Annonce

Annonce

Brev:

Snart 9 måneder og gumler stadig ikke på maden


10. december 2019

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Snart 9 måneder og gumler stadig ikke på maden

Hej Helen

Min søn på snart 9 måneder har fået tilbud hapsere af alverdens slags siden han var 6 måneder, men han er stadig ikke begyndt at gumle på dem, og det ryger fortsat ud igen. Han hygger sig gevaldigt med at undersøge, men han er ikke igang med at lære at gumle. Han undersøger med fingrene, og så lige kort ind og vende i munden inden det bliver spyttet ud igen. Den strategi betyder, at han ikke lærer det, og han er ikke et skridt tættere på nu end for 3 måneder siden.

Det viser sig at han har et ret stramt tungebånd og læbebånd på trods af at han blev klippet da han var helt lille, og vi er blevet bedt overveje at få det klippet igen med bedøvelse. Hvad er konsekvenserne? Hvor meget smerte vil han have efter operationen? Hvad skal man overveje for og imod.

Skal man overveje at tage læbebåndet nu man alligevel er i gang? Min sundhedsplejerske fortalte, at han vil falde en dag, og så vil det blive revet op og bløde voldsomt meget. Men hvorfor ikke gøre det under kliniske forhold og uden forskrækkelsen?

Det viser sig, at han også har væske på ørerne, og han siger ikke hverken mama, baba eller dada. Han var startet på mama og baba, men det stoppede - sandsynligvis omkring da væsken i ørerne startede. Nu lyder han nærmest som en ...


Annonce

... døv. De vil dog først lægge dræn om 2 måneder efter to yderligere tjek. Men hvis hans sproglige udvikling allerede nu er så påvirket, og han har flere tudeture hver nat, hvorfor så vente så længe? og hvis han alligevel skal have klippet tungebåndet?

I min familie er der flere af hans kusiner, der ikke lærte at tale ordentligt før godt oppe i skolealderen 6-7 år, så min bekymring her er at både tendensen til væske i ørerne og det stramme tungebånd og læbebånd, som sandsynligvis er årsagen for at han ikke kan finde ud at at lære at spise, betyder, at han kommer til at kæmpe med sproget. Jeg har set hvad det gør ved selvværdet, og han er i forvejen ret sensibel bl.a. ift. mange /nye mennesker.

Jeg er dybt bekymret. Bør jeg være det? eller overdriver jeg? Hvor alvorligt er det at han ikke har fremdrift på at lære at spise med hans nuværende alder? eller bør jeg slå kold vand i blodet, fortsætte som hidtil, og så en skønne dag vil det være løst?

Da jeg har haft emnet oppe at vende af mange omgange med min sundhedsplejerske, føler jeg, at sundhedsplejersken/kommunen lader stå til for længe, hvor jeg bare gør hvad alle andre forældre gør: giver dem noget mad at øve sig på. Er min bekymring valid, eller bør jeg insistere på "noget"?

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. juni 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning - kan nu rejse sig op

Hej Helen. Min datter har hele sit liv været jordens nemmeste barn at putte...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Ammestrejke vil ikke have flaske

Kære Helen. Jeg er i vildrede. Jeg har tidligere skrevet til dig angående...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2022 | Udstyr | 10 mdr.

Højstol med fodstøtte

Hej Helen Hvordan er det med højstole og fodstøtte? Vi har kørt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2022 | Amning | 8 mdr.

Alkoholfri øl på 0,5 % kombineret med amning

Kære Helen Der er heldigvis kommet flere gode alkoholfri øl på markedet, og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2022 | Kost og ernæring | 8 mdr.

E-numre til baby- og småbørn

Kære Helen Tak for din vejledning i forbindelse med min lille drengs...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyalarm

Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.

Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.

De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for din plan for dagen, både hvad angår søvn og mad. Det er lykkes os at overholde din plan og det har været guld værd. Nu sover vi alle sammen meget bedre om natten.

De sidste 3 uger, har han faktisk kunne sove fra kl. 20 til 06 hver nat - og det er fantastisk, før vågnede han en gang i timen!

Tak fra drengens forældre


Annonce