Annonce

Annonce

Brev:

19 måneder og bevægelse


29. september 2022

Kategori:
Alder:
19 mdr.

19 måneder og bevægelse

Hej Helen.

Jeg skriver til dig i håb om at modtage noget sparring på min søns nætter.

Kort om min søn:
Han er 19 måneder gammel og har altid været hjemme sammen med mig da han havde en svær start på livet. Jeg er pr. 1. August startet som dagplejer, hvor han går hos mig også. Grundet, at jeg er gravid med bækkensmerter (Uge 22) så har jeg kun et barn udover min søn.

Milas græd rigtig meget det første år hans levetid og fik både klippet tungebånd to gange, har været til utallige behandlere (Osteopat, Kiropraktor, KST, traumeterapeut, zoneterapi og healing). Han har mange spændninger, men disse skulle nu være løsnet. Herudover har han allergi for mælk og æg, hvilket er konstateret samt eksem, som dog er kommet under kontrol. Han spiser godt og varieret, og er en aktiv dreng med stort temperament og sin egen mening. Milas har været et såkaldt 30 minutters barn, som har haft MEGET brug for bevægelse for at sove både dag og nat (Slyngevugge+yogabold). Da han blev 15 måneder begyndte han endelig at sove igennem, uden jeg gjorde noget yderligere for dette.

Problemet er nu, at han for halvandet måned siden begyndte at vågne meget igen, hvor det eneste der hjælper ham videre er at hoppe på yogabold i min favn og når han sover tung kan jeg ...


Annonce

... snige ham ned i slyngevuggen. Dog vågner han stadig mange gange (+10 gange) på trods af dette og hvis jeg ikke hopper med ham på yogabolden, så skriger han og kaster sig rundt i sengen. Bonusfar, som har kendt han siden han var 8 måneder, virker slet ikke om natten selvom han er helt tryg ved ham om dagen. Han er bare et stort tryghedsnarkoman efter hans mor, hvilket er forståeligt, da han det meste af sit liv kun har haft mig.

Han sover halvanden times lur fra kl. 12-13.30 cirka og bliver puttet kl. 20-20.30. Putningerne går rigtig godt, hvor han selv går ind i seng når jeg siger, at det er sengetid og vi har en god rutine med at jeg synger tre sange og så er han faldet i søvn med sin nusseklud og sut. Vi samsover mig og ham og har altid gjort det. Han vågner for det meste ved kl. 6.30 medmindre han har haft lange vågentider midt på natten, så sover han det længere.

Nu til mit spørgsmål:

Hvordan får jeg vendt min søn af med at skulle bruge bevægelse for at sove i natten. Grundet mine bækkensmerter, så fungerer det overhovedet ikke med bolden mere og jeg er ved at være tyndslidt af manglende søvn. Bør jeg tage en kold tyrker og vil dette mon hjælpe på hans opvågninger?

Jeg håber virkelig, at du kan hjælpe.🙏🙏🙏

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. februar 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Hjælp til søvn - dreng 16 mdr.

Hej Helen, Jeg har en sund og rask dreng på knap 16 mdr. Han har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


29. januar 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Putning - knap halvandet år

Kære Helen Vi har en søn på snart halvandet. Han er glad og velfungerende....

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2023 | Diverse | 20 mdr.

Drenge 20 måneder græder konstant

Kære Helen. Hver gang jeg har haft tvivl om noget ift. Mine unger, har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Søvn og trivsel - 21 mdr.

Kære Helen Det er ved at være meget længe siden, at du sidst har hørt fra...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2022 | Sovevaner | 18 mdr.

Besværlig putning

Kære Helen, Jeg har skrevet til dig før, men vi oplever stadig udfordringer...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce