Annonce

Annonce

Brev:

Ændring i adfærd - 4 mdr.


2. januar 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Ændring i adfærd - 4 mdr.

Hej Helen :)

Jeg skriver til dig da jeg synes (som overskriften siger) at min datter har ændret adfærd! Har hørt mange sige at det nok bare er hendes alder, tigerspring eller tænder der er på vej. Men nu vil jeg gerne høre din mening!

En hurtig gennemgang af min datter: Hun bliver 4 mdr på mandag, d.4 jan. Hun vejede 3330g  ved fødslen og målte 52 cm! Hun tog allerede 700g på 2.uge og derfra 300g om ugen. Sidst sundhedsplejersken var her (baby 7 uger) vejede hun 6,2 og målte 62.
Her begynder mine bekymringer så:

Idag vejer hun "kun" 7,7 og måler 64,5 hvilket betyder hun er stagneret! Hun har selvfølgelig stadig en god vægt, men er faldet en kurve! Er det okay??

Hun har altid spist meget hurtigt, men synes hun virkelig er begyndt at klatspise om dagen på det sidste. Hun er svær at holde ved brystet, alt andet er spændende, og jeg kan kun ligge ned og amme hende for tiden! Hun gider slet ikke andet, så svajer hun og brokker sig.

Hun har næsten fra fødslen sovet igennem, hvor hun hver nat sov 7-8 timer I streg, og herefter 3-4 timer igen! Men det har ud af det blå ændret sig markant! Faktisk lige efter hendes 3.måneders vaccination.(8.december)

Hun sover højest 3 timer I streg nu, typisk starten af aften, også resten af natten 2 timer, hvor hun skal ammes hver gang. Hun sover SÅ uroligt! Kaster hovedet fra side til side, sparker med arme og ben, og små ...


Annonce

... græder lidt i søvne ret tit!
Hvad kan denne ændring skyldes!?

Om dagen fra 6 -18 har hun altid kun sovet 40 min af gangen ca 4x og det gør hun stadig! Jeg kan simpelthen ikke få hende videre i søvnen. Har prøvet ALT! Så det har jeg ligesom bare accepteret, og hun har fungeret fint med det indtil nu!

Nu bliver hun rigtig hurtigt træt synes jeg! Hun kan nogengange allerede sove efter 1 time, hvor hun gaber og klør sig i øjnene!

Hendes aktiv legetid er blevet meget til enten brokke tid eller stille tid! Hun er ikke ulykkelig, men mere irriteret og er ikke helt så interesseret i hendes legetøj! Hun laver hele tiden en lyd som jeg synes lyder som brok! (Lukket mund hvor hun presser fra halsen) Hun kan sagtens smile meget og sidde lidt med en rangle, men ikke mere end 2 min. Hun vil gerne ligge på maven, men efter 5 min brokker hun sig igen, hvor det ligner det enten bliver for hårdt eller hun ikke kan det hun gerne vil!

Jeg snakker meget med hende og tumler med hende, og går rundt med hende! Hun er nemlig begyndt at græde/brokke sig ligeså snart jeg ligger hende på legemåtten eller puslebordet! Ved ikke om hun er bange for jeg går igen??

Hun har altid været rigtig glad og grint, snakket og skrålet glad, men det er forsvundet lidt :( og det bekymrer mig !!

Håber du har fået et nogenlunde overblik, og håber du kan hjælpe mig lidt på vej!

Med venlig hilsen
An

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. januar 2021 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hjælp til mere rutine (6 måneder)

Hej Helen I næste uge runder vores søn 6 måneder. Indtil nu har vi bare...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

40 min søvn

Hej Helen :) Tusind tak for dit svar! Jeg forsøger at putte hende 3...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Udvikling | 5 mdr.

At stå op

Hej Helen Lillebror er meget aktiv! Han kravler rigtigt og han overraskede...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Problemer med at fastholde vores 4 måneder datter i søvnen

Hej Helen. Mange tak for en rigtig god hjemmeside! Vi har lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Svært ved at slippe brystet

Hej Helen, Min datter er snart 5 måneder og hun er 66 cm og vejer 6720g....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annonce