Annonce

Annonce

Brev:

Afhængig af sutten


4. marts 2024

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Afhængig af sutten

Kære Helen

Vi har brug for dit råd ift. brug af sut.

Vores pige på 7 måneder har altid været glad og nem, men dog sovet rigtig dårligt. Hun vågnede ofte flere gange om natten for at få sin sut. Vi har derfor halvt i søvne givet hende sutten hele natten. Det udviklede sig til, at hun bad om sutten oftere og oftere. Til sidst vågnede hun ofte flere gange i timen HELE natten.

Vi læste os frem til, at hun var blevet afhængig af sutten for at falde i søvn og forblive i søvnen. Hun havde altså fået associeret sutten med søvnen. Vi prøvede først langsomt at vende hende af med den, men det virkede til at være forvirrende for hende. Vi læste at mange havde held med at lægge sutten helt på hylden. Første nat uden sut var hård og med en masse gråd, men allerede anden nat sov hun 2x3 timer i streg, hvilket hun ikke havde gjort i 5 måneder! Efterfølgende blev det til flere og flere timer i streg. Vi var lykkelig. Vi har nu en datter som vågner 1-2 gange om natten for at få mad men ellers sover fra 19 - 07. Hun er også blevet meget nemmere at putte.

Hun har ...


Annonce

... nu været uden sut i 3 uger og det virker til at hun har glemt alt om den. MEN vi savner den godt nok til trøst/beroligelse om dagen. Vi ville altså godt bruge den på farten i barnevognen, når hun ikke kan finde ro (når hun vågner fra lur, bliver hun sur, hvis hun ikke kommer op med det samme), bruge den til trøst når hun fx er syg og bruge den til beroligelse når hun græder på puslebordet, når der skal skiftes ble eller tøj.
Jeg ved ikke, om det er fordi hun er blevet ældre eller om det før var sutten som hjalp os, men hun er pludselig blevet meget bestemt/græder hurtigt, hvis hun fx ikke gider pusles, ligge i barnevognen eller lign.

Vi ville også gerne prøve at få hende passet af bedsteforældre, men hun er pludselig blevet “svær” at pusle og putte til lur om dagen. Jeg tænker, at sutten ville kunne hjælpe fx bedsteforældre meget.

Problemet er, at vi er bange for, at hun vender tilbage til det gamle mønster, hvor hun vil have sutten hele natten. Vil vi kunne adskille søvn om natten fra sutten, så den kun bruges om dagen?

Med venlig hilsen
Nikoline

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Udvikling | 6 mdr.

Triller kun til den ene side

Kære Helen Min søn er nu 6 måneder, og jeg syntes egentligt at han udvikler...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Får min søn kalk nok?

Hej Helen Min lille søn er nu blevet 6 måneder og han vejer nu ca. 7.5 kg og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Drikker hun nok?

Kære Helen. Min datter på snart 7 måneder spiser ofte øllebrød eller...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


2. maj 2024 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hyppigere afføring efter start med skemad

Hej Helen Tak for din brevkasse og dine gode bøger! Min søn, som nu er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce