Annonce

Annonce

Brev:

Tid til juniorseng ?


11. december 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Tid til juniorseng ?

Kære Helen,

Vores søn Elias er knap 2 år og 2 mdr. og jeg spekulerer på om det mon er ved at være tid til juniorsengen. Men det er ikke helt enkelt.

Vi er netop flyttet for 1 mdr. siden og det lader til at påvirke vores søn en anelse, især omkring putningen.

I ca. 1 års tid, har vi kunne ligge ham i tremmesengen på hans eget værelse med sut og bamse, give ham et kys og sige godnat og lade døren stå på klem indtil han falder i søvn af sig selv uden en lyd efter ca. 10-20 minutter efter. Det har næsten været for godt til at være sandt.. Og nu har det så taget en ordentlig drejning.

Elias er kommet i en alder (tror jeg) hvor han er begyndt at være bange for forskellige ting , skygger, mørke, små dyr etc. og han er begyndt at vågne om natten med mareridt om edderkopper og lign.
Det hele er sket i samme periode som vi er flyttet og det virker som om han ikke føler sig tryg i sit nye hjem og på hans værelse skal han holdes i hånden på vej derind også selvom lyset er tændt. Det skal siges at vi er rykket fra en 3. værelses til en 4. værelses i sammen bygning så alle materialer ligner hinanden til forveksling, kun størrelsen er forandret.

Om aftenen er han begyndt at græde og protestere når han skal puttes også når vi ...


Annonce

... sidder ved siden af ham ved sengen og han falder tit først i søvn omkring 20:30-20:45 , førhen sov han oftest på slaget 20. Så står han op 7:30 og det er MEGET sent, da vi skal ud af døren kl. 8 om morgen. han sover stadig lur mellem 12-14. (mon den skal væk?)

Nå nu sker der så det at han forsøger at komme ud af sin tremmeseng og han er altså en lang gut på 90 cm og det varer ikke længe før det kan gå hen at blive lidt "farligt". Vi har en juniorseng stående klar til ham nede i kælderen , men er meget i tvivl om hvorvidt det er en god ide lige nu. Dels fordi det så også vil være en ny ting for ham, dels fordi han så højst sandsynligt vil kravle ud hver 5. minut i den periode han er i nu.

Jeg glemmer at nævne at Elias skal være storebror til Marts , hvilket jo er endu en kæmpe forandring i hans liv og derfor havde jeg egentlig tænkt at han skulle vænnes til juniorsengen før da, så det ikke også skulle komme oveni til den tid.

Langt sprøgsmål kort, hvad skal vi stille op og hvordan skal det gøres ?
Der er jo mange faktorer der spiller ind lige her, men jeg vil så gerne gøre det på den bedste måde for Elias uden det bliver for voldsomt med alt for mange forandringer oven i hinanden.

Kærlig hilsen
En lettere fortvivlet mor .

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. januar 2022 | Sovevaner | 2 år

2årig med langvarig søvnproblematik

Kære Helen, Tak for en fantastisk brevkasse som har besvaret mange...

Læs hele brevet og Helens svar


14. januar 2022 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

2,5 år - Hjæp til at falde i søvn alene i egen seng

Hej Helen Så har vi brug for dine altid gode råd endnu en gang :)...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2022 | Opdragelse | 22 mdr.

Raserianfald - 22 mdr.

Hej Helen Vores datter er snart 2 år og vi kan mærke hun går igennem en stor...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2021 | Udvikling | 2 år, 4 mdr.

Er vores 28 mdr dreng i mistrivsel?

Kære Helen, Vi har en dejlig dreng på 28 mdr men, vi har store problemer...

Læs hele brevet og Helens svar


27. november 2021 | Sovevaner | 2 år, 4 mdr.

Opfølgning på dårlig og utryg søvn

Kære Helen, Mange tak for dit svar på vores spørgsmål fra den 7. november...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce