Annonce

Annonce

Brev:

Søvn - vil ind til os om natten


17. marts 2022

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Søvn - vil ind til os om natten

Kære Helen,

Nu skriver jeg igen ang. vores søn på 2 år og 5 måneder og hans søvn vaner..
I november kom han fra tremmeseng på eget værelse over i en juniorseng og han sover fint i den, her er ingen forskel fra tremmesengen. Men hans søvn vaner og putning har ændret sig rimelig markant.

Fra han var 1 år til 2 år kunne vi ligge ham i hans tremmeseng, kysse ham godnat og gå ud, og så faldt han i søvn af sig selv indenfor kort tid og sov igennem fra 20 til 06:30 ca.
Efter han er fyldt 2 år er han begyndt at sove mere uroligt, drømme meget og vågner ofte flere gange om natten kaldende eller grædende. Og det tænker jeg er alderssvarende og er også helt okay.

Problemet er nu at han de sidste 2-3 mdr har villet ind i vores seng og ligge. Kommer han ind, så ryger min mand på sofaen da der simpelthen ikke er plads til alle 3. Det er den nemme løsning, fordi vores søn så typisk sover videre med det samme og først vågner igen kl 07 hvor vi står op. Får han ikke lov med det samme, så skriger han indtil vi giver efter.

Jeg tænker det er en blanding af at være blevet en vane (fordi det har stået på så længe) og så at han vil være tæt på sin mig. Jeg er gravid og har termin med lillesøster i morgen og han kan helt sikkert mærke og se at ting er forandret og han er inde i en ekstrem morsyg fase. Jeg både nyder den og er skræmt på samme tid. For hvad gør vi nu når lillesøster kommer. Har du et fif til hvad vi kan gøre for at få ham til at sove videre i egen seng?

Vi har ikke plads til hverken hans seng eller en madras til ...


Annonce

... ham inde i soveværelset og jeg er ikke helt hooked på at skulle ligge med lillesøster på den ene side og storebror på den anden side imens min mand ligger på sofaen - det er ikke en optimal situation for hverken jeg eller min mand.

Far forsøger at gøre så meget som muligt både dag og nat, og er også den som oftest går ind om natten når han vågner og sidder hos ham til han sover igen men sidst på natten nægter han at overgive sig til søvnen og kommer så ind. Det er oftest mellem 01-04 det sker og han vågner tit et par gange før da, hvor det lykkedes os at få ham til at blive liggende uden “brok”, hvor han bare skal have en sut.

Ifht. putningen, som jeg har tænkt også kan spille ind. Her putter vi skiftevis hver aften. Vi sidder ved siden af sengen og læser en bog og synger godnatsang og så bliver vi faktisk siddende til han sover. Det gjorde vi jo ikke da han lå i tremmeseng. Og jeg tænker at det måske også kan være en grund til at han protesterer mere når han vågner - altså fordi vi er der når han falder i søvn og så pludselig er væk når han vågner. Men overskuddet har bare ikke været til at gå ud og ind under putning og set i bakspejlet havde det helt sikkert været godt givet ud at træne det før lillesøster melder sin ankomst indenfor meget kort tid. Men sådan blev det ikke, desværre..

Det her blev et meget langt indlæg og måske ikke så godt formuleret som jeg havde tænkt mig. Men jeg håber du forstår problematikken og måske kan hjælpe med hvordan vi kommer videre herfra .

Kærlig hilsen
en træt, lidt bekymret mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juni 2023 | Amning | 1 mdr.

Vække for at amme om natten?

Hej Helen. Tak for dig og din brevkasse, som jeg allerede har brugt meget...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juni 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvnhjul og uro

Kære Helen. Tak for dit fine svar på min sendte henvendelse vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Kamillete til dreng på 2 mdr.

Hejsa Helen Jeg har en dejlig dreng på 2 mdr, som jeg ikke har kunne amme,...

Læs hele brevet og Helens svar


25. maj 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnhjul 3-4 mdr.

Kære Helen Jeg har læst din bog om børn og søvn. Den har hjulpet mig flere...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2023 | Sygdom | 1 mdr.

Trøske hos baby

Hej Helen Min lille dreng er nu 5 uger gammel og jeg synes, det går rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce