Annonce

Annonce

Brev:

Døgnrytme efterlyses


27. juli 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Døgnrytme efterlyses

Kære Helen

Tak for en dejlig brevkasse, som jeg har brugt meget igennem årene, ved at læse de gode svar du er kommet med igennem tiderne. Nu blev det så min tur til at stille et spørgsmål.

Min yngste datter er i dag 3 måneder gammel, og jeg føler at alt sejler med hensyn til hendes søvn i løbet af dagen. Det påvirker mig rigtig negativt rent mentalt, for jeg føler mig lidt som en fiasko fordi jeg ikke kan “regne hende ud” som jeg følte jeg kunne med min store datter som nu er 7.

Vores yngste har godt styr på dag og nat, og sover godt om natten med korte opvågninger kun for at spise. Jeg ammer hende ca 2 gange hver nat, nogle gange med en lille ekstra tår halvanden time inden hun vågner.

Det er lurene i løbet af dagen den er gal med. De fleste dage sover hun højst 30-45 minutter af gangen hvilket gør at hun enten er meget frustreret og overtræt når hun skal til brystet, eller “sove-spiser” så amningerne tager meget lang tid og hun ikke rigtig får spist sig mæt. Hun er ikke svær at få til at sove, men vågner som om der var stillet et vækkeur til 30 minutter og vil ikke falde i søvn igen, selvom hun bliver vugget/kørt i barnevogn/holdt i hånden/bouncet i slyngevuggen.

Indimellem er der gode dage, hvor hun får sovet halvanden time, nogle gange helt op imod to, to en halv time. Så hun kan godt - jeg føler bare jeg gør et eller andet galt når omstændighederne for de lange lure af en eller anden grund ikke er der.

En “dårlig” dag ser således ud, i catider

8: vågner og bliver ammet. Er tit ikke super interesseret i at spise, men meget glad og “snakkesalig”. lidt leg og hygge

9:15/9:30 virker træt og tvær og bliver lagt til første lur i sin egen seng, falder hurtigt i søvn

10:00 plingvågen. Amning, og leg og hygge

11:00 virker træt igen, bliver puttet i sin lift hvor hun ofte falder i søvn inden hun er kommet ned i barnevognen. ...


Annonce

... Barnevognstur

11:30 vågner i barnevognen og ligger bare stille og kigger. Sådan kan hun ligge i en hel time uden at falde i søvn igen.

13:00 hjemme igen, amning, hygge, leg

14:15/30 virker igen super træt og bliver enten puttet i egen seng eller endnu en barnevognstur.

16:00 amning igen da hun er vågnet, hvis hun vil tage brystet. Tit er hun på dette tidspunkt så død frustreret at jeg må pumpe ud og give hende flaske.

17-18 lur i bæresele.

Herefter er hun død frustreret og vil ikke have bryst, det er som om hun slet ikke har tålmodighed til brystet. Hun “bider på” og sutter et par gange, og spytter det ud igen. Så jeg pumper ud og min mand giver flaske. Herfra forsøger vi at holde hende i godt humør med et karbad eller et brusebad med mor eller far, men det er en konstant kamp mod nedsmeltning. Hun er super frustreret på dette tidspunkt. Hun bliver puttet med en flaske med MME som hun får mellem 19/19:30 alt efter hvor død frustreret hun er. Flasken har fungeret rigtig godt tidligere, da hun ellers klyngeammede i 2-3 timer inden godnat, og det gik meget ud over mit mentale overskud.

Nogle gange har vi held med at hun falder i søvn til natten her, men ofte tager hun bare en powernap og vågner igen efter 30 minutter - og så går resten af aftenen med at få hende til at sove.

Når hun endelig sover, tager hun 5 timer i streg, amning, 3 timer mere, amning og ofte en ekstra amning efter halvanden time (dén er jeg træt af!) og så vågner hun ved 8-tiden.

De “gode” dage sover hun også fire lure, men af en bedre længde, og så er det svært at justere aftenritualet.

Jeg håber du kan komme med lidt input til hvor jeg kan “tage fat” henne. Aftnerne er ikke særlig hyggelige, især ikke for vores store pige, da det fylder meget at lillesøster er så frustreret. Og jeg synes dagene er hårde når jeg konstant prøver at “komme efter” søvnunderskuddet.

De bedste hilsner
Molly

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste og reneste start på livet

Enhver forælder vil gerne give sine børn de bedste forudsætninger for den bedste start på livet – og gennem hele opvæksten. Det gælder især, når det kommer til hudplejeprodukter til børn, som skal være så naturlige og økologiske som overhovedet muligt.

Lille Kanin er danskproduceret, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. september 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Vil kun spise om aftenen/natten 4,5mdr

Hej Helen. Min datter på 4,5 mdr (flaskebarn) giver kun udtryk for sult /...

Læs hele brevet og Helens svar


13. september 2021 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Spiser pludselig meget lidt

Kære Helen Mange tak for dit sidste meget gode svar mht døgnrytme for vores...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Putte i barnevogn

Hej Helen. Jeg håber du kan hjælpe os. Lillebror på snart 4 måneder er en...

Læs hele brevet og Helens svar


27. august 2021 | Amning | 4 mdr.

Ligeså stille ud af amning

Hej Helen, Så er jeg tilbage, denne gang med brug for råd ang putning af min...

Læs hele brevet og Helens svar


14. august 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

30-minutters lure og trætte forældre

Hej Helen Vi har en søn, Bertram, på 3,5 mdr. som konsekvent ikke tager lure...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer præmatur

Præmature børn, det vil sige børn som er født før 37 uge, har mindre jernreserver end børn født til tiden. Jerndepoterne er ofte opbrugt i 2 mdr´s alderen - afhængig af graden af præmaturitet og eventuelle fødselskomplikationer. Samtidig har præmature børn større væksthastighed.

Det er derfor nødvendig at starte med jerntilskud allerede fra 4 ugers alderen og fortsætte til barnet er et år, uanset om det får mere end 400ml modermælkserstatning dagligt.

Læs mere i Babylex

Rodfrugter

Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.

Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.

Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Du har hjulpet mig med at få min datter til at sove i egen seng og sidenhen på eget værelse og det er bare gået SÅ fint! Jeg fulgte dine råd til punkt og prikke og det virkede fra første aften. Jeg er imponeret.

Tak fra Winnie, mor til pige på 8 måneder


Annonce