Annonce

Annonce

Brev:

Uro om aftenen - 1 mdr.


21. november 2020

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Uro om aftenen - 1 mdr.

Hej Helen

Tusind tak for en god brevkasse! Den er blevet brugt flittigt, dengang vi fik vores første barn og er nu taget i brug igen.

Du får lige lidt forhistorie før jeg kommer til den egentlige udfordring. For 5 år siden fik vi en dejlig dreng, som bragte nogle udfordringer med sig. Vi bøvlede rigtig meget med hans søvn igennem de første 2 år (han sov rigtig dårligt både dag og nat), han lå på grænsen til kolik og døjede i flere år on/off med forstoppelse. Disse ting satte også sine spor i mig som mor, og fylder meget i mit hoved. Han er nu blevet 5 år og vi er ovre det hele og har den skønneste og dejligste kvikke dreng!

Vi blev så for en måned siden beriget med en dejlig lille pige. Hun er meget anderledes end hendes bror og sover rigtig godt og kan sagtens tage nogle stræk på 3 timer både dag og nat. Hun skriger og græder ikke i længere tid, så en nem og mild pige indtil videre :)

Men dog ikke helt uden udfordringer.

Vi har nogle noget urolige aftener med lillesøster, som godt kan starte sidste på eftermiddagen og forsætte indtil hun bliver puttet for natten. Det er selvfølgelig også i dette tidsrum, hvor der generelt er uro i huset, da storebror og far kommer hjem, der laves mad osv.
Hun brokker sig og kan slet ikke finde ro. Hun vil ikke ligge selv, vil heller ikke rigtig være på arm, vrider sig, sutter rigtig meget, brokker sig når hun ligges til brystet og vil ikke rigtig tage fat (der sparkes og viftes med arme og hun vrider sig og kører hovedet rundt til hun bliver ...


Annonce

... sur).

Vi har tænkt, at det er fordi hun ikke selv kan koble fra og falde i søvn. Derfor er hun blevet svøbt, har fået sutten og blevet vugget i vores favn, men dette kan vi gøre længe, måske en time, før hun falder i søvn. Dette betyder også, at hun er vågen længe om aftenen, og kan ende med nogle powernaps på 15 minutter af gangen for så at vågne igen. Hun kommer i seng for natten alt mellem kl 21 og 24 afhængig af, hvornår roen og søvnen rammer hende.

Hun er ikke meget tydelig i hendes signaler for søvn og mad. Så det er lidt noget gætværk for os. Brystet tilbydes hun altid efter en god lur og inden næste lur, og om dagen og natten spiser hun fint uden brok. Hun tager fint på og følger sin kurve. Hun er en meget opmærksom og nysgerrig pige, og vil helst hænge med hovedet over vores skulder, hvor hun kan dreje og løfte hovedet for at følge med i alting.

Jeg er meget fokuserer på søvn, og vil gerne skabe de bedste forudsætninger, så dette kommer til at køre godt. På grund af udfordringerne vi havde med vores søn, bliver jeg dog også hurtigt frustreret og ked af det, når jeg ikke ved, hvordan jeg skal hjælpe hende om aftenen, fordi jeg frygter, at nu ender vi i samme “mareridt” som sidst. Derfor er det også tit far, som går og vugger hende.

Har du nogle gode råd til, hvad der stikker hende om aftenen og hvordan vi kan hjælpe hende?

Og er hun gammel nok til at vi indfører noget mere fast puttetidspunkt inkl. putteritual?

Jeg ser frem til at høre fra dig!

Med venlig hilsen
Den nybagte mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. maj 2021 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnrytme - skal den ændres?

Kære Helen Så melder det første spørgsmål sig angående den lille ny. Det...

Læs hele brevet og Helens svar


26. april 2021 | Amning | 0 mdr.

Svær start med amningen

Hej Helen, jeg har fulgt meget med på din side igennem min meget nemme og...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2021 | Udstyr | 2 mdr.

Stor dreng - små hjælpemidler

Kære Helen, Siden sidst er der kommet et styks smækker lillebror til verden...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Udvikling | 2 mdr.

Baby og fjernsyn

Hej Helen, Helt kort - hvad er anbefalingerne i forhold til baby/børn og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2021 | Sovevaner | 2 mdr.

Hjælp til slatspiseri og søvn

Hej Helen, Lige et par spørgsmål herfra vedr. søvn, som jeg ikke rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce