Annonce

Annonce

Brev:

Rører ved egen afføring


20. januar 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 3 mdr.

Rører ved egen afføring

Hej Helen.

Har et spørgsmål ift. vores yngste datter på 2,3 år.

Hun er på det sidste begyndt at pille i sin ble, når hun har haft afførring. Når vi ikke lige når at opdage, at hun har noget i bleen, får hun det dermed på fingrene og ud på gulv/legetøj eller hvad hun lige er i nærheden af. Det er selvsagt ikke særlig praktisk eller lækkert...

Hun virker til at være blevet mere bevidst om at hun tisser/laver i bleen (kommer selv nogle gange og siger at hun skal have tør ble), så har tænkt, at det er hendes naturlige bevidsthed og nysgerrighed på det, der gør at hun piller ved det.

Vi har prøvet at fortælle hende på en aldersvarende måde, at hun skal kalde på mor og far når hun har lavet lort, ikke røre. Det virkede ikke. Så prøvede vi at lade være med at sige noget, men bare skifte hende som vi plejer, uden den store fokus på det. Det virker heller ikke rigtig. Vi har ikke på noget tidspunkt skældt hende ud over det eller talt surt om det.

Vi har prøvet at give hende mulighed ...


Annonce

... for at sidde på potte (på de tidspunkter i løbet af dagen, hvor hun normalt laver i bleen), men hun har ikke lavet i potten endnu og det er ikke noget, vi har haft stor fokus på at træne.

Hun har hverken tynd eller hård mave og har aldrig haft problemer med fordøjelsen.
Det sker ikke på bestemte tidspunkter, men typisk i løbet af dagen (ikke nat, men her har hun også meget sjældent afføring).
Der er ikke sket noget nyt i hendes liv for nyligt.

Har du mon et godt råd til hvordan vi kan hjælpe hende af med den vane?

Hun er ellers en pige, der trives rigtig godt. Hun er sund og rask, dygtig sprogligt (laver lange sætninger og har rigtig mange ord) og på andre områder oplever vi hende også helt aldersvarende. Hun har en stille og rolig hverdag hjemme (bliver passet hjemme indtil børnehavestart) med ugentlige aktiviteter med andre jævnaldrende børn (når der ikke lige er corona-restriktioner) og ellers leg hjemme med sine søskende og os.

På forhånd tak for svar:)

Med venlig hilsen
en mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.

Natlampe

Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce