Annonce

Annonce

Brev:

Grovmotorisk udvikling - 8 mdr.


7. november 2020

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Grovmotorisk udvikling - 8 mdr.

Hej Helen!

Tak for dine gode råd ang. mad/mælk til min datter sidst. De har været brugbare hvorfor jeg vender tilbage til dig nu ang. min datters grovmotoriske udvikling.

Alma er 8 mdr. og bliver 9 mdr. d. 26.11.2020. Hun møver hurigt rundt på gulvet og er virkelig hurtig. Hun har møvet i et par måneder nu. Hun er overalt på meget kort tid. Hun er nysgerrig og piller ved alt - åbner døre, skuffer og tager indholdet ind og ud. Er meget interesseret i små deltager fx en knap, en lille skrue i væggen, kontakter, lamper og alle småting på gulvet bliver nærstuderet. Alma kan godt lide at være på maven og elsker at bevæge sig rundt omkring. Hun pludre desuden også virkelig meget og fortæller gerne mange historier til os. Både “dada” og “mama” og andre pludrelyde bliver anvendt. Hun elsker bøger og læser gerne med os eller for sig selv hvor hun ligger og bladre. Hun er desuden også meget dygtig til at spise selv og det finmotoriske fejler ikke noget :-)

Hun er glad og energisk. Spiser godt og tager fint på i vægt. Hun er dog til den slanke side og vejer 8,1 kg. Alma elsker dyr og jagter vores katte og hunde herhjemme. Er glad for mennesker og komme ud i naturen. Vi er tit ude i haven og udforske - faktisk dagligt. Hun er i græsset, mærker bladene, ser træerne blæse, piller ved grene og træer. Vi gynger desuden dagligt i vores sansegynge og udendørsgynge. Hun elsker at tumle og vende med hovedet nedad eller jagte sine forældre rundt og prøve at fange os. Elsker musik og danser med os i armene. Vi synger dagligt for ...


Annonce

... hende med fagter. Går ture dagligt i barnevognen og ser lokalområdet og det elsker hun.

Men min bekymring går på, at Alma ikke kommer op på strakte arme som jeg kan se hendes jævnaldrende gør. Ved godt man ikke skal sammenligne men kan ikke lade være med at blive lidt bekymret. Hun ligger rigtig fint på maven og bevæger sig, triller og bruger sig selv men kan ikke “trække” sig selv op og være i strakte arme. Skal vi være bekymret eller er det helt almindeligt i hendes alder? Skal børn komme op i strakte arme for fx at kunne kravle eller gå eller behøves det ikke?

Det er mere fordi vi jo bekymre os om hun på sigt vil komme til at kravle og gå. Hun har ingen tegn på at ville kravle eller gå. Hun trives så fint med sin møven og kommer så hurtigt omkring at vi også er bekymrede for om hun nogensinde kommer til at kravle og gå. Hun er begyndt at tage fat i håndtag på skuffer og sin dukkebarnevogn og prøver at trække sig op men er ikke stærk nok.

Hun sidder heller ikke selv endnu. Hun kan sagtens sidde selv i sin skråstol og imellem lårene på mig osv. men kan ikke selv komme op i siddende stilling. Er dette noget vi skal være bekymret over?

Så for at opsummere: Alma kommer ikke op i strakte arme, kravler ikke og sidder ikke selv. Hvordan støtter vi hende bedst således at hendes grovmotoriske udvikling understøttes bedst? :-) og hvornår kan vi forvente de forskellige ting? Altså hvad er “normalen” for at kravle, sidde selv og gå?

Håber du kan give nogle gode råd til ovenstående!

Tak.

Venlig hilsen
Sofie

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Svær søvnmangel pga mange opvågninger

Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.

Indkøring af hjemmepasser

Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Proprioceptive sans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce