Annonce

Annonce

Brev:

Kan kun finde ro ved bevægelse


30. maj 2021

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Kan kun finde ro ved bevægelse

Kære Helen

Jeg har simpelthen brug for at få nogle friske øjne på min datters søvn. Hun er nu 4 1/2 måned gammel. De første par måneder sov hun meget begrænset, måske 11 timer i døgnet - og det krævede oftest, at hun blev vugget. Flere gange kunne jeg gå langt med barnevognen, uden hun faldt i søvn, her lå hun bare og kiggede. Vi stoppede med amning, da hun var 1 1/2 måned gammel og herefter begyndte hun at sove rigtig godt om dagen og natten med nogle lange søvnstræk. Før det faldt hun ofte i søvn ved brystet.

Problemet er, at hun kun finder ro ved bevægelse. Om dagen bliver hun puttet i sin barnevogn, og jeg har egentlig trillet hende, fordi det har givet hende ro; hvis jeg ikke gør det, så begynder hun at brokke sig og det eskalerer til "skrig og gråd", hvis jeg ikke triller hende. Jeg har prøvet at minimere det. Når hun først er faldet i søvn, så sover hun fint med de små-opvågninger, der vist er meget normalt; når hun taber sutten osv. Om dagen kan jeg løse den ved at trille hende, men når hun skal puttes til nat bliver det rigtig problematisk.

Hun fægter med arme og ben, virker nærmest stresset og igen eskalerer det til gråd. Hun kan slet ikke finde ro. Jeg har forsøgt at tage hende op, når jeg kan høre, det begynder at "eskalere", men selvom hun får nogenlunde ro på, så starter det forfra, når jeg lægger hende, inden hun sover.

Jeg har prøvet at sidde på yogabold, jeg har prøvet at lægge hende tæt op ad mig og nusse i min egen seng, jeg har prøvet at vikle hende, svøbe hende (men her panikker ...


Annonce

... hun helt), og slutteligt har jeg nu købt en slyngevugge, hvor hun falder nogenlunde til ro og til sidst i søvn. Problemet er bare, at hun vågner, når jeg flytter hende, og så starter det forfra. Når hun først er faldet i søvn til natten, sover hun godt og næsten igennem. Hun bliver puttet, når hun viser, at hun er træt ved 19-tiden, vågner oftest mellem 00.00 og 02.00, får flaske i søvne og vågner igen ved 04.00-06.00. Flere gange har jeg måtte putte hende videre i barnevogn, da hun er så tilstrækkelig vågen her, at det ofte er svært for hende at gå tilbage i søvnen, selvom hun er tydelig træt.

I løbet af dagen sover hun oftest fra (ca.) 08.00-11, igen fra 13-14.30 og så prøver jeg altid en sen lur ved 17-tiden, det lykkes ikke altid.

Jeg ved ikke, om jeg gør noget helt forkert ift. hende, eller hvad jeg eventuelt kan gøre? Er det "normalt" at nogle børn har SÅ svært ved at overgive sig til søvnen, hun virker nærmest bange, og når øjnene begynder at glippe, så kæmper hun dem åbne igen (medmindre hun er i slyngevuggen). Jeg synes ikke, hun skal ligge og græde i sin seng, men det bliver jo hurtigt en putterutine, hvor jeg tager hende op hele tiden, fordi det bare starter forfra.

Jeg håber, du kan give mig nogle fif til, hvordan jeg kan hjælpe hende bedre. Grunden til jeg købte slyngevuggen var simpelthen, fordi jeg nu har så ondt i ryggen af at have vugget hende i flere timer om aftenen så længe. Når jeg gør det i armene tager det 1 1/2 time, når jeg gør det i slyngevuggen 30 min.

Venligst
en træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Opstart af babymad

Hvornår skal man begynde?
Der er ingen facitliste, når det gælder starttidspunkt for babymad. Men omkring fem-måneders-alderen vil de fleste børn begynde at vise interesse for det, der foregår ved spisebordet. De vil måske række ud efter maden og følge nysgerrigt med, når I spiser. Giv gerne ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. august 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Urolig dreng på 3. måned - hjælp til bedre rytmer

Kære Helen Vi skriver til dig for at få hjælp til at få en mere “normal” og...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Døgnrytme efterlyses

Kære Helen Tak for en dejlig brevkasse, som jeg har brugt meget igennem...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Putte rutiner

Hej igen. Tak for dit tidligere svar på er mit spørgsmål. Det var meget...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2021 | Sygdom | 3 mdr.

Klynker og græder konstant - 3 mdr.

Hej Helen Min dreng er født 34+6. Så han er 12 uger = 7 uger korrigeret. Vi...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2021 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvnkrise del 2

Kære Helen Mange tak for dit svar. Det er godt at vide, at det er en...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annonce