Brev:
Gråd ved sengetid, Øv
Kære Helen
Vores søde lille dreng vokser og trives og er en meget glad og smilende og grinende dreng fuld af spillopper. Han er godt på vej mod de 9 måneder. Han græder faktisk aldrig i løbet af dagen og klynker kun når der er gode grunde til det f.eks. Ved træthed. På det seneste er vi doh begyndt at opleve nogle triste putninger. Han græder voldsomt og kaster sig frem og tilbage i vores arme ved sovetid. Vi undrer os meget over hvorfor og har forsøgt flere ting i det store hele uden held med få undtagelser.
Vi kører den samme rutine som i korte træk forløber sådan. Aftensmad bliver serveret for ham 1730, herefter etagevask og creme på af far mens mor gør de voksnes mad klar og vask af børneplads. Herefter sidder han i sin højstol med ved bordet kl 18 og leger med sit legetøj mens de voksne spiser og vi alle hyggesnakker. Nogle ganger bliver han utålmodig på pladsen og kommer dernæst over på skødet mens de voksne spiser færdig.
Omkring kl 1830 pusles igen af far, mens mor rydder op. Vi vil gerne at vi alle kan spiser på samme tid, men det andet har været lettest indtil nu. Herefter “læser” vi bog i voksen sengen, og han tilbydes flaske med mælk som han altid afviser og dernæst flaske med vand, som han drikker lidt af. Så synger vi en sang siddende med ham i armen på vores seng indtil øjnene begynder at falde i. Inden han sover helt, lægges han ned i egen seng i vores værelse. Han har aldrig sovet i vores seng.
Det er omkring det tidspunkt, hvor flasken serveres at han græder meget voldsomt. Vi har forsøgt både at ...
... lægge tidligere og senere for at ramme søvntoget, men han er ofte meget træt allerede kl. 18. Da han i forvejen er lidt af en Lærke, vil vi nødig lægge ham før kl 19, men det hænder det er nødvendigt.
Han vågner oftes omkring mellem 05 0545. Første formiddagslur forsøger jeg at lægge omkring kl 0830 09 for og anden middagslur omkring kl 13 1330 for at få ham til at sove lur så sent som muligt. Han sover gennemsnitligt 3 timer om dagen, men det kan svinge ned til 1.5 og op til 4 timer uden at det sædvanligvis har betydning for nattesøvnen.
Gråden varer som regel “kun” 10 min og er oftere kortere når mor putter end far, men vi synes at det er vigtigt både mor og far putter og vi skiftes derfor. Men - det er rigtig øv at en ellers dejlig dag altid skal slutte i voldsom gråd.
Kan det være separationsfasen der banker på? Jeg synes jeg har ham meget i arme i løbet af dagen og han får mange kys og klem. Nogle nætter vågner han kun et par gange og skal have sutten uden uro, andre nætter mange gange med maridtsagtige lyde. Han falder dog altid hurtigt hen igen ved trøst /sutten.
Motorisk er han ikke foran, men heller ikke bagud. Han kryber rundt i lejligheden og undersøger ting, er ikke ikke begyndt at rejse sig selv. Jeg oplever ikke sepearationsangst i øvrigt synes jeg. Han kan godt være lidt utilfreds, hvis jeg forlader rummet, men ikke altid ligesom han ofte er glad for at lege på gulvet selv, men lige så ofte har brug for, at jeg leger med sammen med ham.
Ser frem til at høre dine tanker.
Bedste hilsner
Christina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Øl og amning
Før i tiden anbefalede man, at kvinder der lige havde født, og som gerne ville amme, drak en maltøl eller en mørk hvidtøl dagligt, fordi det kunne hjælpe med at sætte mælkeproduktionen op. Det var kun øl af denne type, som havde effekt, og effekten skulle skyldes maltindholdet. På barselsafdelingen kunne man derfor få en øl til frokost eller aftensmaden, hvis man havde brug for det.
Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.
Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)
Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!
Hilsen mor til Elias, 4 måneder.