Annonce

Annonce

Brev:

Faste rammer for et barn på 1 år


23. marts 2020

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Faste rammer for et barn på 1 år

Hej Helen

Man hører jo, at børn har behov for faste rutiner. Vi er i tvivl om hvor detaljeret det skal være?

Vi har en fast rutine for morgenens første 1 time, Nogenlunde faste tidspunkter for måltider, som dog kan forskubbe sig lidt med hans søvn, som vi lader ham bestemme helt selv. nogenlunde faste tidspunkter for søvn (på nær lige nu hvor han er ved at ændre det selv), og et fast putteritual.

Men vi bader ham fx. kun een til to gange om ugen - lørdag eller søndag, og kun midt på ugen hvis han er beskidt, og det på et vilkårligt tidspunkt på dagen, så det er ikke fast og aldrig noget han som sådan kan forudse vil ske. Vi lader ham se badekaret med sine badedyr inden, og så har vi et overgangsritual med at vaske fødderne med sæbe i håndvasken, inden han kommer ned i vandet som er uden sæbe.

Udeturene kan både falde morgen, middag, eftermiddag eller aften. Nogle gange alle fire, andre ...


Annonce

... dage kun en enkelt tur.

Læsning, sanglege, lytte til musik, tumling, og alle andre former for aktiviteter kan ligeledes ske anytime i løbet af dagen, mens jeg ved at dagplejemoren har en fast rutine for at fx. udeturen sker formiddag og læsning om eftermiddagen, og så har hun fokusområder fx. en periode med fokus på hund og kat. Der er vi nok lidt mere 'all over the place'.

Der er ikke noget fast program hen over ugen, udover dagpleje mandag til fredag. Vi kan finde på at tage i svømmehallen, cafe eller bibliotek, på en hvilken som helst dag på ugen. (før corona-nedlukningen vel at bemærke)

Måltidernes indhold har lidt rutine. Fx. får han altid havregrød m frugt til morgenmad, familiens mad til aftensmad, ofte men ikke altid rugbrød til frokost, mens mellemmåltiderne kan være næsten hvad som helst fra bolle til tykmælk.

Bør vi indføre endnu mere forudsigelighed i hans hverdag?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Opvågninger aften/nat

Hej igen Tak for altid gode svar. Vi følger nu putteritualet som du...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Nattesøvn 10 mdr

Hej Helen, Min søn på 10 mdr, sover simpelthen så uroligt, og vi er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning til nat - 11 mdr.

Hej Helen . Vores dreng er nu 11,5 mdr og vi har endnu engang brug for dit...

Læs hele brevet og Helens svar


12. maj 2020 | Udvikling | 12 mdr.

1årig - søvn og følsom

Hej Helen Jeg har lagt mærke til at når vi giver min søn natflaske siddende...

Læs hele brevet og Helens svar


4. maj 2020 | Udvikling | 13 mdr.

Kan ikke træne at gå pga. SSTs udendørsregler

Hej Helen Vi overvejer, om vi bør holde vores dreng hjemme eller – måske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Brystbetændelse

I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.

Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.

Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce