Brev:
Frygt hos 4-årig
Hej Helen.
Jeg en datter på 4,5 år, som af natur altid har været meget tilbageholdende og lige har skulle se tingene an, før hun kaster sig ud i dem.
Det tænker jeg er helt fint, for jeg kan også se udviklingen hos hende med alderen.
Hun er nu kommet i en periode, hvor hun nærmest får panikangst lignende anfald. Hun går helt i panik over mange små ting - det kan være en lyd i fjernsynet, en automat der bipper, et rum med dæmpet belysning osv. Jeg tænker, at det til en vis grad er normalt for alderen, men hun reagerer meget kraftigt. Skriger, græder og ser meget panisk ud i øjnene. Det skal lige tilføjes, at hende og hendes far for nogle måneder siden sad fast inde i en vaskehal, som gik i gang. Det skabte selvfølgelig vild panik hos hende og jeg synes, at hendes “panik” er kommet særligt efter det.
Hun er god verbalt og siger også “kan det her blive til en vaskehal?” og skal altid lige forsikres om, at døren ikke låser, hvis vi er nogle steder.
Hun går i panik, når vi skal igennem en svingdør i Brugsen, når vi skal på restaurant og musikken er lidt høj eller der hænger noget i loftet - tænk hvis der skete noget, når musikken slukker eller tingene i loftet falder ned (hendes egne ord).
Jeg mangler vejledning til, hvordan jeg skal håndtere det.
Når det sker, så prøver jeg at italesætte ...
... hendes følelser ved at sige “jeg kan godt se du er bange” eller “det er okay at blive nervøs”. Jeg forsikrer hende om, at jeg er der med hende og hjælper hende.
Hun vil altid gerne væk fra situationen, men jeg har indtil nu ikke givet efter - det ved jeg ikke, om jeg skal? Hun er jo trods alt ikke så gammel.
Jeg har holdt hende i situationen, hjulpet hende og nogle gange har det taget lang lang tid, men ofte er vi kommet igennem det. Bagefter har jeg rost og belønnet hende. Nogle gange lykkes det til en vis grad. Vi var til MGP show, hvor vi endte med at stå i forhallen, fordi der indenfor var mørkt og musikken var høj.
På en restaurant (som hun kender) måtte vi sidde udenfor og til “skolefoto” i børnehaven tog det 2 timer, før hun gik med ind og fik taget det ene billede, som vi fik aftalt udenfor.
Jeg har også prøvet den strenge metode og bare sige “det skal vi”, men den synes jeg slet ikke hjælper.
Både hendes far og jeg er vildt frustrerede. Vi er ikke sammen, men oplever det begge.
Jeg synes, det er synd og hårdt for hende, så jeg ved ikke hvor eftergivende man skal være. Jeg vil jo heller ikke give for meget efter, hvis det ender med at fastholde hende i tanken om at noget er farligt, men jeg vil heller ikke “tvinge” hende til noget, som er så tydeligt ubehageligt for hende.
Hilsen Jeanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. maj 2023 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig, med en udfordring, som har stået på i flere...
11. april 2023 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.
Vred, trodsig, konfliktende 3 årig
Kære Helen Vi har en skøn datter på 3 år (næsten 4), der er skøn, sjov,...
10. april 2023 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen Så har vi brug for dit gode råd igen :) Storesøster er nu...
30. marts 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.
Kære Helen Vi har to dejlige drenge, W på 7 år og J på 4,5 år som for 11...
31. januar 2023 | Opdragelse | 4 år, 6 mdr.
Kære Helen. Vores snart 5 årige pige har alle dage været en meget...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Donorhjælp
Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:
1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.
Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.