Annonce

Annonce

Brev:

Baby svær at trøste


5. februar 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Baby svær at trøste

Kære Helen,

Min mand og jeg fik en dejlig pige for 2½ måned siden, men nu er der lige dukket nogle spørgsmål op, som vi håber du kan hjælpe med.

Vi har i løbet af den sidste måned haft nogle udfordringer om eftermiddagen/aftenen, og derfor skriver jeg lige den dagsrytme der har været de sidste par uger (på nær de dage hvor vi fx er ude, hvor tidspunkterne varierer lidt mere), for måske har du input til hvad vi kan gøre anderledes?

Vågner ca. kl. 8.00 og ammes

Ammes igen inden lur i barnevogn ca. kl. 9.30 (Vågner nogle gange kortvarigt midt i den lange formiddagslur og bliver ammet og falder som regel i søvn igen med det samme og lægges ud i barnevognen igen)

Vågner ca. kl. 13.30 og ammes

Ammes igen inden lur i barnevogn ca. kl. 15.00, mens vi går tur og henter storesøster i børnehave

Vågner ca. kl. 16.30 og ammes

Sidder i skråstol på højstol (kun i kort tid), mens vi andre spiser aftensmad kl. 17.00
Herefter begynder hun at være urolig, og det varer stort set resten af aftenen. Hun græder eller spjætter med arme og ben og vil ikke rigtigt noget…Det virker ikke som om hun har mavekneb eller har ondt, men mest som om hun har svært ved at finde ro, og vi har svært ved at hjælpe hende til det. Vi har prøvet forskellige ting af (bl.a. slyngevugge, vikle, bæresele, sut, massage, rolig musik/sang), men det eneste, der rigtigt hjælper, er hvis jeg svøber hende i et babysvøb og går rundt med hende, mens jeg vugger hende op og ned og ammer samtidig

Når jeg har gået rundt med hende sådan i noget tid, falder hun til ro og sover i mine arme ca. kl. 18.30-19.30, vågner derefter op og virker tilfreds i kort tid, men begynder derefter at blive ked/træt/urolig igen

Bliver gjort klar til natten med nattøj, ren ble og d-dråber (med palmekerneolie og mælkesyrebakterier) ca. kl. 21.00.

Herefter må jeg igen gå rundt med hende i svøb og vugge og amme, indtil hun ...


Annonce

... falder i søvn. Sidder derefter med hende lidt, inden hun lægges i en babynest hvor hun sover om natten. Som regel vågner hun efter måske 10 minutter og spjætter med arme og ben, indtil jeg tager hende op og ammer igen. Dette gøres som regel flere gange, indtil hun endelig sover tungt, ofte først omkring kl. 23 eller senere. (Nogle nætter vågner hun en eller flere gange og bliver ammet i kort tid, mens hun andre nætter sover igennem og har flere gange sovet 5 eller flere timer i træk – så nætterne fungerer egentlig fint) Ammes ca. kl. 05.00 og sover videre til ca. kl. 8.00.

Amningerne er som regel ret korte (5-15 minutter) i dagstimerne og længere om aftenen, men nogle af de hyppige amningerne om aftenen virker mere som tryghed/trøst og ikke sult. Hun bruger ikke sut (endnu i hvert fald – forsøger at vænne hende til det, men uden held indtil videre. Hendes storesøster brugte heller ikke sut). Men derudover fungerer amningen fint - hun er nu 57 cm lang og vejer 5,9 kg. Ved fødslen var hun 50 cm lang og vejede 3460 gram.

Og generelt trives vores baby ellers godt; hun smiler, har opdaget sine hænder og putter dem i munden, kan for det meste holde hovedet selv, vil gerne trækkes op i armene til siddende stilling, og er så småt begyndt at vise interesse/prøver at række ud efter legetøj.

Jeg ved, at amningerne kan være både hyppigere og længere i aftentimerne for at tanke op til natten, men jeg ville ønske at det kunne foregå mere roligt/siddende, så jeg fx også ville kunne læse bog/snakke/hygge med vores 3-årige pige samtidig og indimellem også være den der putter hende kl. 19, mens min mand så kunne hygge med vores lille datter imens. Jeg vil nemlig så gerne kunne give storesøster lidt mere opmærksomhed i de timer, hvor hun er hjemme fra børnehave og er vågen. Kan vi ændre på noget eller gøre noget for at vænne den lille til at få tryghed/ro på andre måder?

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2020 | Udvikling | 1 mdr.

Uro om aftenen - 1 mdr.

Hej Helen Tusind tak for en god brevkasse! Den er blevet brugt flittigt,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvn og dagslure

Hej Helen, Jeg har fulgt din brevkasse siden vi fik vores datter for 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


26. oktober 2020 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Flasker og D-vitamin

Hej Helen Jeg har lige et par spørgsmål ang. ernæring til min lille gut på...

Læs hele brevet og Helens svar


23. oktober 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Uro, søvn og dårlig samvittighed

Hej Helen. Jeg har et sæt tvillingedrenge på 3,5 måned, der blev født...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2020 | Diverse | 3 mdr.

Hård mave ved overgang til MME

Hej Helen Efter de seneste ammeudfordringer, som jeg skrev om sidst, er vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce