Annonce

Annonce

Brev:

Baby med stort søvnbehov


7. marts 2023

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen

Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas, søvn, og nu er jeg på banen igen.

Karla har et meget stort søvnbehov og sover en del mere end gennemsnittet. Babyer i alderen 1-6 mdr. sover i gennemsnit 14-15 timer om dagen (så vidt jeg kan læse mig frem til på sundhed.dk og diverse andre steder), men Karla sover nogle gange op mod 18-19 timer.

Vi starter typisk dagen et sted mellem 06 og 07. Her ligger vi og hygger og pludrer i sengen i 30-60 minutter, hvorefter vi står op og Karla få ren ble, vi leger lidt osv..

Omkring 08.30-09 bliver hun træt og bliver puttet til første lur. Her sover hun nogle gange 45 minutter, andre gange 1,5-2 timer. Det varierer.

Når hun har været vågen et par timer efter formiddagsluren, vi har leget, snakket, fået ren ble og spist, går jeg en lang tur med barnevognen. Her tager hun typisk en lur på 3 timer. På dage hvor vi har babysvømning, kan hun finde på at tage 4 timer.

Efter hendes lange lur er hun typisk vågen et par timer igen, hvorefter vi putter hende til dagens sidste lur. Det er typisk omkring kl. 17-18 stykker. Og det er her, jeg bliver en smule bekymret.

Når vi putter hende til lur der kl. 17-18, kan hun godt finde på at sove helt til næste morgen. Nogle gange vågner hun efter 45-60 minutter, er vågen lidt, men bliver hurtigt træt, hvorefter vi putter hende til natten omkring kl. 19-19.30 - hvilket ...


Annonce

... vi synes, er et godt tidspunkt. Men andre dage vågner hun slet ikke og sover bare videre hele natten indtil kl. 06-07 stykker.

Hun begynder at bevæge på sig og blive urolig, når hun er sulten - typisk efter 3-3,5 time, hvor jeg ammer hende. Men her sover hun videre. Om natten det samme. Hun begynder at rumsterer, jeg lægger hende til, og vi sover videre. Jeg skifter som regel en enkel ble om natten i sengen, men det vågner hun ikke rigtigt af - hun falder i hvert fald i søvn igen med det samme.

Det lyder umiddelbart som ønskescenariet for mange, at deres barn sover så meget, men kan det virkelig passe, at hun skal sove så meget? Hun må jo have behovet, siden hun gør det?

I hendes vågen tid, oplever jeg en lille pige, der er motorisk langt fremme ift. sin alder. En pige der smiler, griner og holder god øjenkontakt. Men også en pige, der hurtigt bliver træt, gaber og bliver pylret, og har brug for at sove.

Vi har også dage, hvor hun powernapper meget af dagen, men igen falder meget tidligt i søvn for natten (omkring kl. 17) og sover i op til 13 timer i streg (hvor jeg selvfølgelig ammer hende, så meget hun har brug for, typisk 4-6 gange).

Så skal vi bare forsætte med at gøre det, der fungerer og ikke bekymre os over, om Karlas søvnbehov er normalt. Som udgangspunkt er jeg ikke bange, og tænker også, at babyer er forskellige. Hvad tænker du?

Med venlig hilsen
Karlas mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. december 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spiser ikke som hun plejer

Hej Helen. Min datter er nu 4.5 måned gammel og har indtil nu trives på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Dagsrytme om dagen

Kære Helen. Godmorgen igen 🎄 Jeg tror jeg har brug for en...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Den første grød og mos - 4 mdr.

Hej Helen Jeg har en søn på 4½ måned, som er begyndt på grød og mos, men det...

Læs hele brevet og Helens svar


25. november 2023 | Sovevaner | 4 mdr.

Samsovning dobbeltseng?

Hej Helen Her sidder jeg midt nat og skriver til dig :) Vi har løst...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Grød - mos opstart

Hej Helen Først vil jeg lige sige TUSIND TAK for din observation af min...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.

Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...

Læs mere i Babylex

Kejsersnit (Sectio Caesarea)

Kejsersnit er for nogle kvinder den bedste og eneste måde at føde barn på og det kan foregå akut eller planlagt. De fleste kejsernit foretages efter råd fra læge, men nogle kvinder ønsker også at få foretaget kejsersnit, selvom der ikke er lægelige grunde til det.

Når du føder ved kejsersnit, vil du enten blive fuldt bedøvet eller blive bedøvet med en nål i ryggen og du vil derudover få lagt et kateter op i din blære. Din mave bliver desinficeret og dækket med et sterilt klæde....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce