Annonce

Annonce

Brev:

Fodbold


22. maj 2019

Kategori:
Alder:
5 år, 8 mdr.

Fodbold

Kære Helen.

Jeg har tidligere skrevet til dig angående vores yngste søn som har forsinket sprog som nu er blevet meget bedre og han har fået udsat skolestart så han har fået 1 år mere i børnehave.

Denne gang handler det om motorik. Han har gået på et svømmekursus for begyndere for hans alder- dette hold gik han på 2 gange fordi at han ikke opnåede alle færdighederne som de skal kunne for at få svømmemærke- blandt andet at flyde på ryggen. Selv efter at han gik på kurset 2 gange fik han ikke mærket - han havde helt klart udviklet sig men han mestrede ikke færdigheden med at kunne flyde på ryggen. Han hyggede sig og havde det sjovt og det var jo det vigtigste.

Han har gået til fodbold de sidste 7 måneder. Ofte vil han ikke afsted når han skal ud af døren, men når han så er der så er det fint nok. "Problemet" er, at han ikke deltager som de andre børn gør. Det er klart at der er store forskelle på deres niveau, men han løber ikke efter bolden, og han har heller ikke lavet mål. Jeg ved godt at det ikke er det det handler om nu, men alligevel synes jeg at efter 7-8 måneder burde der måske være lidt fremgang. Det som jeg er mest ked af, det er at han ikke er med altså han prøver ikke. Han fjoller tit rundt hvilket nok er fordi at han er usikker.

Min mand er altid med og han har prøvet at motivere ham og få ham med, og ...


Annonce

... vi har aldrig italesat overfor ham at vi vil have at han er mere med i fodbolden. Vi vil for alt i hverken ikke gøre ham ked af det. Hans far er nok den som er mest ked af det da han altid har gået meget op i fodbold og han er træner for årgangen (men ikke for lillebrors hold). Han er dog meget bevidst om, at han aldrig vil signaliserer dette overfor ham.

Storebror som også går til fodbold er først nu meget med i fodbold og er glad for det. Men storebror var aldrig ligeså passiv som lillebror på den alder som lillebror har nu.
Vi har spurgt ham om han kan lide at gå til fodbold- nogle gange siger han ja og andre gange nej. Det er svært at finde ud af, om han skal fortsætte eller om vi skal finde en aktivitet for ham som han vil føle at han mestrer bedre.

Jeg tænker at han uden tvivl kan mærke at mange af de andre drenge spiller på et meget bedre niveau end ham. Jeg vil så gerne styrke hans selvværd. Det har han brug for. Men jeg ved ikke om det påvirker ham negativt at han kan mærke at mange af de andre spiller bedre end ham. Nogen af vennerne fra børnehaven spiller også fodbold. De begynder nu allerede at spille kampe og han ved slet ikke hvilket ben han skal stå på og bidrager ikke i kampen. Jeg synes personligt at det er for tidligt at de spiller kampe, men sådan er det åbenbart her.

Hvad er dine tanker omkring dette?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. januar 2020 | Opdragelse | 6 år, 6 mdr.

Jalousi og kontroltab

Kære Helen Tredje og sidste brev i denne omgang omhandler søde og dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2019 | Opdragelse | 6 år, 2 mdr.

Skolebarn

Hej Helen, Vores store, dejlige og super seje datter er begyndt i skole, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2019 | Opdragelse | 5 år

Børnehave skift

Kære Helen, Det er nu 10 måneder siden vi skrev til dig ang. vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


28. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 7 mdr.

Pokemon kort giver problemer

Kære Helen. Sidder her med en klump i halsen. Har lige afleveret min søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2019 | Opdragelse | 5 år, 11 mdr.

Koncentration og fokus

Kære Helen. Vi har før skrevet til dig om udfordringer med at få vores 5...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Håndudmalkning

Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.

- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.

- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i

- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...

Læs mere i Babylex

Vedligeholdelse af barnevogn

Med det danske vejr skal en barnevogn kunne tåle lidt af hvert, men hvis man vil have at den skal kunne holde længe, så er man nødt til at gøre sig nogle tanker om vedligeholdelse og også medtænke at bruge tid på vedligeholdelse.

For eksempel kan kalecherne ikke tåle stærkt sollys, så vognen skal ind i skyggen, hvis man vil undgå, at den falmer. Stellet kan heller ikke tåle salt fra snesjappet og skal derfor skylles af, når man kommer hjem, hvis man vil undgå rust. Og kassen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce