Brev:
Motorisk udvikling - pige 9,5 måned
Hej Helen
Vores pige bliver snart 10 måneder, og jeg har i den forbindelse et par spørgsmål i forhold til hendes motoriske udvikling.
Hun bruger stort set al sin vågne tid på maven, hvor hun ligger og leger. Hun kan komme op i kravlestilling og har kunnet det i et par måneder nu. Her står hun og rokker lidt, men falder så ned på maven igen. Det har hun gjort i et par måneder. Hun kommer fremad ved at løfte sig op i strakte arme og trække benene med efter sig. Det forreste af kroppen er altså klar på at kravle, men benene kan hun endnu ikke finde ud af at bevæge på skift. Jeg ved godt, at hun jo nok skal lære at kravle rigtigt på et tidspunkt, men er der noget vi kan gøre for at hjælpe hende det sidste stykke på vej?
Ligesådan kan hun heller ikke sidde selv endnu, hun ...
... gør det i hvert fald ikke af sig selv. Hvis vi meget kortvarigt lader hende sidde uden støtte tager hun fint fra med armene ved fald, vi har dog kun forsøgt dette ganske få gange, da jeg har fået at vide at de først må sidde op når de kan komme op at sidde selv fra liggende stilling. Jeg tænker ikke, at det er noget vi som sådan kan træne med hende, men det kunne være rart snart at kunne lade hende sidde op i barnevogn, klapvogn, babygynge, sandkasse mv, som jeg har hørt at de også først må, når de selv kan komme op i siddende stilling.
Er det bare at vente på at det sker, eller er der nogle af disse ting vi godt må starte på, taget hendes alder i betragtning, selvom hun endnu ikke selv kan komme op i siddende stilling?
På forhånd tak for hjælpen :)
Mange hilsner
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.