at det meget sjælendt er nogen god oplevelse når vi er sammen med andre - dette gælder egentlig både når vi er hjemme, men i højeste grad når vi er ude. Hun ser folk meget skeptisk an og er ikke tilfreds selvom hun sidder på armen af mig når folk siger hej til hende. Dernæst kan hun godt begynde at smile til dem og charme og måske også række ud efter dem, men der går ikke særlig længe før hendes korthus vælter og det bliver for meget for hende og hun bliver ked af det. Når det sker får vi ikke ro på hende før noget tid efter vi går eller hun bliver puttet til lur.

Vi sørger for at give hende en masse tryghed, sut, snakker stille til hende, har hende på armen og går ind i et andet rum når hun skal skiftes og have mad for at prøve at undgå at det bliver for meget. Det kan allerede blive for meget for hende 15 minutter efter hun er taget op for lur og har fået noget at spise og ellers ...


Annonce

... er godt tilpas. Det begrænser også selvfølgelig rigtig meget og jeg går ofte derfra ked af det fordi jeg ikke kan se, hvordan vi skal være en del af noget socialt uden en ked af det baby. Jeg havde også meldt mig til babyleg, men måtte afbryde dette, da hun simpelthen blev så ked af det nærmest lige med det samme.

Det fungerer altså ikke uanset om vi er i mødregruppe, har besøg af lidt familie eller er til lidt større familiesammenkomster. Jeg synes altid det har været sådan i en grad, men er desværre kun blevet værre i takt med at hun er blevet større og nu i en sådan grad, at vi faktisk ikke har lyst til at deltage i noget længere.

Generelt synes jeg hun er svær at gøre tilfreds særlig længe ad gangen. Når hun er vågen kræver hun min fulde opmærksomhed og vil eksempelvis sjælendt ligge mere end et par minutter på legetæppet alene. Hun har det helt sikkert bedst på armen af enten min kæreste og jeg. Hun er også meget sensitiv overfor lyde og kan begynde og græde, hvis jeg eksempelvis tænder min el-tandbørste. Når hun skal sove er der derimod intet og hun vågner heller ikke nemt af larm.

Jeg har hele tiden tænkt at det nok blev bedre med tiden, men jeg er efterhånden ved at være tyndslidt over at være så begrænset efter 7 måneder, så jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre dine tanker omkring det. Det skal siges, at hun er en glad, smilende og grinende baby når vi bare er os tre i vores vante rammer. Derudover skal også lige nævnes at vi ikke har kalenderen fuld med en masse aktiviteter og at dette som sagt kan ske ved at vi er i mødregruppe eller har besøg i en time.

Har vi en sensitiv pige, er hun mere krævende end andre babyer og i så fald hvordan hjælper vi hende bedst muligt? Er hun bare en baby, som er naturligt meget tryghedssøgende eller gør vi noget forkert?

På forhånd tak 😊

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. marts 2023 | Amning | 8 mdr.

Afvisning af det ene bryst

Kære Helen Lillebror har beslutttet, at han absolut ikke vil beskæftige sig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2023 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Faste madvarer og tygning

Kære Helen Lillebror vil rigtig gerne prøve vores mad, f.eks. kartoffelbåde,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Surmælksprodukter baby

Hej Helen. Tak for de gode svar sidst. Jeg kan læse at babyer under 9...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2023 | Sovevaner | 7 mdr.

Nattesøvn - søger brystet

Kære Helen Først og fremmest tak for en god brevkasse og gode bøger - jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Sovevaner | 6 mdr.

Hjælp til rytme - del II

Hej Helen, Så er jeg på banen igen. Tak for dit sidste svar ift. at få lavet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce