Annonce

Annonce

Brev:

Grovmotorisk udvikling - 8 mdr.


7. november 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Grovmotorisk udvikling - 8 mdr.

Hej Helen!

Tak for dine gode råd ang. mad/mælk til min datter sidst. De har været brugbare hvorfor jeg vender tilbage til dig nu ang. min datters grovmotoriske udvikling.

Alma er 8 mdr. og bliver 9 mdr. d. 26.11.2020. Hun møver hurigt rundt på gulvet og er virkelig hurtig. Hun har møvet i et par måneder nu. Hun er overalt på meget kort tid. Hun er nysgerrig og piller ved alt - åbner døre, skuffer og tager indholdet ind og ud. Er meget interesseret i små deltager fx en knap, en lille skrue i væggen, kontakter, lamper og alle småting på gulvet bliver nærstuderet. Alma kan godt lide at være på maven og elsker at bevæge sig rundt omkring. Hun pludre desuden også virkelig meget og fortæller gerne mange historier til os. Både “dada” og “mama” og andre pludrelyde bliver anvendt. Hun elsker bøger og læser gerne med os eller for sig selv hvor hun ligger og bladre. Hun er desuden også meget dygtig til at spise selv og det finmotoriske fejler ikke noget :-)

Hun er glad og energisk. Spiser godt og tager fint på i vægt. Hun er dog til den slanke side og vejer 8,1 kg. Alma elsker dyr og jagter vores katte og hunde herhjemme. Er glad for mennesker og komme ud i naturen. Vi er tit ude i haven og udforske - faktisk dagligt. Hun er i græsset, mærker bladene, ser træerne blæse, piller ved grene og træer. Vi gynger desuden dagligt i vores sansegynge og udendørsgynge. Hun elsker at tumle og vende med hovedet nedad eller jagte sine forældre rundt og prøve at fange os. Elsker musik og danser med os i armene. Vi synger dagligt for ...


Annonce

... hende med fagter. Går ture dagligt i barnevognen og ser lokalområdet og det elsker hun.

Men min bekymring går på, at Alma ikke kommer op på strakte arme som jeg kan se hendes jævnaldrende gør. Ved godt man ikke skal sammenligne men kan ikke lade være med at blive lidt bekymret. Hun ligger rigtig fint på maven og bevæger sig, triller og bruger sig selv men kan ikke “trække” sig selv op og være i strakte arme. Skal vi være bekymret eller er det helt almindeligt i hendes alder? Skal børn komme op i strakte arme for fx at kunne kravle eller gå eller behøves det ikke?

Det er mere fordi vi jo bekymre os om hun på sigt vil komme til at kravle og gå. Hun har ingen tegn på at ville kravle eller gå. Hun trives så fint med sin møven og kommer så hurtigt omkring at vi også er bekymrede for om hun nogensinde kommer til at kravle og gå. Hun er begyndt at tage fat i håndtag på skuffer og sin dukkebarnevogn og prøver at trække sig op men er ikke stærk nok.

Hun sidder heller ikke selv endnu. Hun kan sagtens sidde selv i sin skråstol og imellem lårene på mig osv. men kan ikke selv komme op i siddende stilling. Er dette noget vi skal være bekymret over?

Så for at opsummere: Alma kommer ikke op i strakte arme, kravler ikke og sidder ikke selv. Hvordan støtter vi hende bedst således at hendes grovmotoriske udvikling understøttes bedst? :-) og hvornår kan vi forvente de forskellige ting? Altså hvad er “normalen” for at kravle, sidde selv og gå?

Håber du kan give nogle gode råd til ovenstående!

Tak.

Venlig hilsen
Sofie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. november 2020 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Flaskemængde

Hej Helen (: Endnu engang vil jeg gerne takke dig for din hjælp (: Som...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2020 | Kost og ernæring | 8 mdr.

Rutiner og dagpleje

Hej Helen Tak for dit tidligere svar, det gav mig ro med på vejen (: Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Kunsten at falde i søvn

Kære Helen. Vi skriver til dig fordi vi nu siden N har problemer med at...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Aftenputning i forskellige situationer

Hej Helen, Vores datter er nu blevet noget ældre siden sidst, vi søgte råd...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2020 | Udvikling | 7 mdr.

Prewalkers - hvornår?

Kære Helen Jeg vil gerne spørge, om man skal give sit barn "pre-walkers" sko...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce