Annonce

Annonce

Brev:

Den svære samtale


12. februar 2019

Kategori:
Alder:
5 år, 7 mdr.

Den svære samtale

Kære Helen

Jeg har siden lillebrors fødsel døjet med vrøvl med mine mavemuskler. Jeg var gravid lige inden min graviditet med lillebror, og blandt andet derfor døjer jeg nu med navlebrok og skilte mavemuskler.

Derfor skal jeg opereres og have syet mine mavemuskler sammen i den første uge af marts. Det kommer til at gøre en stor forskel for mig, og jeg har glædet mig meget til, at begge børn var store nok til, at jeg kunne tillade mig at tage tid ud af kalenderen til operationen.

Samtidig er det også en stor operation, som betyder, at jeg ikke kan det, som børnene er vant til i mange uger efter operationen. Derfor er jeg meget bekymret for børnenes reaktion – og dermed også bekymret for, om børnene kan mærke mine bekymringer. Og jeg vil meget gerne høre dine tanker om følgende:

Hvordan fortæller jeg om operationen til vores datter? Hun er meget nervøs i den retning og græder instinktivt, hvis jeg slår mig. Hun har fået dræn af flere omgange og har det svært med læger, og hun har været rystende nervøs, de gange hun har skulle vaccineres.

Skal jeg forklare nøjagtigt, hvad der skal ske? Det her med mavemusklerne, der syes sammen er jo årsagen til, at jeg ikke kan bære hende (eller lillebror) cirka 8 uger efter operationen. Og på en eller anden måde synes jeg, det er vigtigt at afstemme med hende på forhånd.

Hun er en tænker, og hun er meget opmærksom på, at vi ikke går ...


Annonce

... fra hende, at mor og far ikke skal skilles, og at vi ikke må dø. Så hun er meget optaget af de helt store tanker, og jeg er meget nervøs for at gøre hende bange.

Jeg skal opereres en onsdag og skal overnatte på hospitalet til torsdag. Her er storesøster og lillebror hjemme sammen med deres far.

Dagen efter kommer jeg hjem, og her henter mormor og morfar begge børn og har dem sovende til fredag. Mormor og morfar kan også godt have dem sovende fra fredag til lørdag, og det overvejer vi at sige ja til. Fordi jeg simpelthen ikke hverken kan eller må noget som helst de første dage. Og det er selvsagt umuligt at forstå for krammeglade unger på 5 ½ og 2 ½ år.

Skal vi fortælle hende på forhånd, at hun og lillebror skal sove hos mormor og morfar i to dage? Og skal vi forklare, at det er fordi jeg er blevet opereret? Jeg er også meget i tvivl om ordvalget – hun vil helt sikkert spørge ind til, om jeg skal skæres i maven, og hvis vi fortæller for meget, vil jeg være super nervøs for, at hun bekymrer sig for mig og måske får mareridt om det om natten?

Og hvad med timing? I hvor god tid skal vi tale med hende om det?
Når hun har skulle vaccineres, har vi prøvet først at tale med hende om det om morgenen på vej til lægen, og vi har prøvet at tale med hende om det 1 til 2 uger inden. Og hun lader til at være lige ked af begge dele.

På forhånd stort tak for din hjælp!

Kærlig hilsen
L

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. september 2023 | Renlighed | 5 år, 3 mdr.

Toiletproblemer

Hej, Jeg har tidligere skrevet omkring vores datters "lave stort" problem på...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juli 2023 | Opdragelse | 5 år, 10 mdr.

SFO/skolestart - ked af at være væk fra mor

Kære Helen Jeg er i syv sind og har brug for et godt råd og gerne nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2023 | Opdragelse | 4 år, 9 mdr.

4 årig som ikke vil lege selv

Kære Helen Jeg skriver til dig, med en udfordring, som har stået på i flere...

Læs hele brevet og Helens svar


4. februar 2023 | Opdragelse | 6 år, 4 mdr.

Manglende respekt

Hej Helen. Jeg er fraskilt. Vi deler vores datter på 6 år 6 dage hos mig og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2023 | Renlighed | 5 år, 2 mdr.

5 år, og toiletvægring ved afføring

Kære Helen. Tak for din brevkasse. Vi er 2 forældre til 2 skønne børn, der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Øjne og syn hos baby

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand, der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. En nyfødt baby har svært ved at se, og verden virker meget utydelig og sløret. Men så snart den lille kommer til verden, begynder synet at udvikle sig.

Dit barn har...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce