Brev:
Hårde putninger
Hej Helen
Vi har en dreng på 7 uger, som har været meget svær at putte siden han var 2 uger. Han har refluks og er behandling med nexium for dette. Det har betydet at vi er gået fra en ulykkelig dreng det meste af tiden til en nogenlunde rolig baby i hans vågentid - undtagen når han skal bøvse, gylpe, prutte osv.
Men når han bliver træt stikker det helt af for ham, og han er utrøstelig hver gang. Jeg er ret sikker på at det er fordi han er overtræt og måske er et sensitivt barn. Vi svøber, vugger og synger for ham, men han skriger og kæmper imod med arme og ben med det samme. Barnevognen nægter han, og han skriger ved brystet. Det tager 15-30 minutter at få ham ned for så at falde i søvn. Det er simpelthen så hårdt at han bliver så ked af det hver gang :(
Det skal siges at han er en meget opmærksom ...
... lille fyr, som bliver meget hurtig træt. Hans vågentid er Max 45-60 min, men ofte gaber han allerede efter måltidet (20-30 min). Jeg kan dog ikke lægge ham direkte fra amning, da jeg er nødt top at bøvse ham godt af, da han ellers vågner af bøvs/gylp.
Om natten kan jeg få lov at sidde med ham eleveret og bøvse ham af efter amning, og herefter lægge ham direkte i slyngevuggen (det eneste sted han sover), fordi han sover.
For et par uger siden købte vi en pilatesbold, og han falder nogenlunde hurtigt ned (10-15 min), når vi bruger den. Men det betyder også at vi er låst til hjemmet og at det nærmest er det eneste sted han kan falde ned nu :(
Jeg er så udkørt af at have en utrøstelig baby hver gang han skal puttes og håbet virkelig du kan give mig nogle forslag til hvad jeg kan gøre.
Med venlig hilsen
Trine
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.