Annonce

Annonce

Brev:

Overstimuleret eller træt?


11. maj 2019

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Overstimuleret eller træt?

Kære Helen.

Jeg er efterhånden blevet lidt rådvild med hensyn til min lille dreng, på knapt 5 måneder. Vi har en super "pylret" og klynkende dreng som i en periode nu, kun har været tilfreds på armen af mor eller far... Far er sikker på at han er overstimuleret eller sensitiv, og jeg tror at det skyldes at han ikke sover "ordentligt".

O er som sagt, snart 5 måneder gammel. Han begyndte på grød og frugt/grøntsagsmos, for 3 uger siden og spiser faktisk store mængder af det nu, da han er begyndt at afvise flasken.

En normal dag for os mht mad og søvn ser cirka sådan her ud:

Kl 5 - vågner første gang, får bryst og evt flaske, falder som regel i søvn i mors arme, og får lov at blive der resten af "natten"

Kl 7.30 - stå op, skifte ble, tage tøj på. Her får han også d dråber og mælkesyrebakterier. Bliver altid tilbudt en flaske, men afviser oftest. Leger på aktivitetstæppe på badeværelset mens mor er i bad

Kl. 9 - bliver lagt til første lur. Skal vugges meget kraftigt og have hvid støj og/eller mor synger. Falder oftest i søvn efter ca 10 minutter sådan her, hvor han har klynket hele tiden undervejs, og nogle gange endda grædt.

Kl 9.30-10 - vågner, kan som regel ikke blive vugget i søvn igen. Bliver skiftet og får grød (spelt, majs, rismel eller hirse) med en lille klat moste svesker på. Hertil drikker han som regel omkring en kvart dl vand. Får altid tilbudt at få "fyldt op" med flaske efterfølgende, men har ikke taget imod længe. Herefter leg på gulvet, så meget på maven som muligt, men han er ikke særligt glad for at ligge på maven..

Kl 11-12 (alt afhængig af hvor længe han sov første gang) - lur igen, samme procedure som første gang. Her vågner han første gang efter ca 40 minutter, og hver 15-20 minutter derefter, men kan stort set hver gang vugges i søvn igen.

Kl ca 14 - vågne "for alvor". Bliver skiftet og tilbydes flaske, og tager imod den ca halvdelen af tiden. Hvis han ikke har taget flasken, får han frugtmos og vand. Den sidste uges tid har han været lidt "umulig" i denne tid og svær at gøre tilfreds, hvor jeg af afmagt har sat en børnefilm på tv og sidder og ser lidt sammen med ham. (Højst 30 minutter) hvis far kommer hjem og hygger i dette tidsrum, ...


Annonce

... bliver der hygget i sofaen, hvor O ligger i skødet af far og de snakker sammen. Dette fungerer mere eller mindre altid (bare ikke når mor prøver på at gøre det samme)

Kl. 16-16.30 - bliver lagt til eftermiddagslur, samme procedure. Vågner efter ca 45 minutter. Her prøver jeg meget sjældent at vugge ham i søvn igen. Får et skift.

Kl ca 17.30 - får aftensmad i form af grøntsagsmos, og afviser som regel flasken. Herefter får mor og far aftensmad og O sidder enten på skødet af en af os, eller sidder i skråstol på gulvet ved siden af den ene af os.

Kl. 19 - Puttetid. O bliver klædt af og kommer i bad 3 gange om ugen, de dage han ikke kommer i bad får han bare lov til at ligge på puslepuden og "lufte numsen" uden ble ca. 5 minutter. Herefter får han lidt baby massage ca 5 minutter. Så tager vi nattøj på og børster "tænder".

Derefter siger O godnat først til far, og så til forskellige andre ting i huset (altid billedet af kusinen, K og nogle gange lidt andre ting, f.eks vægbilleder, uret, køleskabet osv) Får tilbudt en sidste (lille, CA. 90 ml.) flaske, som han som regel tager imod. Så bliver han lagt i sengen og får læst en kort godnat bog (den samme hver dag). Så siger mor godnat og går. Herefter skal jeg ned og give ham sutten og sige godnat igen 6-8 gange i løbet af ca. 30 minutter, og så falder han i søvn.

Kl 22.30 - får en flaske uden at vække ham. Ind imellem vågner han om natten, men falder i søvn igen så snart jeg giver ham sutten igen. Dog ved jeg aldrig hvor længe han har været vågen når dette sker, da han ikke siger noget når han vågner, men bare ligger og leger med dynen eller nussekluden.

Jeg synes også at han viser træthedstegn - gnider sine øjne, gaber osv i al den tid han er vågen, og når jeg ser på ham i forhold til de andre børn i mødregruppen, kan han til tider virke meget spændt i sine arme og ben.

Det er nok også relevant at jeg nævner at vi går til Mødregruppe hver tirsdag, stimulastik hver torsdag og svømning hver fredag.

Det er mig der har hovedansvaret for O, da far døjer med sine egne vanskeligheder for øjeblikket.

Jeg er meget i tvivl om hvad jeg skal gøre for vores dreng, som er meget urolig og utilfreds.

Håber du kan hjælpe.
Cat

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. juni 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Motorisk uro, søvn og hyppige natteamninger

Kære Helen Tak for en enormt brugbar brevkasse. Jeg har problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2020 | Udvikling | 5 mdr.

Ændret adfærd knap 6 mdr.

Kære Helen. Først og fremmest, tak fordi du tager dig tid. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2020 | Sovevaner | 4 mdr.

Afbrudt søvn pige 4,5 måned

Kære Helen, Vi har talt om søvn før, og vi har forsøgt at implementere dine...

Læs hele brevet og Helens svar


13. maj 2020 | Udvikling | 3 mdr.

Udvikling og søvn - 3 mdr.

Hej Helen. Jeg har tidligere skrevet til dig om nedenstående, men har nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme, dreng 12 uger

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg kan ikke tælle hvor mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tak for dine sidste meget brugbare svar – de har været en rigtig god hjælp og inspiration i hverdagen. Så tak for det!

1000 tak for en super brevkasse – glæder mig altid til at høre dine tanker og svar.

Kærlig hilsen den glade mor.


Annonce