Annonce

Annonce

Brev:

Min dreng er lidt for glad for at sove ude


4. december 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Min dreng er lidt for glad for at sove ude

Kære Helen

Min søn elsker ar sove ude - lidt for meget faktisk, hvilket leder mig til at par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe med at besvare.

Min søn sover i sin lift om natten, som vi har stillet i en bedsidecrip ved siden af os. Det går rigtig fint med det. Han sover også i liften i barnevognen.

Problemet er at vi KUN kan få ham til at sove middagslurerne udenfor i barnevognen. Her sover han snildt to tre timer to gange om dagen. Selvfølgelig skal vi ind i mellem ud og sige et par beroligende ord og ind i mellem sover han med sut, som han ind i mellem lige skal have tilbage på plads, når han taber den, men nogen gange sover han også videre uden sut. Han sover bedst når vognen står stille. Egentlig ville jeg ønske vi kunne gå nogle ture, men så sover han kun 45 min, og for hans skyld går vi derfor sjældent.

De to første måneder ville han næsten kun sove i arme, så vi er naturligvis lykkelige over at have fået lidt frie arme, men dette er næsten for meget af det gode. Vi bor i byen og der er lidt trafikstøj (White noise) som jeg tænker hjælper med til søvnen, hvilket selvsagt ikke er indenfor. Jeg vil ikke ud i at skulle bruge en app med White noise for at få han til at sove indenfor - jeg sov selv glimrende i 1980`erne uden apps, så det må kunne lykkes :)

Det svinger en del hvornår han er klar til at stå op (han er egentlig ikke et morgenmenneske fornemmer jeg og er mere til put og hygge end motorisk øvelser.) Vi prøver altid at lægge ham omkring kl 19. Typisk står vi op/vågner mellem 0515 og kl 0630. Her får han mad og vi hygger lidt. Hvis jeg er heldig kan jeg ...


Annonce

... efter en times tid få ham til at sove en halv time videre indenfor, men egentlig vil han bare gerne sove videre og vi lægger ham derfor ud så snart vi kan - typisk ved 8 tiden.

Formiddags og eftermiddagstid sover han som nævnt udenfor, men er jo ikke altid vejret er til det og han skal jo også lære at sove lur inde, hvis vi er et sted hvor han ikke kan være ude. Så her kommer mine spørgsmål. Hvordan får vi ham til at sove inde?

Herudover. Jeg synes jeg har læst at små børn kun må ligge ude 2 timer ad gangen, hvis det er koldt? Men han kan godt tage 3 timer. Er det er problem så længe jeg holder øje med at han er varm. Tænker det måske kan være den kolde luft ned i lungerne.

Det er jo koldt ude nu, ( ofte på grænsen til dagsfrost) og vi klæder ham godt på (ulddragt, dyne, uldtæppe, barnevognsslag og stort uldtæppe over selvevognen samt naturligvis handsker og hue) og vognen står i læ på 3 sider. Jeg tjekker selvfølgelig at han er lun. Jeg tager ham altid ind hvis det bliver mørkt eller vi nærmer os 3 timer, men han vågner altid ulykkeligt, men jeg er jo også nød til at prøve at liste noget af hans varme tøj af, når han kommer ind.

Endelig. Hvordan får vi ham til at tage den 3 lur sidst på dagen? Det er aldrig lykkes, men vi prøver også altid inde, da det her er blevet for koldt og mørkt.

Sidste spm. Vi har købt et medicinsk garvet lammeskind til når han er klar til at rykke ud af liften for isolerings skyld. Skal vi lægge det under barnevognsmadrassen eller må han ligge direkte på det? Der synes at være lidt blandede holdninger til dette.

God weekend

Bedste hilsner
Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvad er retningslinjerne for gluten

Kære Helen Jeg forstår at man tidligere har anbefalet at børn undr 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kan man fryse købt frugtmos?

Kære Helen Vi er så småt begyndt på at prøve skemad og af samme grund ryger...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen, Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse. Min mand...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby græder når hun skal sove

Hej Helen Vi har en udfordring med putning af vores 4 måneder gamle datter....

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Diverse | 4 mdr.

Tør næse

Hej Helen Jeg tror, min baby på snart 5 måneder har en tør næse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for altid lange og fyldestgørende svar.

Lone og Claus fra København


Annonce