Annonce

Annonce

Brev:

Baby svær at trøste


5. februar 2020

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Baby svær at trøste

Kære Helen,

Min mand og jeg fik en dejlig pige for 2½ måned siden, men nu er der lige dukket nogle spørgsmål op, som vi håber du kan hjælpe med.

Vi har i løbet af den sidste måned haft nogle udfordringer om eftermiddagen/aftenen, og derfor skriver jeg lige den dagsrytme der har været de sidste par uger (på nær de dage hvor vi fx er ude, hvor tidspunkterne varierer lidt mere), for måske har du input til hvad vi kan gøre anderledes?

Vågner ca. kl. 8.00 og ammes

Ammes igen inden lur i barnevogn ca. kl. 9.30 (Vågner nogle gange kortvarigt midt i den lange formiddagslur og bliver ammet og falder som regel i søvn igen med det samme og lægges ud i barnevognen igen)

Vågner ca. kl. 13.30 og ammes

Ammes igen inden lur i barnevogn ca. kl. 15.00, mens vi går tur og henter storesøster i børnehave

Vågner ca. kl. 16.30 og ammes

Sidder i skråstol på højstol (kun i kort tid), mens vi andre spiser aftensmad kl. 17.00
Herefter begynder hun at være urolig, og det varer stort set resten af aftenen. Hun græder eller spjætter med arme og ben og vil ikke rigtigt noget…Det virker ikke som om hun har mavekneb eller har ondt, men mest som om hun har svært ved at finde ro, og vi har svært ved at hjælpe hende til det. Vi har prøvet forskellige ting af (bl.a. slyngevugge, vikle, bæresele, sut, massage, rolig musik/sang), men det eneste, der rigtigt hjælper, er hvis jeg svøber hende i et babysvøb og går rundt med hende, mens jeg vugger hende op og ned og ammer samtidig

Når jeg har gået rundt med hende sådan i noget tid, falder hun til ro og sover i mine arme ca. kl. 18.30-19.30, vågner derefter op og virker tilfreds i kort tid, men begynder derefter at blive ked/træt/urolig igen

Bliver gjort klar til natten med nattøj, ren ble og d-dråber (med palmekerneolie og mælkesyrebakterier) ca. kl. 21.00.

Herefter må jeg igen gå rundt med hende i svøb og vugge og amme, indtil hun ...


Annonce

... falder i søvn. Sidder derefter med hende lidt, inden hun lægges i en babynest hvor hun sover om natten. Som regel vågner hun efter måske 10 minutter og spjætter med arme og ben, indtil jeg tager hende op og ammer igen. Dette gøres som regel flere gange, indtil hun endelig sover tungt, ofte først omkring kl. 23 eller senere. (Nogle nætter vågner hun en eller flere gange og bliver ammet i kort tid, mens hun andre nætter sover igennem og har flere gange sovet 5 eller flere timer i træk – så nætterne fungerer egentlig fint) Ammes ca. kl. 05.00 og sover videre til ca. kl. 8.00.

Amningerne er som regel ret korte (5-15 minutter) i dagstimerne og længere om aftenen, men nogle af de hyppige amningerne om aftenen virker mere som tryghed/trøst og ikke sult. Hun bruger ikke sut (endnu i hvert fald – forsøger at vænne hende til det, men uden held indtil videre. Hendes storesøster brugte heller ikke sut). Men derudover fungerer amningen fint - hun er nu 57 cm lang og vejer 5,9 kg. Ved fødslen var hun 50 cm lang og vejede 3460 gram.

Og generelt trives vores baby ellers godt; hun smiler, har opdaget sine hænder og putter dem i munden, kan for det meste holde hovedet selv, vil gerne trækkes op i armene til siddende stilling, og er så småt begyndt at vise interesse/prøver at række ud efter legetøj.

Jeg ved, at amningerne kan være både hyppigere og længere i aftentimerne for at tanke op til natten, men jeg ville ønske at det kunne foregå mere roligt/siddende, så jeg fx også ville kunne læse bog/snakke/hygge med vores 3-årige pige samtidig og indimellem også være den der putter hende kl. 19, mens min mand så kunne hygge med vores lille datter imens. Jeg vil nemlig så gerne kunne give storesøster lidt mere opmærksomhed i de timer, hvor hun er hjemme fra børnehave og er vågen. Kan vi ændre på noget eller gøre noget for at vænne den lille til at få tryghed/ro på andre måder?

Med venlig hilsen
L.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Ammeforberedelse INDEN fødslen

Rollen som mor begynder allerede at fylde meget i tankerne den dag en kvinde ser de to streger, der indikerer at hun er gravid. Hun mærker uge for uge, at kroppen ændrer sig og maven langsomt begynder at vokse.
For de fleste gravide er det den kommende fødsel, der fylder mest i tankerne og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. marts 2020 | Amning | 3 mdr.

Amning - 3 mdr. pige

Kære Helen, Tusinde tak for dit meget hurtige svar - det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvnen om dagen

Hej Helen. Tak for en supergod side. :-) Vi har en dreng på 15 uger, der...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2020 | Amning | 1 mdr.

Genetablering af amning - 1 mdr.

Kære Helen Jeg er mor til en lille dreng på 7 uger. Da han efter fødslen fik...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2020 | Sovevaner | 2 mdr.

Svøb om natten

Kære Helen, Jeg er ny her og er virkelig glad for, at denne mulighed...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby og barn sove på samme værelse?

Kære Helen, Vi har to døtre, den ene er 3 år og 2 måneder, den anden er 3½...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Laktulose

Laktulose er et middel som bruges ved hård mave. Hvis du oplever at dit barn ikke kan komme af med sin afføring og måske virker smertefopint i forbindelse hermed, så kan læge eller sundhedsplejersken anbefale dig at du giver dit barn laktulose.

Laktulos virker ved at blødgøre tarmindholdet ved blandt andet at trække væske ind i tarmen. Dette giver en mere lind afføring. Midlet optages ikke i blodbanen fra maven eller tarmene, det udskilles med afføringen.

Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annonce