Annonce

Annonce

Brev:

Ændring af rytme


8. december 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ændring af rytme

Kære Helen

Jeg er andengangsforældre til en lille dreng på 11 uger. Han er født efter en ukompliceret graviditet og fødsel og vokser fint som han skal. Han er lidt en utilpas en, idet han har mange spændinger i kroppen som vi ser diverse faggrupper for. Ydermere har vi fornyligt fundet ud af at han har stramt tungebånd og kindbånd og at det måske har en del af skylden og måske også har haft noget at gøre med at amningen ikke fungerede denne gang. Udover ekstra gråd, så virker han til at udvikle sig fint socialt og motorisk kommer det lige så stille.

Vores "problem" er at han er noget af en natteravn (Det var storesøster også indtil vi fik det ændret og mor og far ville også være det hvis de ikke passede jobs). Han sover nogle fine lure i løbet af dagen, men han er meget sent klar til at gå i seng for natten. Og vi ved godt at børn egentlig går sent i seng, men det her er lige for sent for min smag.

Han vågner engang mellem 8:30 -9:30. Jeg har faktisk i et par uger haft en alarm til 8:20 for selv at komme op og som regel vågner han ved at jeg står op da han siden sidste flaske om morgene som regel sover videre i sengen med mig lidt. Nogle gange vågner han tidligere hvis jeg står op sammen med storesøster, som vågner mellem 6-7, men så er han træt igen i løbet af 30 minutter og så puttes igen

1. lur i barnevognen begynder et sted mellem 9:30-10:30 og her sover han mellem 1,5-2 timer. Han er nem at putte og nogle gange skal man måske lige ud én gang og hjælpe ham videre.

2. lur i barnevognen begynder et sted mellem 13-14 og her kan han godt sove 2-3 timer. Måske også lige ud og give ham sut igen eller rulle kort med vognen.

3. lur i barnevognen begynder mellem 17-18 og er som regel en 45 minutter, men enkelte gange tager han en "rigtig" lur.

4. lur indenfor, i vuggen begynder engang efter ...


Annonce

... 1,5 time han er kommet op fra 3. lur. Den er som regel 30 minutter. Han falder i søvn med sut og falder i søvn i vuggen efter at være blevet vugget træt. Nogle gange kommer han op fra luren, andre gange forsøger vi at "overbevise" ham om at det er nat og holder ham i vuggen eller går rundt med ham og vugger ham i armene. Det afhænger af hvor tæt på 23 vi er om det er muligt.

Det sker ofte at han vågner kl. 22 efter at have sovet i 30 minutter, og så går jeg rundt med ham i 2 timer på værelset, stadig svøbt og med dæmpet lys, og fortæller ham at det er nat. Nogle gange tager det ikke så lang tid. Andre nætter er det med voldsom gråd og utilfredshed.

Og så sover fra 23/24 til 8:30/9:30 afbrudt af 2-3 flasker.

Jeg vil tro at han når op på en 8 flasker i døgnet, vi forsøger at gøre det som tæt på at han skal sove. Men det tager meget lang tid for ham at spise fordi han også får det galt i halsen eller ikke kan få ordentlig fat om flasken med tungen, så får at han ikke skal falde i søvn inden han er mæt så sker det ofte i midten af vågenperioden. Han er som regel vågen mellem 1,5-2 timer mellem lurene. Dog kan han godt hurtig blive træt om morgenen efter vi er stået op og her er det mere 1-1,5 timer han er vågen

Vores datter sov også meget sent, men hun begyndte først på det da hun var omkring 5-6 måneder og havde en rytme med 3 lure, hvor der lige pludselig dukkede en 4. lur op. Det var ikke så svært at ændre på hendes fordi hun havde en rytme vi kendte og at jeg bare begyndte at tage hende op 15 minutter tidligere hver dag og så fulgte den "nye" rytme resten af dagen. Men jeg er usikker på om det er for tidligt at gøre noget for min søns rytme, om jeg bare skal lade ham helt styre det og så stå op med ham og lade ham lege der sent aften, for at kunne putte ham på ny. Hvad tænker du?

Hilsener herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen, Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse. Min mand...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

Putning - knap 4 mdr.

Hej Helen Rigtig godt nytår. Min søn nærmer sig de 4 måneder og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


30. december 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Nattesøvn - 15 uger

Hej Helen. Vi har en pige på 15 uger, som siden fødslen har sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


15. december 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Min søn er urolig tidlig morgen - opfølgning

Kære Helen Tak for svaret - jeg har i den forbindelse et par opfølgende...

Læs hele brevet og Helens svar


13. december 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Min søn er urolig tidlig morgen

Kære Helen Vi oplever lidt nye udfordringer herhjemme med vores søn på 13...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......

Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.

Endnu engang tusind tak.


Annonce