Annonce

Annonce

Brev:

Putning af 2 årig er virkelig svært


30. juni 2022

Kategori:
Alder:
2 år

Putning af 2 årig er virkelig svært

Hej Helen,

Jeg har længe gået og overvejet at skrive til dig og nu tænker jeg at tiden er kommet, da jeg efterhånden er så frustreret over putning at jeg ikke ved hvor jeg skal gøre af mig selv.

Vi har en datter på 2 år som er virkelig svær at putte., hvilket hun egentlig altid har været. Hun er født 5 uger for tidligt, hvilket jo ikke er meget men ved ikke om det stadig kan have haft noget at sige da hun var lille.

Da hun var spæd svævede hun meget med både arme og ben og havde derfor svært ved at finde ro og når hun endelig faldt i søvn sov hun 30-40 min. Dette har gjort at vi har vænnet hende -og os selv til at sidde inde ved hende til hun sover, hvilket jeg godt kan se nu nok har været en bjørnetjeneste, Jeg må indrømme at vi efterhånden synes at det er ved at være lidt opslidende, og jeg har helt ondt i maven når vi nærmer os puttets.

Det skal siges at når hun endelig sover så sover hun som regel rigtig fint, med ingen eller få opvågninger hvor hun ikke han finde sin sut eller bare skal lægges ned og aes lidt på kinden så sover hun igen.

- Hendes dag ser i grove træk således ud:

Vågner 5.30-5.45

- I vuggestuen sover hun gerne fra kl. 12 og så 2-3 timer.

- Vi spiser aftensmad kl.17.30 hvorefter hun gerne får et bad og derefter putter vi, ser lidt tegnefilm, læser en bog eller leger alt efter hvad energi niveauet ...


Annonce

... er til.

- 19.30 får hun børstet tænder og vi går ind og læser en bog og taler lidt med hende om hvad hun har lavet i løbet af dagen. Så slukker vi lyset og siger godnat.

Hun starter gerne med at lægge sig og putte med sin bamse og ligner en der er ved at falde i søvn men så begynder hun og vælte rundt, grine, rejse sig op og kaste med sutter og bamse.

Jeg synes at vi har prøvet lidt forskelligt men er i tvivl om vi har været vedholdende nok. Eks.: prøvet at folde tøj og finde tøj frem til dagen efter, gå ud af rummet og sige at “mor kommer lige om lidt, gå rundt og rydde lidt op og så lige stikke hovedet ind og gøre opmærksom på at jeg er der.

Men hun bliver for det meste helt ulykkelig. Så det ender med at en af os sidde hos hende indtil hun sover hvilket kan fra 30 min og op til over en time, oftets det sidste.

Indtil for en måned siden byttede vi efter 30 min. Hvilket en gang imellem kan gøre at hun falder i søvn, jeg tænker dog at dette muligvis ikke var den bedste ide, så dette stoppede vi med for en måneds tid siden. Derudover er vi for nogle måneder siden begyndt at lægge hende kl.19.30 i stedet for 19.00 uden effekt.

Jeg håber at du har nogle gode råd til hvad der muligvis kunne fungere for hende da jeg synds at det er ærgerligt at det er blevet en sur pligt i stedet for en hyggelig ting.

Venlig hilsen
Camilla

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juli 2022 | Opdragelse | 20 mdr.

Temperament - skubber, tager legetøj

Hej Helen. Min datter har de sidste måneder udvist en hel del temperament.....

Læs hele brevet og Helens svar


8. juli 2022 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Skrig og slå

Kære Helen. Vi har fået en sund og raske dreng i starten af pandemien, han...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Kan udvikling gå tilbage?

Hej Helen Tak for dit fine svar på mit tidligere spørgsmål. Og virkelig...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Reagerer ikke på sit navn og vil ikke lege med andre

Kære Helen Jeg har brugt din postkasse meget i hele min søns liv. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2022 | Udvikling | 21 mdr.

Græder over alt

Hej Helen :) Jeg skriver til dig grundet min datters adfærd. Hun er 21...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce