Annonce

Annonce

Brev:

Ændring af rytme


8. december 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ændring af rytme

Kære Helen

Jeg er andengangsforældre til en lille dreng på 11 uger. Han er født efter en ukompliceret graviditet og fødsel og vokser fint som han skal. Han er lidt en utilpas en, idet han har mange spændinger i kroppen som vi ser diverse faggrupper for. Ydermere har vi fornyligt fundet ud af at han har stramt tungebånd og kindbånd og at det måske har en del af skylden og måske også har haft noget at gøre med at amningen ikke fungerede denne gang. Udover ekstra gråd, så virker han til at udvikle sig fint socialt og motorisk kommer det lige så stille.

Vores "problem" er at han er noget af en natteravn (Det var storesøster også indtil vi fik det ændret og mor og far ville også være det hvis de ikke passede jobs). Han sover nogle fine lure i løbet af dagen, men han er meget sent klar til at gå i seng for natten. Og vi ved godt at børn egentlig går sent i seng, men det her er lige for sent for min smag.

Han vågner engang mellem 8:30 -9:30. Jeg har faktisk i et par uger haft en alarm til 8:20 for selv at komme op og som regel vågner han ved at jeg står op da han siden sidste flaske om morgene som regel sover videre i sengen med mig lidt. Nogle gange vågner han tidligere hvis jeg står op sammen med storesøster, som vågner mellem 6-7, men så er han træt igen i løbet af 30 minutter og så puttes igen

1. lur i barnevognen begynder et sted mellem 9:30-10:30 og her sover han mellem 1,5-2 timer. Han er nem at putte og nogle gange skal man måske lige ud én gang og hjælpe ham videre.

2. lur i barnevognen begynder et sted mellem 13-14 og her kan han godt sove 2-3 timer. Måske også lige ud og give ham sut igen eller rulle kort med vognen.

3. lur i barnevognen begynder mellem 17-18 og er som regel en 45 minutter, men enkelte gange tager han en "rigtig" lur.

4. lur indenfor, i vuggen begynder engang efter ...


Annonce

... 1,5 time han er kommet op fra 3. lur. Den er som regel 30 minutter. Han falder i søvn med sut og falder i søvn i vuggen efter at være blevet vugget træt. Nogle gange kommer han op fra luren, andre gange forsøger vi at "overbevise" ham om at det er nat og holder ham i vuggen eller går rundt med ham og vugger ham i armene. Det afhænger af hvor tæt på 23 vi er om det er muligt.

Det sker ofte at han vågner kl. 22 efter at have sovet i 30 minutter, og så går jeg rundt med ham i 2 timer på værelset, stadig svøbt og med dæmpet lys, og fortæller ham at det er nat. Nogle gange tager det ikke så lang tid. Andre nætter er det med voldsom gråd og utilfredshed.

Og så sover fra 23/24 til 8:30/9:30 afbrudt af 2-3 flasker.

Jeg vil tro at han når op på en 8 flasker i døgnet, vi forsøger at gøre det som tæt på at han skal sove. Men det tager meget lang tid for ham at spise fordi han også får det galt i halsen eller ikke kan få ordentlig fat om flasken med tungen, så får at han ikke skal falde i søvn inden han er mæt så sker det ofte i midten af vågenperioden. Han er som regel vågen mellem 1,5-2 timer mellem lurene. Dog kan han godt hurtig blive træt om morgenen efter vi er stået op og her er det mere 1-1,5 timer han er vågen

Vores datter sov også meget sent, men hun begyndte først på det da hun var omkring 5-6 måneder og havde en rytme med 3 lure, hvor der lige pludselig dukkede en 4. lur op. Det var ikke så svært at ændre på hendes fordi hun havde en rytme vi kendte og at jeg bare begyndte at tage hende op 15 minutter tidligere hver dag og så fulgte den "nye" rytme resten af dagen. Men jeg er usikker på om det er for tidligt at gøre noget for min søns rytme, om jeg bare skal lade ham helt styre det og så stå op med ham og lade ham lege der sent aften, for at kunne putte ham på ny. Hvad tænker du?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. august 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Hårde putninger

Hej Helen Vi har en dreng på 7 uger, som har været meget svær at putte siden...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Nattesved

Hej Helen. Vores dreng sveder rigtig meget om aftenen/natten i en kort body....

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Tungebånd

Hej Helen, Jeg har observeret at vores dreng har hjerteformet tunge, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Skifte bryst og nedløbsrefleks

Hej Helen, Som nybagt mor er det altså meget værdsat, at man kan skrive til...

Læs hele brevet og Helens svar


22. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Bruge bryst som sut

Hej Helen :) Kan en baby godt “vælge” at bruge brystet som sut - altså uden...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madpakke og børn

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)

Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce