Annonce

Annonce

Brev:

Hektisk baby


29. oktober 2022

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Hektisk baby

Hej Helen,

Jeg skrev i mit forrige brev om vores hektiske pige på 4 måneder og selvom jeg endnu ikke har fået svar på vores spørgsmål, sender jeg lige et spørgsmål mere. Jeg kan jo lige så godt udnytte, at jeg har muligheden for at stille spørgsmål :-)

Vores pige døjede de første par måneder med stille refluks og af den årsag har hun boet på os det første lange stykke tid af hendes liv. Vi fik i 3. måned (altså fra 2 måneder til 3 måneder alder) endelig implementeret barnevogns gåture og det var simpelthen en nydelse for os alle nu. Før skulle hun altid op i vikle efter kort tid, men med tålmodighed og vedligeholdelse er vi nu der hvor vi går ca 1.5 - 2 timers lang tur, hvor hun er vågen ca halvdelen af tiden (jeg fik skrevet i det andet brev at hun sov det meste af turen... det gør hun ikke).

Når hun vågner fra sine lure, starter vi med amning, pludren og så bleskift og så på gulvet. Far og jeg vil rigtig gerne være sammen med hende, så vi har ofte sat os ned sammen på gulvet og jeg ved ikke om det er der "fejlen" er, men ofte kan hun ikke ligge dernede selv.. Vi starter med at hun ligger på maven, til hun ikke gider det mere.. Måske 10 minutter på en god dag og så kommer hun om på ryggen og der prøver vi at gå lidt fra hende, så hun kan få lidt alene tid...

Vi har snakket med vores sp om det og hun siger, at vi bare skal fortælle musen hvad vi laver og hvad hun laver og så skal det nok gå. Men det går ikke. ...


Annonce

... Efter meget kort tid (for mig ?), maks 5 minutter, begynder hun at ligge med åben mund og trække vejret meget hurtigt og sprælle med arme og ben. Det hjælper ikke at sætte sig ned ved siden af hende, kun at tage hende på skødet. Og på skødet vil hun helst sidde selv, men hendes krop er slet ikke stærk nok til at bære hendes ryg endnu og det siger vores sp at hun bare skal ned på maven igen. Men vi føler at hun siger, at hun har brug for en pause.

Vi kan efter nogle minutter godt ligge hende på gulvet igen og ofte bliver vi så hos hende i den sidste tid til hun er træt og kommer til lur. Det er ikke et problem at skulle sidde med hende og være sammen med hende. Hun er så lille og sover så meget endnu, at vi bare nyder gulv tiden med hende. Problemet er at jeg er bange for at hun ikke har det godt når hun bliver så hektisk... Og der for mig at se ikke rigtig nogen optakt til det..

Jeg gør meget ud af at fortælle alt hvad vi laver og sætte ord på alt hvad der sker.. Nu kommer du ned på gulvet og ligge... Nu går jeg lige ud på toilettet mens du ligger her på gulvet... Nu skal du have en ren ble på... Nu går vi ind på puslebrættet... Ej hvor ligger du og hygger med din bold...

Jeg har prøvet lidt, at når hun bliver hektisk, Bytter jeg eks hendes aktivitets stativ ud med en bold eller omvendt. Jeg tror hun prøver at fortælle mig noget, jeg ikke forstår... Kan du hjælpe med hvad det evt kan være?

Med venlig hilsen
Catja

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan kan babygrød fra Woodland Wonders også bruges

Vidste du, at grødblandingerne fra Woodland Wonders også fungerer godt som base i andre opskrifter? I takt med at din baby bliver mere fortrolig med at spise mad fra ske, er der en helt ny verden af smag, farve og tekstur, der åbner sig. Woodland Wonders har derfor samlet en række smagfulde ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. december 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Majsgrød og kartoffel som base + frugtmos

Kære Helen Jeg er kommet frem til, at baby bedst kan lide majsgrød som base,...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Grød og grøntsager eller grøntsager og grød?

Kære Helen Mange tak for dine meget nyttige og søde svar på mine mange...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mere eller nok til papegøjen?

Kære Helen Jeg synes at lillebror på 21 uger virker sulten, men jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Falde i søvn i soveværelset

Hej Helen - igen Jeg kan jo lige så godt benytte mig af, at jeg har al den...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Blandingsforhold ved grøntsagsmos

Kære Helen Det går rigtig godt med grøden - lillebror smasker og laver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce