Annonce

Annonce

Brev:

Gråd ved sengetid, Øv


12. maj 2022

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Gråd ved sengetid, Øv

Kære Helen

Vores søde lille dreng vokser og trives og er en meget glad og smilende og grinende dreng fuld af spillopper. Han er godt på vej mod de 9 måneder. Han græder faktisk aldrig i løbet af dagen og klynker kun når der er gode grunde til det f.eks. Ved træthed. På det seneste er vi doh begyndt at opleve nogle triste putninger. Han græder voldsomt og kaster sig frem og tilbage i vores arme ved sovetid. Vi undrer os meget over hvorfor og har forsøgt flere ting i det store hele uden held med få undtagelser.

Vi kører den samme rutine som i korte træk forløber sådan. Aftensmad bliver serveret for ham 1730, herefter etagevask og creme på af far mens mor gør de voksnes mad klar og vask af børneplads. Herefter sidder han i sin højstol med ved bordet kl 18 og leger med sit legetøj mens de voksne spiser og vi alle hyggesnakker. Nogle ganger bliver han utålmodig på pladsen og kommer dernæst over på skødet mens de voksne spiser færdig.

Omkring kl 1830 pusles igen af far, mens mor rydder op. Vi vil gerne at vi alle kan spiser på samme tid, men det andet har været lettest indtil nu. Herefter “læser” vi bog i voksen sengen, og han tilbydes flaske med mælk som han altid afviser og dernæst flaske med vand, som han drikker lidt af. Så synger vi en sang siddende med ham i armen på vores seng indtil øjnene begynder at falde i. Inden han sover helt, lægges han ned i egen seng i vores værelse. Han har aldrig sovet i vores seng.

Det er omkring det tidspunkt, hvor flasken serveres at han græder meget voldsomt. Vi har forsøgt både at ...


Annonce

... lægge tidligere og senere for at ramme søvntoget, men han er ofte meget træt allerede kl. 18. Da han i forvejen er lidt af en Lærke, vil vi nødig lægge ham før kl 19, men det hænder det er nødvendigt.

Han vågner oftes omkring mellem 05 0545. Første formiddagslur forsøger jeg at lægge omkring kl 0830 09 for og anden middagslur omkring kl 13 1330 for at få ham til at sove lur så sent som muligt. Han sover gennemsnitligt 3 timer om dagen, men det kan svinge ned til 1.5 og op til 4 timer uden at det sædvanligvis har betydning for nattesøvnen.

Gråden varer som regel “kun” 10 min og er oftere kortere når mor putter end far, men vi synes at det er vigtigt både mor og far putter og vi skiftes derfor. Men - det er rigtig øv at en ellers dejlig dag altid skal slutte i voldsom gråd.

Kan det være separationsfasen der banker på? Jeg synes jeg har ham meget i arme i løbet af dagen og han får mange kys og klem. Nogle nætter vågner han kun et par gange og skal have sutten uden uro, andre nætter mange gange med maridtsagtige lyde. Han falder dog altid hurtigt hen igen ved trøst /sutten.

Motorisk er han ikke foran, men heller ikke bagud. Han kryber rundt i lejligheden og undersøger ting, er ikke ikke begyndt at rejse sig selv. Jeg oplever ikke sepearationsangst i øvrigt synes jeg. Han kan godt være lidt utilfreds, hvis jeg forlader rummet, men ikke altid ligesom han ofte er glad for at lege på gulvet selv, men lige så ofte har brug for, at jeg leger med sammen med ham.

Ser frem til at høre dine tanker.

Bedste hilsner
Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. september 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Dagsrytme og putning

Kære Helen, Vores datter bliver 6 mdr i næste uge og hun er en meget glad...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Flaske - 6 mdr.

Hej Helen. Vores søn er fyldt 6 måneder.. Og sover dårligt, derfor ville vi...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2022 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvn - sover max 3.5 time af gangen

Hej Helen. Jeg har brug for hjælp og et råd.. Vores søn er lige fyldt 6...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Vågner hver time om natten - 9 mdr.

Hej Helen Jeg er efterhånden fuldstændig tyndslidt.. min datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2022 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Jern tilskud?

Hej Helen :-) Tusind tak for svar og gode inputs i tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æteriske olier

Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.

Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.

I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annonce