Annonce

Annonce

Brev:

Svøb - del 2


12. juni 2023

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Svøb - del 2

Kære Helen.

Tak for dit tidligere svar på mit brev angående svøb og dagssøvn.

Jeg har nu de sidste par nætter puttet min dreng til nat uden svøb. Det går udemærket og han falder i søvn efter amning med lidt nus. Armene skal dog puttes godt under dynen. Efter 3 timer går det galt. Han bakser rundt med dem og kan ikke falde til ro. Jeg ammer som jeg plejer og forsøger at holde hænderne i ro/putte igen under dynen osv. det virker ikke så både han og jeg er vågne… til sidst putter jeg en arm i hans sovepose og der kommer ro på i lidt tid. Så er det den anden arm der er problemet og så må den også pakkes væk igen. Herefter sover han nok et par timer inden vi igen har en opvågning og hvor armene gerne vil være fri, men falder hurtigt til ro ved amning og sover videre.

Vi har altså en del opvågninger for tiden og meget amning! Jeg husker slet ikke det var så slemt med mine andre børn og de har aldrig haft svøbeposer mm…

Skal han blot lære at styre sine arme om natten og hvor længe vil det ca. tage? Benene kører også op og ned i den lette søvn inden han til sidst vågner.

Jeg forsøger virkelig med nus, holde i hånd, holde på ben, hånd på maven osv, men det virker ikke. Vi skal på ferie her til sommer hvor der er endnu varmere end her og uden aircon, så det er lidt en nødvendighed at han kan sove blot i en ble med måske en stofble over sig. Du skriver deres søvn ændrer karakter ved de 3-4 mdr, hvor længe går der mon til de har vænnet sig til det?

Ang dagssøvn så kan han godt selv falde i søvn som det er nu. Når han er ammet og ...


Annonce

... puttet i svøb og lift sætter jeg ham i barnevognen i vores soveværelse (har en indevogn da han som spæd nægtede barnevogn og jeg har derfor trænet både inde og ude til han blev tryg ved den) og han falder enten selv i søvn eller med lidt vug og så stopper jeg inden han sover helt og han finder derfor selv ind i søvnen.

Det hjælper dog ikke på at han stadig vågner efter 30-40 min. Jeg vil derfor gerne lære ham at sove videre deri og gerne uden bevægelse fra mig eller i mine arme. Han kan ikke ammes videre i søvnen. Igår og i dag er det lykkedes mig at vugge ham videre i vognen og uden at skulle op til mig (kun et par enkelte gange hvor han bliver ked og urolig, det er som om han vågner pludseligt op selvom han sover let), men han skal jo gerne lære slet ikke at vågne op samt at sove i den lette søvn selv uden bevægelse? Når han efter 30 min let søvn igen rammer den dybe søvn kan han stå stille til næste søvnskifte.

Det skal tilføjes at han lider af silent reflux, vi er i behandling der desværre ikke har den store effekt, men det virker heldigvis til at det bliver bedre. Dette er også årsagen til at han i starten ikke kunne ligge i barnevognen og jeg skulle vugge ham mens jeg holdte liften skrå. Vi var igennem det samme med vores nr to der voksede fra det omkring de 5 mdr.

Vikle virkede på nr 2, men lillebror har altid sovet bedst i sin lift og underligt nok er det mest om dagen han er generet. Han er også et meget mildt og glad barn og græder nærmest aldrig. Han er tjekket af en børne kiropraktor mm.

Med venlig hilsen
mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. maj 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Sveskemos - hvor meget?

Kære Helen Vores datter er 5 måneder gammel, og hun har ofte problemer med...

Læs hele brevet og Helens svar


29. april 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Give MME uden at opvarme det?

Hej Helen Nu hvor det er blevet varmere og bedre vejr, så vil jeg gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

5.5 måned og mangler appetit

Hej Helen. Jeg skriver til dig, fordi jeg er bekymret for min søns appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Amning | 3 mdr.

Løbe når man ammer

Hej Helen. Min kæreste og jeg har den dejligste pige på knap 3 måneder, og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Lære at drikke vand

Hej Helen. Jeg har en søn på 5½ måned, som er begyndt med skemad. Han får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annonce