Annonce

Annonce

Brev:

Baby med stort søvnbehov


7. marts 2023

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas, søvn, og nu er jeg på banen igen.

Karla har et meget stort søvnbehov og sover en del mere end gennemsnittet. Babyer i alderen 1-6 mdr. sover i gennemsnit 14-15 timer om dagen (så vidt jeg kan læse mig frem til på sundhed.dk og diverse andre steder), men Karla sover nogle gange op mod 18-19 timer.

Vi starter typisk dagen et sted mellem 06 og 07. Her ligger vi og hygger og pludrer i sengen i 30-60 minutter, hvorefter vi står op og Karla få ren ble, vi leger lidt osv..

Omkring 08.30-09 bliver hun træt og bliver puttet til første lur. Her sover hun nogle gange 45 minutter, andre gange 1,5-2 timer. Det varierer.

Når hun har været vågen et par timer efter formiddagsluren, vi har leget, snakket, fået ren ble og spist, går jeg en lang tur med barnevognen. Her tager hun typisk en lur på 3 timer. På dage hvor vi har babysvømning, kan hun finde på at tage 4 timer.

Efter hendes lange lur er hun typisk vågen et par timer igen, hvorefter vi putter hende til dagens sidste lur. Det er typisk omkring kl. 17-18 stykker. Og det er her, jeg bliver en smule bekymret.

Når vi putter hende til lur der kl. 17-18, kan hun godt finde på at sove helt til næste morgen. Nogle gange vågner hun efter 45-60 minutter, er vågen lidt, men bliver hurtigt træt, hvorefter vi putter hende til natten omkring kl. 19-19.30 - hvilket ...


Annonce

... vi synes, er et godt tidspunkt. Men andre dage vågner hun slet ikke og sover bare videre hele natten indtil kl. 06-07 stykker.

Hun begynder at bevæge på sig og blive urolig, når hun er sulten - typisk efter 3-3,5 time, hvor jeg ammer hende. Men her sover hun videre. Om natten det samme. Hun begynder at rumsterer, jeg lægger hende til, og vi sover videre. Jeg skifter som regel en enkel ble om natten i sengen, men det vågner hun ikke rigtigt af - hun falder i hvert fald i søvn igen med det samme.

Det lyder umiddelbart som ønskescenariet for mange, at deres barn sover så meget, men kan det virkelig passe, at hun skal sove så meget? Hun må jo have behovet, siden hun gør det?

I hendes vågen tid, oplever jeg en lille pige, der er motorisk langt fremme ift. sin alder. En pige der smiler, griner og holder god øjenkontakt. Men også en pige, der hurtigt bliver træt, gaber og bliver pylret, og har brug for at sove.

Vi har også dage, hvor hun powernapper meget af dagen, men igen falder meget tidligt i søvn for natten (omkring kl. 17) og sover i op til 13 timer i streg (hvor jeg selvfølgelig ammer hende, så meget hun har brug for, typisk 4-6 gange).

Så skal vi bare forsætte med at gøre det, der fungerer og ikke bekymre os over, om Karlas søvnbehov er normalt. Som udgangspunkt er jeg ikke bange, og tænker også, at babyer er forskellige. Hvad tænker du?

Med venlig hilsen
Karlas mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. marts 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Start på grød - 4 mdr.

Kære Helen, Tak for din hjælp med MME. Vi er ved at tage skridtet til et nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Skift af MME

Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Opfølgning søvn 4.5 måned

Hej igen. Tak for dit gode og uddybede svar. Jeg ligger ned og ammer ham...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når jeg føler mig dum, så skriver jeg til dig, hvor saglighed, oplysthed og empati mødes på det smukkeste. Tak for det!

Hilsen
Mor på 39


Annonce