Brev:
Søvnglad baby vågner hver morgen kl. 4.45
Kære Helen,
Jeg skriver fordi vi er i en hård periode hvor vi begge er på vej tilbage på arbejde. Lillebror på 9 måneder elsker at sove. Han har altid været god til at falde i søvn, helst alene, og sover gerne i flere timer i træk. Problemet er bare, at han vågner meget tidligt. Nu hvor vi begge forældre snart skal tilbage på arbejde, er det hårdt for os at ikke få en ordentlig nats søvn.
Hans rutine har i et par måneder været:
Kl. 6 Vågne
Kl. 7 Morgenmad
Kl. 9 Flaske 180 ml MME hvorefter han falder i søvn
Kl. 9-11 Lur
Kl. 11.30 Frokost (mos og rigtig mad i bider)
Kl. 13 Flaske 180 ml MME hvorefter han falder i søvn
Kl. 13-15 (15.30) Lur
Kl. 17.30 Aftensmad
Kl. 19.30 Flaske 180 ml MME hvorefter han falder i søvn
Mellem kl. 00 og 3 Flaske når han vågner
Lillebror er nu startet med at vågne kl. 4.45 hver morgen. Udover ...
... det skal vi ind og give hans sut 4-6 gange i løbet af natten. Når han skal have sutten er han helt træt, så han falder i søvn med det samme. Vi er begyndt at træne ham i at tage sutten selv ved at putte den i hans hånd i stedet for i munden. Når han vågner kl. 4.45 er han klar til dagen, og det er vi ikke..! Storesøster på 4, som sover i samme værelse, sover kl. 20-6.30 uden at vågne.
Vi tænker umiddelbart, at han sover for meget om dagen, men han sover så tungt, at vi lader ham nu sove max. 2 timer ad gangen.
Er det en god idé at vække ham? Når vi putter ham både om dagen og om aften er han helt træt og graver sit hovede ind i vores skød, så vi føler ikke, at vi kan trække vågetiden længere. Vi har også overvejet om vi skulle få ham til at sove tre lure i stedet for to om dagen.
Kære Helen, hvad tænker du?
Med venlig hilsen
Nora
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Angst hos børn
Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.
Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...
Børnemad
De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.
Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Jeg har nu i over 3 år været medlem af din hjemmeside og har ALTID påskønnet dine gode og fornuftige råd omkring mine to børn. Selvom du aldrig har mødt mine børn, har du altid rådgivet mig som om du hele tiden har været en del af deres liv......
Du er klart den bedste og ærligste sundhedsplejerske jeg nogenside har stiftet bekendtskab med, og jeg vil altid sætte pris på dine gode råd, som har gjort min hverdag bedre og mindre skræmmende.
Endnu engang tusind tak.