Annonce

Annonce

Brev:

Fodbold


22. maj 2019

Kategori:
Alder:
5 år, 8 mdr.

Fodbold

Kære Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig angående vores yngste søn som har forsinket sprog som nu er blevet meget bedre og han har fået udsat skolestart så han har fået 1 år mere i børnehave.

Denne gang handler det om motorik. Han har gået på et svømmekursus for begyndere for hans alder- dette hold gik han på 2 gange fordi at han ikke opnåede alle færdighederne som de skal kunne for at få svømmemærke- blandt andet at flyde på ryggen. Selv efter at han gik på kurset 2 gange fik han ikke mærket - han havde helt klart udviklet sig men han mestrede ikke færdigheden med at kunne flyde på ryggen. Han hyggede sig og havde det sjovt og det var jo det vigtigste.

Han har gået til fodbold de sidste 7 måneder. Ofte vil han ikke afsted når han skal ud af døren, men når han så er der så er det fint nok. "Problemet" er, at han ikke deltager som de andre børn gør. Det er klart at der er store forskelle på deres niveau, men han løber ikke efter bolden, og han har heller ikke lavet mål. Jeg ved godt at det ikke er det det handler om nu, men alligevel synes jeg at efter 7-8 måneder burde der måske være lidt fremgang. Det som jeg er mest ked af, det er at han ikke er med altså han prøver ikke. Han fjoller tit rundt hvilket nok er fordi at han er usikker.

Min mand er altid med og han har prøvet at motivere ham og få ham med, og ...


Annonce

... vi har aldrig italesat overfor ham at vi vil have at han er mere med i fodbolden. Vi vil for alt i hverken ikke gøre ham ked af det. Hans far er nok den som er mest ked af det da han altid har gået meget op i fodbold og han er træner for årgangen (men ikke for lillebrors hold). Han er dog meget bevidst om, at han aldrig vil signaliserer dette overfor ham.

Storebror som også går til fodbold er først nu meget med i fodbold og er glad for det. Men storebror var aldrig ligeså passiv som lillebror på den alder som lillebror har nu.
Vi har spurgt ham om han kan lide at gå til fodbold- nogle gange siger han ja og andre gange nej. Det er svært at finde ud af, om han skal fortsætte eller om vi skal finde en aktivitet for ham som han vil føle at han mestrer bedre.

Jeg tænker at han uden tvivl kan mærke at mange af de andre drenge spiller på et meget bedre niveau end ham. Jeg vil så gerne styrke hans selvværd. Det har han brug for. Men jeg ved ikke om det påvirker ham negativt at han kan mærke at mange af de andre spiller bedre end ham. Nogen af vennerne fra børnehaven spiller også fodbold. De begynder nu allerede at spille kampe og han ved slet ikke hvilket ben han skal stå på og bidrager ikke i kampen. Jeg synes personligt at det er for tidligt at de spiller kampe, men sådan er det åbenbart her.

Hvad er dine tanker omkring dette?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Dit barns første sko – Vi guider dig!

Dit barns første skridt er noget helt specielt, og en milepæl i dit barns udvikling. Og fordi fødderne skal bære dit barn gennem hele livet, er det vigtigt, at du helt fra starten af får valgt de rigtige sko. GrowingFeet.dk, der er en netbutik med speciale i børnesko, har mange års erfaring med ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. april 2020 | Diverse | 5 år, 7 mdr.

Rød tissekone

Hej Helen. Måske et lidt anderledes spørgsmål men jeg søger et råd ift. at...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2020 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

Konflikt omkring toiletbesøg

Kære Helen. Herhjemme har vi store problemer ang. toiletbesøg. Vi har haft...

Læs hele brevet og Helens svar


20. februar 2020 | Diverse | 5 år

Fladt baghoved hos 5årig

Hej Helen, Min datter på snart 5 år har et meget fladt baghoved og har af...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt men meget ubehageligt for barnet og bør derfor behandles.

Det kan være svært at vurdere hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligivs tale om mælkebelægninger, men sidder de hvide belægninger også på gummerne, i ganen osv....

Læs mere i Babylex

PKU

Phenylketonuri, PKU, er en stofskiftedefekt og det kaldes også nogle gange for "Føllings syge" efter den læge, som opdagede sygdommen i 1934.

I Danmark er det jordemoderen, der efter fødslen, undersøger om barnet har PKU. Dette gøres ved at tage en blodprøve, en hælprøve på alle nyfødte. Prøven skal tages når barnet er mellem 48-72 timer gammel. Får man et positivt resultat på prøven, skal barnet have behandling før det er 2 uger gammelt og indenfor 24 timer efter det positive...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: BOBBY bogserien

Værdi kr. 1492,50

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annonce